خبرگزاری کار ایران

سهم استان البرز از سدهای کرج و طالقان دو برابر شد

سهم استان البرز از سدهای کرج و طالقان دو برابر شد
کد خبر : ۱۰۱۲۹۶۵

سهم استان البرز از منابع آب سطحی دو سد کرج و طالقان با ابلاغ و صدور مجوز وزارت نیرو، دو برابر افزایش یافت.

به‌گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "ذوالفقار مهدی زاده" مدیرعامل شرکت آبفای استان البرز با اعلام این خبر گفت: با توجه به وابستگی حدود 77 درصدی استان در بخش آب آشامیدنی به منابع آب سفره‌های زیرزمینی و ضعف و افت شدید این منابع بخاطر برداشت‌های طولانی مدت و بی‌رویه، لزوم افزوده شدن منابع سطحی به چرخه تولید و مصرف ضرورتی اجتناب ناپذیر بود. درهمین راستا با نظرمثبت وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران، مجوز برداشت سالانه 55 میلیون متر مکعب آب از سدهای کرج و طالقان صادر شد و به این ترتیب با توجه به اینکه سهم قبلی استان از منابع سطحی این دو سد هم 55 میلیون متر مکعب بود، این میزان به 110 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

مهدی زاده ادامه داد: برای استفاده از تخصیص‌های جدید از منابع سطحی برای شهرستان‌های کرج و فردیس که معادل 30 میلیون متر مکعب درنظر گرفته شده، در سفر اخیر وزیر نیرو احداث بخش سوم تصفیه‌خانه آب شماره 2 کرج به ظرفیت 16 میلیون متر مکعب در سال کلنگ زنی شد که طبق پیش‌بینی در سال آینده وارد مدار بهره برداری می‌شود. بنابراین با توجه به ظرفیت تصفیه‌خانه موجود، کل سهم تخصیص داده شده برای شهرستان‌های کرج و فردیس(30 میلیون متر مکعب) در سال آتی قابل بهره برداری خواهد بود.

وی در ادامه گفت: علاوه بر این، به منظور استفاده از تخصیص‌های آتی، احداث تصفیه‌خانه آب شماره 3 کرج به ظرفیت حداکثر 500 لیتر برثانیه در دست پیگیری است.

مدیرعامل شرکت آبفای استان البرز اضافه کرد: به‌منظور استفاده از تخصیص 20 میلیون متر مکعبی شهرستان‌های ساوجبلاغ، نظرآباد و اشتهارد هم، آبفای استان مطالعات و طرح‌های لازم را انجام داده که با اجرایی شدن و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز توسط شرکت آب منطقه‌ای البرز این حجم تخصیص یافته نیز به مدار بهره‌برداری افزوده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر 520 حلقه چاه برای استفاده شرب استان البرز در مدار بهره برداری قرار دارد، تصریح کرد: با افزوده شدن منابع جدید آب تخصیص یافته به استان، در واقع معادل 90 حلقه چاه به مدار بهره‌برداری افزوده خواهد شد که حدود 20 درصد از کل چاه‌های موجود را شامل می‌شود و به این ترتیب با ورود این حجم از آب سطحی به چرخه مصرف، علاوه بر رفع مشکلات تامین آب و کمک به سفره‌های زیرزمینی، سطح کیفی آب نیز افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز