معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه:
ما شریک پیشبینی پذیری هستیم/ برای آزادسازی تدریجی تعرفهها آماده باشیم
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه در توضیح اهمیت تجارت آزاد با اوراسیا گفت: مذاکرات تجارت آزاد با این اتحادیه نه تنها دسترسی صادرکنندگان را آسانتر میکند موجب تغییرات در ساختار داخلی شده و بدون تردید قبول تعهدات در قالب تجارت آزاد نیازمند گسترش ساختار اقتصادی کشور است ما شریک پیشبینی پذیری هستیم و تجارت آزاد با اوراسیا محکی در آزادسازی تعرفه و تداخل با ا قتصاد کشورهای دیگر.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید رسول مهاجر در همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا اظهار داشت: گسترش همکاری با کشورهای پیرامونی از اولویتهای ایران است و در این راستا اوراسیا جایگاه مهمی دارد این روابط در دوران تحریمها ارتقا یافت. سازمانی اوراسیا با 40 کشور تعامل و ظرفیت بالایی دارد.
وی ادامه داد: در بیش از یک سال که موافقتنامه تجارت در جریان بود، برکات آن آشکار شده و در یک سال اخیر حدود 3.4 میلیارد دلار تجارت با اتحادیه ارواسیا داشتیم که این رقم پیش از آن 2.5 میلیارد دلار بود و 1.2 میلیارد دلار از کل آن صادرات ما بود که نشان دهنده اهمیت سند است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه تصریح کرد: تصمیم دو طرفه برای انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد نیاز هر دو طرف است به هر حال کشور ما و بازار آن جذابیت لازم برای کشورهای دیگر را دارد بنابراین باید با آزادسازی تدریجی نسبت به تعرفهها آماده باشیم بخش تولید نیز اهمیت دارد و باید در این موضوع کمک ما باشد.
مهاجر در توضیح اهمیت تجارت آزاد با اوراسیا گفت: مذاکرات تجارت آزاد با این اتحادیه نه تنها دسترسی صادرکنندگان را آسانتر میکند موجب تغییرات در ساختار داخلی شده و بدون تردید قبول تعهدات در قالب تجارت آزاد نیازمند گسترش ساختار اقتصادی کشور است. ما شریک پیشبینی پذیری هستیم و تجارت آزاد با اوراسیا محکی است در آزادسازی تعرفه و تداخل با اقتصاد کشورهای دیگر.
وی ادامه داد: بیتردید یک سال اخیر میتواند به ارتقای همکاریها کمک کند و این آمادهسازیها مقدمهای برای الحاق کشور به بلوکهای دیگر و سازمان تجارت جهانی باشد لذا جا دارد از تلاشهای وزارت صمت و دکتر اردکانیان تقدیر کنیم.
مهاجر افزود: وزارت خارجه به عنوان کمک کننده حضور داشته و از ظرفیت خود نه تنها در اوراسیا بلکه در همه بخشها برای کمک به بخش خصوصی و دولتی استفاده میکنند چون مبتنی بر این پیش فرض است که تعاملات منطقهای و جهانی در خدمت اهداف و منافع ملی است. مراودات اقتصادی باید پیشران مراودات دیگر باشد بنابراین باید آن را پررنگ کنیم. مراودات تجاری گسترده و در همتنیدگی اقتصاد به صلح در منطقه کمک میکند.