سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به ایلنا؛
اضافه شدن یک لاین جدید به لاین مرغ آرین/ تشکیل شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی تا یک ماه آینده
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما امروز 50 درصد اجداد مرغ مورد نیاز کشور را از لاین داخلی آرین تامین میکنیم و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده این میزان را تا سال آینده به صد در صد میرسانیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی امروز در اولین نشست خبری خود در پاسخ به پرسش ایلنا درباره تصمیم بر جایگزینی جوجههای خارجی با جوجههای داخلی اظهار کرد: لاین مرغ آرین ظرفیت داخلی است که میتواند پاسخگوی نیاز کشور به جوجههای پرورشی در بخش گوشتی و تخمگذار باشد.
وی ا دامه داد: لاین آرین سالهاست در ایران حفظ شده و پیشتر سهم بسیار مهمی در تامین جوجههای یک روزه مورد نیاز داشته است.
برومندی با تاکید بر اینکه این لاین نیازمند اصلاح و به کارگیری دانشهای روز است افزود: برای ارتقای لاین آرین از تمام روشهای جدید بهره خواهید برد تا مشکلات آن مرتفع شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایلنا مبنی بر پایین بودن ضریب تبدیل نژاد آرین گفت: ما به نژاد آرین بسنده نخواهیم کرد و علاوه بر اصلاح آن فایل جدید لاینی را به زودی به لاین آرین اضافه خواهیم کرد.
برومندی ادامه داد: در حال حاضر 50 درصد از نیاز کشور به اجداد مرغ در بخش گوشتی و تخمگذار از نژاد آرین تامین میشود و با اقدامات انجام شده ما این رقم را در سال آینده به صد در صد خواهیم رساند.
برومندی یادآور شد: کشور ما در تولید مرغ به خوداتکایی رسیده است اما برخی عوامل مانند تامین درصد بالایی از جوجههای یک روزه از منابع نژادهای وارداتی میتواند تهدیدی برای این خوداتکایی باشد.
وی با بیان اینکه میزان وابستگی به جوجههای نژاد خارجی در زمان تحریم تهدیدی برای امنیت غذایی است افزود: با توجه به ظرفیت مرغ لاین آرین، ما میتوانیم این تهدید را به حداقل برسانیم و با برنامهریزی تمام نیاز کشور را به جوجه یک روزه در داخل کشور تامین کنیم.
تشکیل شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی تا یک ماه آینده
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود درباره آخرین وضعیت تشکیل شورای تعیین قیمت گذاری خرید تضمینی محصولات کشاورزی اظهار کرد: تشکیل شورای قیمتگذاری خرید تضمین محصولات کشاورزی تکلیف قانونی وزارت جهاد کشاورزی شده است اما در حال اجرای این تکلیف هستیم.
برومندی ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی در حال انتخاب دو نفر از کشاورزان خبرهای است که از اعضای این شورا بوده و نقش مهمی را در تعیین قیمتها خواهند داشت.
وی زمان تقریبی آغاز به کار شواری قیمتگاری خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تا یک ماه آینده اعلام کرد.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود درباره تامین نهادههای دامی از طریق سامانه بازارگاه و مشکلات مربوط به آن اظهار کرد: سطح رضایت تولیدکنندگان از سامانه بازارگاه بالا است و به صورت عمده بیشتر آنها بدون مشکل از این سامانه نهادههای خود را دریافت میکنند البته در برخی موارد نارضایتیهایی نیز وجود دا رد که باید علت آن بررسی و مشکل مرتفع شود.
وی یادآور شد: سامانه بازارگاه در راستای اجرای طرح دولت الکترونیک است و هدف آن شفافسازی و حذف حلقههای افراد سودجو میباشد.
نواقص سامانه بازارگاه به تدریج مرتفع میشود
وی ضمن پذیرش وجود مشکلات و نوافص در این ساما نه این قول را داد تا به تدریج نواقص رفع و مشکلات به حداقل برسد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درباره مشکلات پیش آمده در حوزه تامین و تنظیم بازار برخی محصولات کش اورزی از جمله تخم مرغ گفت: بارها گفتهایم که وزارت جه اد کشاورزی تنها موظف به تامین بوده و موضوع گرانفروشی و مشکلات مربوط به آن در اختیار و حیطه این وزارتخانه نیست و ستاد تنظیم بازار و وزارت صمت عهدهدار آن هستند.
برومندی ادامه داد: در وزارت جهاد کشاورزی تنها شرکت پشتیبانی است که با دستور ستاد تنظیم بازار وظیفه عرضه تخممرغ با نرخ مصوب را دارد که هم اکنون در حال انجام این وظیفه مهم است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دخالت شرکت پشتیبانی بیشتر از تنظیم بازار آن را بر هم زده است گفت: این موضوع را تکذیب میکنیم چرا که شرکت پشتیبانی علاوه بر خرید تخم مرغ با نرخ مصوب به قیمت 14 هزار تومان از تولیدکننده محصول را با قیمت مصوب به دست مصرف کننده میرساند.
قیمت هر شانه تخم مرغ تنظیم بازاری 32 هزار تومان
وی قیمت عرضه هر شانه تخم مرغ توسط شرکت پشتبیانی را 32 هزار تومان علام کرد و افزود: هر شانه تخم مرغ حدود دو کیلوگرم بوده و با توجه به وزن آن قیمت عرضه شده بسیار مناسب است.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور اظهار کرد: گزارشهایی داشتهایم درباره شیوع آنفولانزای فوق حاد پندگان در کشور اما تا این لحظه هیچ یک از واحدهای صنعتی درگیر این بیماری نشدهاند.
برومندی ادامه داد: هم اکنون 621 مرکز پایش به صورت تخصصی در حال رصد بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور هستند که به محض مشاهده هر نوع آلودگی آن را به سازمان دامپزشکی کشور اطلاع دهند.
برومندی تنها مورد ابتلای جدی به این بیماری را مربوط به واحدی در خراسان جنوبی عنوان کرد که در آن واحد بیش از 500 هزار قطعه معدوم سازی شده است.
وی درباره اقدامات انجام شده برای مبارزه با شیوع گسترده بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور اظهار کرد: همراه با پایش بیماری واکسیناسیون ادامه دارد و ما در حال آموزش مرغداران برای مواجهه با این بیماری هستیم.
برومندی به کارشناسان و تولیدکنندگان توصیه کرد با توجه به شرایط کشور با دقت مساله شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان را پیگیری کنند و تمام نکات امنیتی زیستی را در تمام افراد مورد توجه قرار دهند.
به گفته وی 17 استان کشور به شبکه تشخیص فوق تخصصی بیماری آنفونلانزای فوق حاد پرندگان تجهیز شده که در کمتر از هشت ساعت میتواند اطلاعات پردازش شده را به سازمان دامپزشکی کشور مخابره کند.
برومندی از دیگر بیماریهای دامی مهمی که کشور درگیر آن بوده است را بیماری لکه سفید میگو عنوان کرد و گفت: بیماری لکه سفید میگو در سالهای گذشته به یک معضل اصلی تبدیل شده بود که در حال حاضر مهار شده و تهدیدی برای سلامت این نوع آبزی به شمار نمیرود.
وی ادامه داد: ارتقای سطح سلامت میگوهای پرورشی و مهار بیماری لکه سفید منجر به افزایش 10 هزار تنی این آبزی در کشور شده است.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در توضیح دلیل تاخیر اجرای طرح الگوی کشت اظهار کرد: براس اساس قانون برنامه ششم توسعه و قانون بهرهوری وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده است که الگوی کشت را تدوین و اجرا کنند اما ما برای اجرای الگوی کشت نیازمند همکاری و کمک سایر بخشهای دولتی هستیم.
وی ادامه داد: تا زمانی که تعامل و همکاری بین بخشهای مختلف انجام نشود نمیتوانیم الگوی کشت را به مرحله اجرا برسانیم.
وی با اشاره به مکاتبات وزارت جهاد کشاورزی با دستگاههای مربوطه اظهار کرد: ما برای جلب کمک سایر بخشهای دولتی در اجرای الگوی کشت مکاتبات گستردهای انجام دادهایم تا توجه آنها را به این مهم جلب کنیم ضمن اینکه معتقد هستیم اجرای الگوی کشت نیازمند ترغیب کشاورزان با بکارگیری مکانیزمهایی مانند پرداخت یارانه و تسهیل در انجام امور است.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در بخش پایانی سخنان خود به ارائه آمار تولید محصولات کشاورزی پرداخت و گفت: آمارها نشان میدهد که از سال 92 تا سال جاری تولید محصولات کشاورزی با رشد همراه بوده و در برخی محصولات نیز ما دستاوردهای کمنظیری داشتهایم از جمله آنها میتوان به حرکت به کشاورزی قراردادی در تولید گندم دورم و همچنین رسیدن به خوداتکایی 85 درصدی تولید برنج است.