خبرگزاری کار ایران

وزیر صمت اعلام کرد:

دولتی بودن و انحصار از مشکلات حوزه خودرو/ افزایش سهم ایران از آب دریای عمان و خلیج فارس

دولتی بودن و انحصار از مشکلات حوزه خودرو/ افزایش سهم ایران از آب دریای عمان و خلیج فارس
کد خبر : ۱۰۳۵۹۳۶

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: با تکمیل سه خط پروژه مهم و ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، در مجموع ۵۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران انتقال می‌یابد.

به گزارش ایلنا از وزارت صمت، علیرضا رزم‌ حسینی در برنامه تلویزیونی با اشاره به پروژه مهم و ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، بیان کرد: اجرای این طرح با مسئولیت وزارت صمت و با سرمایه گذاری شرکت های بزرگ معدنی کشور اجرا می شود که عملیاتی شدن این طرح، اتفاق بزرگ و تحول عظیمی را در استانهای مسیر انتقال ایجاد خواهد کرد.

آغاز عملیات اجرایی پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران در دولت یازدهم

وی گفت: عملیات اجرایی جدی برای انتقال این آب در دولت یازدهم آغاز شد که رئیس جمهور از صندوق توسعه ملی ۴۰۰ میلیون دلار تسهیلات برای این طرح گرفته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه فاز اول این پروژه چند ماه گذشته توسط رئیس جمهور افتتاح شد، گفت: کارفرما و مجری این طرح، بخش خصوصی و شرکت های تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است و به جز ۴۰۰ میلیون دلار تسهیلات که اقساط آن نیز پرداخت می‌شود، مابقی هزینه‌ها توسط همین شرکت ها و بخش خصوصی تامین شده است.

ساخت حدود ۷۰ درصد از تاسیسات آب شیرین کن در داخل کشور

رزم حسینی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد از تاسیسات آب شیرین کن در داخل کشور ساخته شده است، بیان کرد: در طول اجرای این پروژه نزدیک به ۸ هزار نفر مشغول به کار شدند که ۱۶ هزار میلیارد تومان نیز سرمایه گذاری شده است.

وی با بیان اینکه هدف از این پروژه تامین آب واحدهای معدنی بزرگ کشور بوده است، تاکید کرد: پروژه انتقال آب از استان هرمزگان آغاز و در مسیر کرمان، خراسان جنوبی به خراسان رضوی انتقال خواهد یافت و می‌تواند به توسعه صنایع گلخانه‌ای و واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ این استان ها کمک کند.

تعامل و همکاری همه دستگاه‌های ذیربط در پروژه انتقال آب

وزیر صمت با اشاره به تعامل و همکاری همه دستگاه‌های ذیربط در این پروژه، گفت: این پروژه کار یک جمعی بوده است، وزارت نیرو آب مورد نیاز را تخصیص داد، مطالعات زیست محیطی انجام شد و دستگاه‌های ذیربط به خوبی همکاری داشتند.

رزم حسینی همچنین اضافه کرد: ظرف دو ماه آینده این مسیر انتقال ادامه می‌یابد، آب دریای خلیج فارس به سرچشمه و اردکان برای معادن چادرملو می رود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: طول این مسیر ۸۲۰ کیلومتر از بندرعباس در مبدا تا اردکان و سرچشمه خواهد بود و قطر لوله از ۱۰۰۰ میلی متر تا ۱۶۰۰ میلی متر می باشد.

رزم حسینی اضافه کرد: میزان غلظت نمک این آب از ۴۵ هزار سی‌سی به ۵۰۰ سی‌سی می‌رسد که قابل شرب نیز خواهد بود.

افزایش سهم کشورمان از آب دریای عمان و خلیج فارس

وی با تاکید بر اینکه سهم کشورمان از آب دریای عمان و خلیج فارس باید افزایش یابد، گفت: این پروژه در همین راستا و از تاکیدات مقام معظم رهبری برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به استانهای مرکزی و شرقی بوده است.

وی گفت: این انتقال، بزرگترین پروژه آبی خاکی کشور است که ادامه اش در اردکان حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه تکمیل می شود و در طول مسیر شهرکها و نواحی صنعتی نیز می‌توانند از این آب بهره مند گردند.

ارزان تر بودن 20 درصدی قیمت آب این پروژه نسبت به کشورهای حاشیه خلیج فارس

وزیر صمت همچنین اضافه کرد: از لحاظ قیمتی نسبت به کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عمان و امارات نیز قیمت این آب، ۲۰ درصد ارزان‌تر است.

انتقال ۵۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران

رزم حسینی ادامه داد: پس از موفقیت خط اول انتقال آب از خلیج فارس( به یزد) با دستور رئیس جمهور مطالعات برای خط دوم و سوم انتقال آب (برای خراسان رضوی و اصفهان) نیز آغاز شد و در مجموع این سه خط ۵۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران انتقال می یابد.

آغاز عملیات اجرایی خط دوم و سوم به زودی

وی با اعلام اینکه خط اول انتقال حداکثر ظرف دو یا سه ماه آینده به صورت کامل مورد بهره‌ برداری قرار می‌گیرد، افزود: قطعه اول خط اول چند ماه پیش توسط رئیس جمهور به صورت کامل افتتاح شد و خط دوم نیز به زودی آغاز می‌شود که در این خط آب، از هرمزگان به کرمان و خراسان جنوبی و سرانجام خراسان رضوی (مشهد الرضا) می‌رود و آب به معادن سنگان می رسد.

وزیر صمت در خصوص خط دوم گفت: طول این خط انتقال یک هزار و ۵۵۰ کیلومتر و تعداد ایستگاه‌های پمپاژ ۲۱ باب است. پتانسیل اشتغالزایی این طرح، ۳۰ هزار نفر است که تا ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد.

رزم حسینی ادامه داد: خط دوم انتقال آب، برای انتقال آب خلیج فارس تا مشهد مقدس با حجم سرمایه‌گذاری ۴۷ هزار میلیارد تومان و حجم آب انتقالی ۲۳۰ میلیون متر مکعب در سال می باشد.

وی در خصوص خط سوم نیز اضافه کرد: این خط از استان هرمزگان شروع می شود، به استان یزد میرود و سرانجام به اصفهان می‌رسد و شرکت‌های فولاد، ذوب‌آهن و صنایع در مسیر می تواند از این آب بهره مند شوند.

حمایت از بخش خصوصی توانمند

وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر کشوری بخش خصوصی توانمند داشته باشد پایداری اش بیشتر خواهد شد و به همین خاطر باید امور را به بخش خصوصی واگذار کنیم و از این بخش حمایت نماییم.

وی همچنین بیان کرد: فرهنگ دینی ما در حوزه اقتصاد نیست بر همین موضوع تاکید دارد که باید این فرهنگ را ترویج دهیم تا مردمی متمکن و متمدن داشته باشیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: باید فرش قرمز برای تمامی کارآفرینان پهن کنیم تا به جایگاه بهتری در دنیا برسیم.

رزم حسینی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از کارآفرینان به عنوان عابدان یاد کرده است، تصریح کرد: باید مسئولان فضا را به‌گونه‌ای برای این بخش آماده کنند تا سرمایه گذار با امنیت خاطر به امر سرمایه گذاری بپردازد و باعث ارتقاء اشتغال و تولید ملی گردد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود نیاز سالانه کشور را به خودرو حدود دو میلیون دستگاه اعلام کرد و گفت: البته اگر بخواهیم خودرو های فرسوده را از رده خارج کنیم این رقم اضافه خواهد شد و همچنین بازار صادراتی خوبی برای صادرات در منطقه و کشورهای همسایه نیز داریم.

گلایه از دولتی بودن و انحصار در حوزه خودرو

وزیر صمت با گلایه از دولتی بودن و انحصار در حوزه خودرو، این دو عامل را در کنار تحریم‌ها از علل مشکلات این حوزه دانست و تصریح کرد: با به وجود آمدن تحریم‌ها، نرخ دلار به یکباره افزایش یافت که روی تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت خودرو تاثیر گذاشت و قیمت تمام شده این محصول را بالا برد، همچنین شرکت‌های همکار خودروسازی نیز کشور را ترک کردند.

فعالیت دو یا سه شیفته شرکتهای قطعه‌ساز صنعت خودرو با وجود همه تحریم ها

رزم حسینی تصریح کرد: اما علیرغم همه این تحریم‌ها و محدودیتها، شرکت‌های قطعه‌ساز صنایع خودروسازی اکنون با تمام ظرفیت و به صورت دو یا سه شیفته کار می کند و نتایج خوبی در حوزه ساخت داخل به وجود آمده است.

وی همچنین بر این نکته تاکید کرد که تحریم ها فرصت مناسبی را برای تعمیق ساخت داخل در حوزه قطعه‌سازی به وجود آورد که تاثیر خود را در صنعت خودرو خواهد گذاشت.

حمایت از بخش خصوصی، افزایش رقابت و اتصال به شرکت‌های بزرگ خودروساز دنیا

وزیر صنعت معدن و تجارت در تکمیل سخنان خود، تصریح کرد: با حمایت از بخش خصوصی، افزایش رقابت و اتصال به شرکت های بزرگ خودروساز دنیا می توانید خودروی ایرانی، با کیفیت و در شأن ملت ایران بسازیم و حتی آن را صادر کنیم.

رزم حسینی با اشاره به اقدامات قابل افتخار صنایع دفاعی در حوزه ساخت خودروهای نظامی، گفت: شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا قراردادی را برای تعمیق ساخت داخل در حوزه خودرو و قطعات با وزارت دفاع منعقد کردند، اقدامات خوبی در حوزه ساخت داخل انجام شده است که با خنثی سازی تحریم ها( به تعبیر مقام معظم رهبری) به نتایج مثمر ثمر بیشتری دست می بابیم.

ضرورت جانشین پروری و تربیت مدیران جوان و ریسک پذیر

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت جانشین پروری، بر تربیت و حمایت از مدیران جوان، شجاع ، انقلابی و ریسک‌پذیر تاکید کرد.

وزیر صمت پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران را نمونه‌ای از موفقیت همین مدیران جوان و ریسک پذیر دانست.

ابراز گلایه از بروکراسی سخت اداری

رزم حسینی در ادامه با ابراز گلایه از بروکراسی سخت اداری در کشور، افزود: این بروکراسی در کنار قوانین مازاد و مزاحم باعث شده است که فضایی در کشور به وجود آید تا مسیری سخت برای تولیدکنندگان و صنعتگران به وجود آید و مجبور شویم ستادی به عنوان تسهیل و موانع تولید برای منعطف کردن قوانین به نفع تولید کنندگان استفاده کنیم.

وی در این خصوص با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در روز کارگر یادآوری کرد: مقام معظم رهبری در آن سخنرانی در خصوص نظام اداری، فضای کسب و کار و قوانین مزاحم توصیه هایی را ایراد فرمودند.

مجلس انقلابی در رفع قوانین مزاحم کسب و کار پیشگام باشد

وزیر صمت اضافه کرد: قوانین مزاحم کسب و کار را احصا کرده و در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار داده ایم و امروز مجلس انقلابی می‌تواند با رفع این قوانین مزاحم پیشگام باشد.

رزم حسینی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سامانه جامع تجارت نیز بیان کرد: این سامانه چندین بخش دارد که مهمترین بخش آن بخش گمرکی می باشد که در یک ماهه گذشته تعامل و همکاری خوبی میان گمرک و وزارت صمت برای پیشبرد این سامانه به وجود آمده است.

وی ادامه داد: اکنون کد شناسه کالا راه اندازی شده است و اطلاعات کالا در سامانه جامع تجارت ثبت می شود، همچنین بیش از ۵۵۰ هزار انبار در سامانه جامع انبارها زیر مجموعه سامانه جامع تجارت ثبت شده است.

وزیر صمت گفت:اکنون تمامی مراحل ثبت سفارش و اخذ مجوز از دستگاه های ۲۳ گانه، واردات و صادرات از طریق این سامانه انجام می پذیرد.

نقش سامانه جامع تجارت در جلوگیری از قاچاق کالا

رزم حسینی تصریح کرد: این سامانه در جهت تنظیم بازار، مدیریت واردات و صادرات، جلوگیری از قاچاق کالا بسیار موثر است که روز به روز در حال تکمیل شدن نیز میباشد.

تسهیل واردات و صادرات و تسریع در ترخیص کالا از گمرکات

وی همچنین در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: با تمام تلاش در جهت تسهیل واردات و صادرات و تسریع در ترخیص کالا از گمرکات اقدام خواهیم کرد.

آزادسازی و فعالسازی معادن حبس شده را پیگیری می‌کنیم

وزیر صمت همچنین گفت: تعداد قابل توجهی معادن حبس شده در کشور است که تا پایان دولت آنها را آزاد سازی و برای مزایده و فعال سازی در اختیار مردم قرار خواهیم داد و این برنامه را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز