رئیس کمیته نفت کمیسیون انرژی مجلس تشریح کرد؛
چشمانداز بازار نفت ایران در حجم انبوهی از پیشفروشها و قراردادها
رئیس کمیته نفت کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: اکنون حجم انباشته از قراردادها و پیشفروشهایی را داریم بوده که بعد از رفع کرونا که طبق پیشبینیها پایان 2021 خواهد بود، اجرا میشود و این کار ما را سختتر میکند.
حسین حسینزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره اوضاع بازگشت نفت ایران به بازار در کوتاهمدت اظهار داشت: ما دو چالش داریم یکی اینکه در بازاری که از دست دادیم کشورهای دیگر جایگزین شدند بنابراین بازاریابی مصائب خود را دارد و دیگر آنکه کرونا باعث شد بسیاری از قراردادهای نفتی و گازی دنیا به سرانجام نرسد و تقاضا برای نفت از 7.1 میلیون بشکه سهم اوپک هم بسختی وجود داشته باشد.
وی افزود: اکنون حجم انباشته از قراردادها و پیشفروشهایی را داریم که بعد از رفع کرونا و طبق پیشبینیها پایان 2021 خواهد بود، اجرا میشود و این کار ما را سختتر میکند.
رئیس کمیته نفت کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: نکته بعدی درباره فروش نفت ایران این است که کشورهای نوظهوری مثل آذربایجان و همچنین قراردادهای بلندمدت نفتی و گازی بین چین و روسیه همگی دست ما را برای رسیدن به بازار بینالمللی کوتاهتر میکنند.
وی با تاکید بر لزوم بکارگیری دیپلماسی درست انرژی در تعامل با کشورهای مقصد صادرات نفت، گفت: اکنون بسیاری از پالایشگران، پالایشگاههای خود را با نفت کشور دیگری غیر از ایران تطابق دادهاند که جایگزینی دوباره با نفت ایران کار ما را سخت میکند، همه اینها باعث میشود کار سختی پیشرو داشته باشیم اما غیرممکن نیست.
حسینزاده خاطرنشان کرد: نفت ایران مشتریهای خاص خود را دارد که اگر تحریم نبودیم براحتی در بازار حضور داشتیم. با تکنیکهای فروش، شیوه عرضه نفت و خواص نفت و سبک و سنگین متفاوتی که داریم قطعا جا برای ما باز است و امکان حضور مجدد در بازار را به همان میزان قبلی خواهیم داشت هر چند در کوتاهمدت کار ما قدری سخت است.