در گفت و گو با ایلنا عنوان شد:
حجم بالای ارزبری برند اپل در واردات/ تبلت شامل قانون ریجستری میشود/ واردات ۲.۸ میلیون دلاری گوشی در سال ۹۹
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با بیان اینکه سهم برند اپل از ارزش وارداتی قابل توجه است، اظهار کرد: آیفون سهم 3.7 درصدی از واردات دارد، اما تقریبا 21 درصد از ارزش واردات را به خود اختصاص داده است، یعنی این برند حجم زیاد ارزبری کشور برای واردات گوشی موبایل را داشته است.
امیر اسحاقی در گفتوگو با ایلنا درباره میزان واردات گوشی موبایل به کشور گفت: در سال 99، 15 میلیون و 790 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه وارد کشور شده است که شامل مسافری و تجاری میشود.
وی ادامه داد: از این تعداد گوشی، 15 میلیون عدد توسط مردم مصرف شده و در سامان ریجستری فعال شده است.
به گفته اسحاقی؛ 45 درصد گوشیهای وارداتی متعلق به برند سامسونگ، 23.7 درصد برند شیائومی و تقریبا 3.7 درصد برند اپل، 7 درصد برند هواووی و 13.7 درصد برند نوکیا و تقریبا 1 درصد برند آنر و مابقی سایر برندها بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه درصدی از این گوشیها قانونی و چه درصدی مسافری وارد کشور شده است، گفت: 94.6 درصد از گوشیها به صورت قانونی و شرکتی و 4.1 درصد مسافری بوده است.
اسحاقی ارزش وارداتی گوشی موبایل در سال 99 را حدود 2.8 میلیارد دلار اعلام کرد.
وی میزان واردات گوشی در سال 98 را کمتر از سال 99 و حدود 15.3 میلیون گوشی به ارزش 2.8 میلیارد دلار اعلام کرد.
اسحاقی افزود: از 15.8 میلیون گوشی موبایل وارداتی 49 درصد زیر 150 دلار، 43 درصد بین 150 تا 300 دلار، 4 درصد بین 300 تا 600 دلار و 4 درصد بالای 600 دلار بوده است.
اسحاقی با بیان اینکه سهم برند اپل از ارزش وارداتی قابل توجه است، اظهار کرد: آیفون سهم 3.7 درصدی از واردات دارد، اما تقریبا 21 درصد از ارزش واردت را به خود اختصاص داده است، یعنی این برند حجم زیاد ارزبری از کشور برای واردات گوشی موبایل را داشته است.
وی تصریح کرد: آماری نیز در مورد گوشیهای که ما به اصطلاح به آنها لو میگوییم وجود دارد، این نوع گوشیها زیر 150 دلار قیمت دارند که در سال 99، 7 میلیون و 600 هزار عدد از آن ها وارد کشور شد.
اسحاقی با تاکید بر اینکه این نوع گوشیها از دو نوع هوشمند و کیبوردی هستند، گفت: 5 میلیون عدد از گوشیهای لو هوشمند و 2 میلیون 600 هزار عدد از آنها غیر هوشمند یا کیبوردی بودند که خود به تنهایی آمار بزرگی است.
وی ادامه داد: برند نوکیا بیشترین سهم را در این نوع گوشیها داشته است.
وی منبع آمار اعلام شده را سامانه همتا وزارت ارتباطات عنوان کرد که گوشیها برای راه اندازی نیاز به ثبت در آن دارند.
اسحاقی با اشاره به قوانین و مصوبات اخیر برای افزایش حقوق و عوارض واردات گوشیهای بالای 600 دلار اظهار کرد: طبق مصوبه مجلس و قانون بودجه مصوبه سال 1400 که به تصویب شورای نگهبان رسید و ابلاغ شد، حقوق و عوارض سود بازرگانی گوشیهای موبایل بالای 600 دلار به 12 درصد افزایش پیدا میکند و نرخ ارز آن بر اساس آی تی اس محاسبه میشود.
وی یادآور شد: افزایش حقوق و عوارض سود بازرگانی گوشیهای موبایل بالای 600 دلار به 12 درصد هنوز عملیاتی نشده است.
اسحاقی قانون جدید بسیار مهم دیگر در حوزه موبایل و تبلت را اجرای قانون ریجستری برای تبلت برشمرد.
وی در توضیح بیشتر گفت: مجلس با مصوبه جدید وزراتخانههای صمت و ارتباطات را مکلف به اجرای طرح ریجستری برای تبلت کرده است، اگر این اتفاق بیفتد همزمان با اثر بزرگ در تولید داخل، واردات رسمی تبلتهای اصیل دارای گارانتی 18 ماهه افزایش مییابد.
اسحاقی تصریح کرد: سالانه 2 تا 2.4 میلیون تبلت در کشور مصرف میشود که مقدار کمی از آن در داخل تولید شده و 90 درصد به صورت غیر رسمی وارد کشور میشود.