آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک تحویل دولت شد
وزارت جهاد کشاورزی ردیف اعتباری اختصاصی ۳۰۰ میلیارد تومانی از سازمان برنامه و بودجه کشور برای فاز نخست اجرای پایش کمیت و کیفیت خاک کشاورزی کشور درخواست کرده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر خاک کشاورزی وزارتخانه با بیان این مطلب افزود: در قانون حفاظت از خاک کشور، ما ملزم به تهیه نقشه های کمّیت و کیفیت خاک کل کشور و به ویژه خاک کشاوزی و تعیین تمام عوامل موثر در تولید و پایداری و حفاظت خاک شده ایم که اجرای آن با توجه به هزینه های مربوط به تکنولوژی های موجود و تهیه نقشه ها، نیاز به اعتبارات دارد.
جهانبخش میرزاوند با بیان این که پایش کیفیت خاک بسیار زمانبر و هزینهبر تر از پایش کمیت خاک است، اظهار کرد: برای اندازه گیری عناصر غذایی و عناصر آلوده کننده در خاک به مواد شیمیایی خاصی نیاز است که با نوسانات ارزی، قیمت آن نیز تغییر می کند.
وی اظهار داشت: تهیه نقشه پایش کمیت و کیفیت کل خاک کشور در مقیاس مدیریت پذیر در صورت تامین اعتبار در یک بازه ۱۰ ساله انجام خواهد شد و بهره بردار و کارشناس پهنه می تواند از چنین نقشه ای برای مواردی همچون توصیه کودی، حفاظت از خاک در برابر آلودگی، بالا بردن بهره وری آب و نهاده های کشاورزی استفاده کند.
میرزاوند در ادامه از تحویل آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک به دولت خبر داد و گفت: برای عملکرد بهتر و استفاده از ظرفیت های این قانون، آیین نامه اجرایی آن به طور جامع با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و اخذ نظر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان برنامه و بودجه تهیه و هفته گذشته به هیات دولت برای تصویب ارسال شد.
وی اضافه کرد: آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در ۳۰ ماده تهیه شده است و دستورالعمل های اجرایی و فنی با جزییات بیشتر نیز باید برای آن تهیه شود.
مدیرکل دفتر خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال گفت: ما سیاست های کلان و خط مشی های کلی خاک کشور را به عنوان نقشه راه برای حفظ امنیت غذایی و صیانت از منابع خاک در آینده، تهیه و همزمان با آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک به دولت ارسال کرده ایم که پس از تصویب قابلیت اجرایی خواهد داشت.
وی، بهره برداری پایدار و مدیریت بهینه خاک را چشم انداز اجرای برنامه ها و سیاست ها در حوزه خاک کشور عنوان کرد و اذعان داشت: حفظ تنوع زیستی خاک، افزایش قدرت باردهی و جلوگیری از آلودگی خاک از رویکردهای قانون حفاظت از خاک است و چنانچه تخلفی در حوزه خاک صورت بگیرد، ضمانت اجرایی برای برخورد با متخلف در این قانون دیده شده است.