توسعه همکاری در بخش علومزمین بین سازمانهای زمینشناسی ایران و دانمارک
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست سازمانهای زمینشناسی ایران و دانمارک ضمن تاکید بر توسعه همکاری در بخش علومزمین بین سازمانهای زمینشناسی ایران و دانمارک، همکاریهای علمی منطقهای و بینالمللی بهویژه میان سازمانهای زمینشناسی را در حل مشکلات مربوط به این حوزه موثر دانست.
به گزارش ایلنا و به نقل از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، نشست مجازی این سازمان با سازمان زمینشناسی دانمارک و گرینلند با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس این سازمان، معاون زمینشناسی، معاون اکتشاف و سفیر سفارت دانمارک در ایران، رئیس سازمان زمینشناسی دانمارک و گرینلند، معاون این سازمان و دیگر مسئولان و کارشناسان برگزار شد.
در ابتدای این نشست رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر در جلسه و تشکر از زحمات سفیر دانمارک در تهران برای پایهریزی این وبینار، گفت: امید است با شناسایی درست از توانمندیها و نیازهای هر دو سازمان آینده همکاریهای علمی با یکدیگر را برنامهریزی کنیم.
علیرضا شهیدی خاطرنشان کرد: تولید نقشههای زمینشناسی کوچک، متوسط و بزرگ مقیاس زمینشناسی و اکتشافی، شناسایی و پایش مخاطرات زمینشناسی، اجرای پروژههای ملی و بینالمللی، مسئولیت تولید نقشههای زمینشناسی خاورمیانه در لایههای مختلف (به عنوان مسئول CGMW) و برگزاری 39 گردهمایی تخصصی ملی و بینالمللی علومزمین در ایران از جمله فعالیتهای این سازمان است.
به گفته وی، امروزه نیز با توجه به تغییرات اقلیمی در سطح جهان و بهویژه در ایران با مشکلاتی از قبیل تامین آب شرب و کشاورزی، خشکسالی، بروز سیل و زمینلغزش در برخی نقاط، فرونشست و ریزگردها مواجه شدهایم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد تا با همکاریهای علمی منطقهای و بینالمللی بهویژه میان سازمانهای زمینشناسی بخشی از این مشکلات برطرف شود.
شهیدی ابراز امیدواری کرد که در زمینه استفاده از تکنولوژیهای هایتک و ماهواری و برگزاری دورههای آموزشی نیز همکاری کنیم و پس از اتمام همهگیری بیماری کووید به صورت حضوری میزبان طرف دانمارکی باشند.
در ادامه سفیر دانمارک در ایران ضمن ابراز خرسندی از ایجاد همکاری بین دو سازمان، گفت: در سال 2009 این همکاری میان دو سازمان وجود داشت ولی در طول این سالها متوقف بود که در حال حاضر فرصت و پتانسیل آغاز همکاری جدید وجود دارد.
یسپر وار افزود: وظیفه سفارت دانمارک و بخش دیپلماتیک این است که ارتباطات بینالمللی را تسریع بخشند و ادامه همکاریها برای GSI و GEUS را تسهیل بخشد.
در ادامه این وبینار رئیس سازمان زمینشناسی دانمارک نیز به ارائه فعالیتهای سازمان خود پرداخت و گفت: GEUS ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﮐﻨﻮﻧﯽ در ﺳﺎل 1995 از زمان ادغام دو سازمان زمینشناسی دانمارک و گرینلند با یکدیگر آغاز به کار کرد.
فلمینگ لارسن با بیان اینکه سازمان زمینشناسی گرینلند در سال 1946 و سازمان زمینشناسی دانمارک در سال 1888 تاسیس شد، تصریح کرد: در مجموع بیش از 400 متخصص در این سازمان فعالیت دارند که مرکز اصلی آن در کپنهاگ است و شعبههای دیگری نیز در شهرهای دیگر دانمارک وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه برنامه کاری سازمان زمینشناسی دانمارک در حوزههای انرژی، منابع معدنی، طبیعت و اقلیم و منابع آب است؛ گفت: برنامه های بینالمللی این سازمان در کشورهای اروپایی، آفریقا، آمریکاو... در زمینه منابع آب، انرژی و منابع معدنی، زمین گرماییو... است.
لارسن افزود: خوشحالیم که سفارت دانمارک در ایران میتواند در این همکاری نقش داشته باشد و اعلام داشت تمرکز ما بر روی منابع آبی است.