برخی مسئولان بخش کشاورزی تفاوت گندم و جو را نمیدانند/ افزایش سهمیه ذرت مرغ تخمگذار به ۳۶.۵ کیلوگرم به ازای هر قطعه
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: برخی تفاوت گندم و جو را نمیدانند و آمدهاند برای بخش کشاورزی تصمیم میگیرند، هر روز یک مصوبه میدهند و مانع جدیدی بر سر راه کشاورزان ایجاد میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز در نشست مرتضی حنیفهزاده مشاور وزیر جهاد کشاورزی با مدیران عامل اتحادیههای سراسری کشاورزی دامپروری مشکلات و موانع بخش کشاورزی برای تحقق شعار سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزدایی» مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
مرتضی حنیفهزاده مشاور وزیر جهاد کشاورزی در این جلسه با بیان اینکه مقام معظم رهبری از سال 75 بر رونق تولید تاکید داشتند اظهار کرد: هر ساله پس از اعلام شعار سال که در جهت حمایت از تولید است شاهد برگزاری جلسات و زدن بنرها هستیم اما نتیجهای برای تحقق شعارها دیده نمیشود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری همواره گفتهاند که با راهحلهای جزئی نمیشود کار کرد و باید کار تحولی در جامعه اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی میتوان از اتحادیهها و تشکلهای تعاونی برای ایجاد تحول استفاده کرد چراکه آنها به صورت مردمی فعالیت میکنند.
حنیفهزاده با تاکید بر اینکه سعی میشود با کمک وزیر جهاد کشاورزی و هیات مقرراتزدایی و تسهیل مجوزهای کسب و کار مانعهای موجود را در تولید بخش کشاورزی مرتفع کرد، افزود: کشاورزان حافظان امنیت غذایی هستند و باید خود با کمک تعاونیهایشان برای بهبود و عزتمندی بخش تلاش کنند.
به گفته وی در حال حاضر در بخش کشاورزی برخی تصمیمگیرنده هستند که تفاوت بین گندم و جو را نمیدانند.
حنیفهزاده افزود: این افراد هر روز یک مصوبه میدهند و نمیدانند که با هر مصوبه جدید چه بر سر کشاورزان میآید.
حنیفهزاده از پیشنهاد تشکیل «کمیته بخش خبرگان کشاورزی در بدنه جهاد کشاورزی» خبر داد و افزود: برخی سواد آکادمیک دارند و برخی دیگر تجربی کار کردند و اینها میتوانند درکنار یکدیگر برای بخش کشاورزی سودآور باشند.
وی از اتحادیه و تشکلهای تعاونی بخش کشاورزی خواست روحیه مطالبهگری داشته باشند و از مسئولان حق خود را مطالبه کنند.
حنیفهزاده همچنین از اتحادیه وتشکلهای تعاونی بخش کشاورزی خواست که از رسانهها به عنوان اهرم فشار برای مطالبهگری از مسئولان استفاده کنند.
وی اظهار کرد: از مسئولان گزارش عملکرد بخواهید و آنها را در مورد آنچه انجام دادهاند مورد بررسی قرار داده و تنها به گفتن تعریف و تمجید اکتفا نکنید.
در ادامه این جلسه صدرا علیاکبرخانی مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران میهن با بیان اینکه از هر 6 نفر در کشور یک نفر عضو تعاونی است اظهار کرد: 10 درصد مردم دنیا از بخش تعاونیها درآمد دارند و تعاونیها عامل اشتغال پایدار هستند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران میهن ترویج و توسعه تعاونیها به عنوان یک مدل ترویجی مردم محور در دل روستاها میتوتانند به حوزه اقتصاد و معیشت آنها کمک کنند.
علیاکبرخانی با تاکید بر اینکه حمایت از مردم در روستاها با تعاونی روستایی امکانپذیر خواهد بود افزود: حمایت از مردم روستایی با تعاونیهای روستایی مثمرثمر است به شرط آنکه موانع پیش روی تعاونیها برداشته شود.
وی با اشاره به برخی مشکلات و موانع تولید در مرغ تخم گذار گفت: در حزوه صنعت مرغ تخم گذار موانعی نیز پیش روی تخصیص نهادهها وجود دارد که برای رفع آنها نیاز به پشتیبانی از سوی مسئولان داریم.
علیاکبرخانی یادآور شد: یکی از نهادههایی که تولیدکنندگان ما در تامین آن با مشکل مواجه بودند ذرت بود که اخیرا با کمک مسئولین توانستیم سهم مردغدران را در دریافت این نهاده به شکل دولتی افزایش دهیم.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران میهن سرانه مصرف ذرت هر مرغ 37 کیلوگرم است در حالی که تنها 31 کیلوگرم به هر مرغ تخصیص داده میشد.
وی تصریح کرد: مرغداران مجبور بودند باقی نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند که با توجه به جمعیت مرغ تخم گذار کشور که بیش از 53 میلیون قطعه است 250 میلیون تن ذرت از بازار آزاد به ارزش هفت میلیارد تومان طی یک دوره تهیه میشد.
علیاکبرخانی از افزایش سهم ذرت مرغهای تخم گذار با موافقت وزیر جهاد کشاورزی از روز گذشته به 36.5 کیلوگرم به ازای هر مرغ خبر داد که میتواند بار مالی زیادی را از دوش مرغداران بردارد.
در بخش دیگری از جلسه افشین صدردادرس مهمترین مانع عدم ارتباط مستمر و موثر بین بخش های تصمیم گیری و تصمیم سازی با تشکل ها دانست و افزود: این عدم ارتباط در حالی است که تشکل ها نماینده مستقیم تولید کنندگان هستند و می توانند مسایل و مشکلات را به دولت و مجلس منتقل کنند.
وی ادامه داد: ما شاهد تصمیمات غیر کارشناسی در بخش هستیم که نتیجه عدم توجه به تشکل های تخصصی و فعال در حوزه است.
صدردادرس از دیگر موانع پیش روی تولید را قوانینی دانست که از آنها شرکت های خصولتی خارج می شود.
وی تصریح کرد: نمونه های زیادی از شرکت های خصولتی وجود دارند که به رقم برخورداری از حمایت بخش دولتی توانمند نبوده و نمی توان وظایف خود را در قبال تولیدکنندگان به درستی انجام دهند.
وی با تاکید عدم فعالیت های پژوهشی یکی از مشکلات اصلی ما در بخش توسعه تولید است افزود: لازم است برای توسعه تولید همراه با فعالیت های پژوهشی ، علوم جدید به بخش تزریق شود تا شاهد تولید اقتصادی و کاهش زیان باشیم.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور افزود: نبود زیرساختها، بهره وری پایین و خرده مالکی را از دیگر مشکلات و موانع توسعه بخش پژوهشی شمرد.
آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی از دیگر حضار در این جلسه بود که به بررسی مشکلات تولید و راهکارهای پیشنهادی پرداخت و گفت: حمایت نابجا از یک بخش و رها کردن بخش دیگر موجب شده است که وزارت رقابتی در حوزه تولید محصولات کشاورزی ایجاد شود.
وی ادامه داد: برای واردات نهادهها ارز 4200 تخصیص پیدا می کند اما سهم بخشهای مختلف تولید با یکدیگر متفاوت است در حالی که تولید کنندگان در تمامی بخش ها با مشکل جدی و تامین نهادهها و گرانی آنها مواجه هستند.
به گفته وی تنها 15 درصد از نهاده های وارداتی با ارز 4200 سهم ماهیان سردابی است که آن نیز در شرایط بحران بازار مرغ از تولید کنندگان این بخش گرفته و به مرغداران داده می شود.
نبی زاده با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی موضوع مشکل آب را رها کرده و میدان را برای وزارت نیرو باز کرده است افزود: وزارت نیرو نیز بخش کشاورزی رانادیده می گیرد و حقابه تولید کنندگان ماهیان را آنطور که باید به آنها نمی دهد .
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردابی تحمیل هزینههای تعرفهای، دریافت مالیات و بیتوجهی به اصلاح نژاد در آبزی پروری را از دیگر موانع و مشکلات این بخش عنوان کرد.