خبرگزاری کار ایران

یک نماینده مجلس در گفت‌وگو با ایلنا:

عملکرد صداو سیما در جلوگیری از جذب مردم به سایت‌های قمار قابل‌ قبول نیست

عملکرد صداو سیما در جلوگیری از جذب مردم به سایت‌های قمار قابل‌ قبول نیست
کد خبر : ۱۰۱۷۰۱۳

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عدم اطلاع‌رسانی صرفا مختص سازمان صدا و سیما نیست. امروز تمام دستگاه‌های کشور وظیفه جدی در این زمینه دارند و خوراک و محتوای سازمان صدا و سیما را باید در اختیارش قرار دهند و به این سازمان کمک کنند.

احمد راستینه،عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره نقش رسانه ملی در بحث اشاعه سایت‌های شرط‌‎‌‌‌‎‌ بندی و قمار اظهار داشت: اتفاقات نوظهور در حوزه فضای مجازی که بخشی از زندگی حقیقی همگان شده است، مسئولیت جدی را بر  دوش تمامی دستگاه‌ها نهاده، بر همین اساسا تکلیف سازمان صدا و سیما خطیر و بسیارجدی است.

وی ادامه داد: براساس تاکیدات مقام معظم رهبری تمامی نظارت‌ها در حوزه تولید و نشر فراگیر متوجه سازمان صدا و سیما است، بنابراین در حوزه فرهنگ‌سازی و تبلیغ درست وظیفه مهمی برعهده دارد. متاسفانه در فضای مجازی اتفاقات تازه‌ای روی می‌دهد که بسیاری از مردم کشور نسبت به آن‎ها بی‌اطلاع هستند و به همین دلیل گرفتار آسیب‌های جدی می‌شوند.

راستینه افزود: سایت‌های شرط‌‌‎‌‌ بندی یکی از همین آسیب‌های مورد اشاره است که سرمایه‌های زیادی را از افرادی که دچار غفلت می‌شوند و در آن‌ها حضور پیدا می‌کنند، بر باد داده است. خارج از اینکه نفس کار مشکلات شرعی خود را دارد و هزینه‌های سنگینی را بر سلامت جامعه تحمیل می‌کند، یک سیاست فراگیر هم باید در حوزه قانونی جهت متوقف کردن چنین فعالیت‌های مخرب اقتصادی در دستور کار تمام نهادها و دستگاه‌ها قرار گیرد.

وی گفت: مجلس شورای اسلامی هم در حوزه قانون‌گذاری‌های نوین متناسب با آسیب‌های برخواسته از آن وظیفه دارد نسبت به اصلاح قانون فضای مجازی و فعالیت‌های اقتصادی در این محیط به صورت ویژه اهتمام ورزد.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره دلیل عدم اقدام مثبت از سوی رسانه ملی در این رابطه اظهار داشت: عدم اطلاع‌رسانی صرفا مختص سازمان صدا و سیما نیست. امروز تمام دستگاه‌های کشور وظیفه جدی در این زمینه دارند و خوراک و محتوای سازمان صدا و سیما را باید در اختیارش قرار دهند و به این سازمان کمک کنند. یکی از موضوعاتی که در آن ضعف جدی وجود دارد، بحث پژوهش تحقیقاتی و مطالعاتی جدی است که متاسفانه در آسیب‌های نوین در حوزه فضای مجازی انجام نشده است. به  میزان صدا و سیما دانشگاه‌ها، دستگاه‌ها و نهادهای دولتی در حوزه برآورد آسیب‌ها و معرفی آن‌ها دربستر رسانه مقصر هستند.

وی افزود: سازمان صدا و سیما مسئولیت جدی در فراهم کردن این بستر دارد تا نخبگان دانشگاهی و اساتید آگاه در این حوزه مباحث را ارائه دهند، اما نهادهای دولتی هم مکلف هستند نسبت به تولید محتوا، مطالعات و پژوهش برای ارتقا دانش مردم و سواد رسانه‌ای آن‌ها اقدام کنند. متاسفانه حجم تولید و محتوا در فضای مجازی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برعهده دارد و از وظایف اصلی آن به حساب می‌آید، اما در این خصوص اقدام شایسته و بایسته‌ای را انجام نداده و به همین دلیل اصرار مجلس بر این است که این وظایف نظارتی در حوزه‌های تولید و محتوا مجازی به سازمان صدا و سیما برگردانده شود تا ابزارهای لازم برای این کار را تحت اختیار داشته باشد.

راستینه درباره عملکرد ضعیف صدا و سیما در این خصوص ابراز کرد: عملکرد دستگاه‌ها از جمله صدا وسیما در موضوع مورداشاره اساسا قابل قبول نیست، اما شکی وجود ندارد که باید این فضا مجازی از هم گسیخته مدیریت شود. البته سازمان صدا و سیما در ارتقا سواد رسانه‌ای مردم مسئولیت جدی دارد و باید به آن عمل کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز