یک مسئول در گفتوگو با ایلنا عنوان کرد:
ایجاد ارزش افزوده ۴ میلیارد دلاری در گیاهان دارویی/ کشت گیاهان جدید در دستور کار است/ صدور مجوز برای احداث پالایشگاههای گیاهان دارویی
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه به دنبال ایجاد ارزش افزوده 4 میلیارد دلاری در گیاهان دارویی با عصاره و اسانس گیری هستیم، افزود: کشت گیاهان زردچوبه، زنجبیل، هل و دارچین با هدف کاهش واردات آغاز شده و تا 2 سال آینده نیاز کشور به این محصولات به طور کامل از داخل تامین میشود.
حسن زینلی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به ظرفیتهای بالایی ایران در تولید گیاهان دارویی، اظهار کرد: این ظرفیت بسیار ارزشمند است و میتوان از آن به خوبی بهره اقتصادی برد.
وی ادامه داد: ایجاد ارزش افزوده از طریق فرآوری و همچنین توسعه کشت از جمله اقداماتی است که میتوان برای بهره مناسب از ظرفیت تولید گیاهان دارویی کشور به کار بست.
زینلی با بیان اینکه با تخصیص اعتبار برای افزایش ارزش افزوده گیاهان دارویی در کشور برنامهریزی شده است، گفت: این اعتبار را سازمان برنامه بودجه در اختیار بخش قرار داده است تا در حوزه زنجیره ارزش گیاهان دارویی سرمایهگذاری شود.
وی تصریح کرد: زنجیره ارزش از کشت تا فرآوری محصول را در بر میگیرد، اما بیشترین ارزش افزوده را میتوان در بخش فرآوری ایجاد کرد.
به گفته زینلی؛ با فرآوری گیاهان دارویی از طریق عملیاتهای مانند اسانس و عصارهگیری میتوان تا 4 میلیارد دلار در گیاهان دارویی ایجاد ارزش افزود کرد.
وی از صدور مجوز برای احداث پالایشگاههای گیاهان دارویی خبر داد و گفت: یکی از پالایشگاه به مراحله بهرهبرداری رسیده است و حداکثر 2 سال آینده تعداد این پالایشگاهها در سطح کشور افزایش خواهد یافت.
زینلی گفت: در این پالایشگاه 50 تا 60 درصد گیاهان دارویی به عصار و اسانس تبدیل میشوند که نتیجه آن ایجاد ارزش افزوده قابل توجه است.
وی اظهار کرد: برای راه اندازی این پالایشگاهها تکنولوژی آلمان و دانش فنی کشور کره به کار گرفته خواهد شد تا در سطح مطلوبی به بهرهبرداری برسند.
زینلی با تاکید بر توسعه کشت گیاهان دارویی با توجه به ظرفیت بالای کشور، افزود: ما توسعه کشت سیاه دانه را انجام دادیم و اکنون توان تولید 80 درصد نیاز کشور به این محصول را در داخل داریم و قصد داریم با توسعه بیشتر آن به عنوان رقیب کشورهای مطرح ماننده هند، سوریه و مصر وارد بازار جهانی این گیاه دارویی شویم.
وی ادامه داد: همچنین زردچوبه، زنجبیل، هل و دارچین نیز دیگر گیاهان دارویی هستند که توسعه کشت آنها آغاز شده و امید آن را داریم در سالزراعی پیش رو چند صد هکتار از اراضی کشور به زیر کشت این محصولات بروند.
زینلی پیش بینی کرد: تا 2 سال آینده این محصولات نیز مانند سیاه دانه علاوه بر تامین بازار داخلی امکان حضور در بازارهای جهانی داشته باشند.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی همچنین از پرداخت تسهیلات با بهره 4 درصدی به افراد صاحب ایده و ابتکار در موضوع زنجیره تولید گیاهان دارویی خبر داد.
زینلی گفت: این افراد میتوانند کار خود را به شکل پایلوت انجام دهند و ما در تمام مراحل از آنها حمایت میکنیم تا زمانی که نتیجه حاصل شود.