خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر جهاد کشاورزی؛

ناوگان‌های صید ترال، مالکیت خارجی ندارند/ در تامین قوطی کنسرو ماهی کمبود داریم

ناوگان‌های صید ترال، مالکیت خارجی ندارند/ در تامین قوطی کنسرو ماهی کمبود داریم
کد خبر : ۱۰۲۹۹۱۰

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر هیچ روشی به جز ترال برای صید فانوس ماهیان و میگوهای کف‌زی نداریم، از مراکز تحقیقاتی می‌خواهیم که روش‌های جایگزین جدیدی را به ما پیشنهاد کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، نبی اله خون‌میرزایی امروز در نشبت خبری به مناسبت آغاز دهه  فجر به پرسش خبرنگاران در حوزه پرورش آبزیان و صید پاسخ داد اظهار کرد: یکی از مسائلی که همیشه ذهن رسانه‌ها و مردم را مشغول کرده است مربوط به صید ترال می‌شود که کمیسیون کشاورزی مجلس نیز به آن ورود کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر صید فانوس ماهیان توسط چهار ناوگان فردوس، کیش، طبس و فانوس متوقف شده و این توقف تا پایان تحقیقات ما در حوزه منابع و ذخائر دریاها ادامه پیدا خواهد کرد.

خون‌میرزایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر روش جایگزینی برای صید ترال ندارم افزود: ما از مراکز تحقیقاتی می‌خواهیم که روش‌های جدیدی را برای صید ترال پیشنهاد دهند.

وی تصریح کرد: ابهاماتی نیز در مورد هویت ناوگان‌های صید ترال وجود دارد که باید گفت همان طور که قبلا اعلام کرده‌ایم این ناوگان‌ها در اختیار شرکت‌های داخلی هستند و هیچ یک مالکیت خارجی ندارند.

خون‌میرزایی همچنین از بکارگیری راهکارهایی همچون اجرای طرح مشاغل جایگزین برای افراد مشغول در صید ترال خبر داد و گفت:‌ برای کاهش صید ترال برنامه‌هایی مانند طرح مشاغل جایگزین در نظر داریم که بر اساس آن صید در آب‌های دور جایگزین صید ترال در نزدیکی خط‌های ساحلی می‌شود.

وی در پاسخ بهاین پرسش که گفته می‌شود که صید ترال موجب کاهش ذخائر آبزیان در دریای جنوب شده است اظهار کرد: کاهش ذخائر آبزیان در دریاهای جنوب عوامل مختلفی دارد که مهم‌ترین آنها فعالیت کشتی‌های صیادی غیرمجاز ، تغییرات اقلیمی است که موجب احساس خطر برای ما شده است.

خون میرزایی ادامه داد: یکی از دلایلی که صید فانوس ماهیان را به روش ترال متوقف کردیم نیز همین احساس خطر نسبت به تغییرات ذخائر آبزیان به دلیل عوامل متعدد تاثیرگذار بر آن است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود درباره تغییرات و نوسانات قیمت کنسرو تن ماهی و دلایل مربوط به آن اظهار کرد: در 10 ماهه اول سال جاری بیش از سه میلیون قوطی تن ماهی روانه بازار شده است که نشان دهنده عدم کمبود در تامین آن است.

خون میرزایی تصریح کرد: در قیمت تمام شده یک کالا عوامل متعددی تاثیر گذار هستند که باید همه آنها مورد بررسی قرار بگیرد درباره تن ماهی نیز مهمترین این عوامل قیمت ماهی است.

وی با اشاره به توافق سندیکای کنسرو کشور برای خودداری از عرضه تن ماهی با قیمت بیش از 30 هزار تومان گفت: عرضه عمومی تن ماهی 180 گرمی در روغن گیاهی در شش ماهه اول 28 هزار و 500 تومان بوده است و در سه ماهه سوم سال با یک روند کا هشی به 24 هزار و 500 تومان رسیده است.

خون میرزایی ادامه داد: در حال حاضر تن ماهی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای 26 هزار و 500 توامان عرضه می‌شود که متوسط قیمت عرضه عمومی آن در همان حدود 24 هزار و 500 تومان در سه ماهه اول سال است.

وی یادآور شد: در قیمت کنسرو تن ماهی عوامل دیگری نیز از جمله روغن و قوطی فلزی دخیل هستند که تولیدکنندگان در م اه‌های اخیر با مشکلاتی در تهیه و افزایش قیمت آنها روبرو بوده‌اند.

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی در مقطعی تولیدکنندگان کنسرو تن ماهی در مقطعی تولیدکنندگان کنسرو تن ماهی با کمبود روغن مورد نیاز برای تهیه فرآورده روبرو بودند که عرضه آنها را کاهش و قیمت‌ها را بالا بردیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ا دامه سخنان خود در پاسخ به خبرنگارا ایلنا درباره آخرین وضعیت تولید گوشت و خاویار ماهیان خاوری اظهار کرد:‌ آمار ما نشان می‌دهد در 10 ماهه امسال میزان تولید گوشت و خاوریار ماهیان خاویاری بسیار بیشتر از سال گذشته است اما برای ارائه آمار و جمع بندی نهای یباید منتظر پایان سال باشیم.

خون میرزایی افزود: برآورد ما در این زمینه 10 تن بوده که به نظر می‌رسد میزان آن بیش از میزان تولید گوشت و خاویار ماهیان خاوریای در سال جاری بیش از برآوردها باشد.

خون میرزایی افزود: برآورد ما در این زمینه 10 تن بوده که به نظر می‌رسد میزان آن بیش از برآوردهای انجام شده برای سال جاری باشد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایلنا مبنی بر میزان تولید ماهیان در قفس اظهار داشت: با توجه به مشکلات تامین ارز برای خریداری تجهیزات توسعه طرح پرورش آبزیان در دریا ما عقب‌ماندگی نسبی در اجرای این طرح داشته‌ایم.

خون میرزایی ادامه داد: از سال 98 روند بومی سازی این تجهیزات در حال انجام شدن است و ما توانسته‌ایم خوداتکایی تولیدات تجهیزات مربوطه را به 70 درصد افزایش دهیم.

وی ابراز امیدواری کرد تا در سال آینده این خوداتکایی به صد در صد برسد تا ما نیز ادعای بومی‌سازی تجهیزات مربوطه را در دنیا داشته باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره فعالیت قاچاقچیان صید ماهی در دریاهای کشور به ویژه در دریای جنوب گفت: علاوه بر حفاظت سازمان شیلات نیروهای دریایی ناجا و سپاه نیز در حال مبارزه با پدیده قاچاق هستند.

خون میرزایی افزود: آمار سال 99 نشان می‌دهد در سال جاری کشفیات بیشتری در حوزه قاچاق انجام شده که نشان دهنده افزایش شدت برخورد با قاچاقچیان و تخلفات آ‌نها است.

به گفته خون میرزایی گزارش‌های سازمان شیلات نشان می‌د هدکه بخش عمده صید به کشور برمی‌گردد و میزان قاچاق در این حوزه آمار زیادی نیست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه پرورش ماهی تیلاپیا در کشور گفت: توسعه پرورش این نوع ماهی فقط در استان‌های یانجام می‌شود که منابع آبی شور و لب شور دارند که باغبانی  و زراعت در آنها را محدود می‌کند.

وی افزود: ضمن اینکه این نوع ماهی تاب‌آوری خوبی در شرایط سخت پرورش از جمله کمبود اکشیژن دارد که همگی اینها پرورش این ماهی را توجیه پذیر می‌کند.

خون میرزایی گوشت ماهی تیلاپیا را منبع خوب پروتینی برای اقشار کم درآمد جامعه دانست و افزود: با توسعه پرورش ماهی تیلاپیا می‌توانیم آن را با قیمت بسیار مناسب‌تر در ا ختیار اقشار کم درآمد جامعه قرار داده و سفره آنها را از منابع پروتئینی آبزی بهره‌مند سازیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی قیمت تمام شده هر کیلوگرم ماهی در مزارع تولیدی را 90 هزار تومان عنوان کرد که در سطح خرده‌فروشی متوسط قیمت آن به 110 تا 115 هزار تومان می‌رسد.

رییس سازمان شیلات ایران به ارائه آماری از تولید و صادرات آبزیان در کشور پرداخت و گفت:‌ ارزش صادراتی آبزیان در سال 98 به 539 میلیون دلار رسید و  پیش بینی ما این است که با توجه به مشکلات پیش آمده ناشی از کرونا این میزان در سال جاری به 538 میلیون دلار برسد.

خون میرزایی میزان تولید آبزی پروری در سال 98 را 526 هزار تن و برنامه تولید آبزی‌پروری در سال 99 را بیش از 712 هزار تن اعلام کرد.

وی همچنین به ارائه آماری در حوزه صید و صیادی پرداخت و افزود: میزان صید آ‌بزیان در سال 98، بیش از 75 هزار تن بود که این رقم در سال 99 با یک روند کاهشی به 661 هزار تن تقلیل یافته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز