لیگ کتابخوانی " کاف تا الف ب " در اصفهان به پایان رسید
مراسم اختتامیه نخستین لیگ کتابخوانی " کاف تا الف ب " با شعار " متفاوت رقابت کنید " در اصفهان برگزار شد.
رئیس سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در مراسم اختتامیه نخستین لیگ کتابخوانی «کاف تا الف ب» از والدین خواست این مسیر را ادامه دهند و با تشویق فرزندان خود در راه افزایش مطالعه فضای شهری گامی مفید بردارند.
به گزارش ایلنا از اصفهان، مهدی بقایی برگزاری این لیگ کتابخوانی را به عنوان اولین گام بلند در بخش کتابخانهها به منظور ایجاد فضای مطالعاتی در شهر بسیار مؤثر دانست و گفت: امید است شاهد عطرافکنی هوای مطالعه در سطح شهر بیش از بیش باشیم.
در این لیگ ۴۲ گروه دختر شامل ۱۲۶ نفر و ۳۶ گرو پسر شامل ۱۰۸ نفر در پنج مرحله جدول برگزیده از کتاب(هفته اول)، تصویرگری خلاصه کتاب در کتاب متری(هفته دوم)، جواب دهی دسته جمعی به سوالات تستی و تشریحی(هفته سوم)، مسابقه تصویر ما مثل شد و نوشتن داستان تخیلی از یک ضرب المثل(هفته چهارم) و در آخرین هفته نیز تهیه نشریه دیواری زیبا به رقابت پرداختند.
پخش فیلم لحظات ثبت شده این مسابقه در قالب کلیپ و اجرای تئاتر «شتر دیدی ندیدی» برگرفته از ضرب المثل کتاب مثلها و قصههایش نوشته «مصطفی رحماندوست» از جمله بخشهای دیگر این مراسم بود.
مصطفی رحماندوست در این مراسم گفت: با توجه به آیه قرآن که بیان شده هر کس یک نفر را هدایت کند، گویی تمام امت هدایت یافتهاند، در این راستا نیز می توان گفت که چنانچه تنها یکی از این نوجوانان راه خود را در این مسیر پیدا کند هدف اصلی لیگ کتابخوانی محقق شده است.
این شاعر کودک و نوجوان خاطر نشان کرد: کتاب «مثلها و قصههایش» که به عنوان منبع مسابقه لیگ کتابخوانی استفاده شده با هدف گسترش قصه گویی نوشته شده و صرفاً برای مطالعه نبوده است.
رحماندوست افزود: برقراری ارتباط عاطفی بین کودک و والدین بسیار حائز اهمیت بوده که از طریق قصه گفتن و شعرخواندن محقق میگردد لذا توصیه میشود برای کودکانی که هنوز به دنیا نیامدهاند نیز شعر و قصه و قرآن خوانده شود.
این شاعر با اشاره به کتاب «بازی با انگشتان من» گفت: این کتاب به زبان سوئدی نیز ترجمه شده چرا که سوئدیها قصه گفتن والدین برای فرزندانشان را واجب عنوان نموده و به همین دلیل با توجه به قصههای کوتاه و آهنگین این کتاب که ویژه خردسالان بوده به این زبان ترجمه و منتشر شده است.
وی خاطرنشان کرد: بایستی در یک اقدامی به جمع آوری والدین قصه گو در سطح شهر پرداخته و با برپایی یک کارگاه ۴ جلسه ای اصول قصه گویی را به افراد علاقهمند آموزش داد چرا که قصه گویی امربسیار مؤثری در علاقهمند سازی کودکان به کتاب و مطالعه است.
در این مراسم تیم «آدینه» از کتابخانه ولایت، تیم «پردیس» از کتابخانه مرکزی و تیم «دانشمندان کوچک» از خانه فرهنگ اندیشه به ترتیب جزو نفرات برتر اول تا سوم تیم دختران معرفی شدند.
همچنین تیم «فرهنگیان» از کتابخانه المهدی، تیم «ستارگان دانش» و تیم «امیرکبیر» از کتابخانه مرکزی به ترتیب به عنوان نفرات برتر اول تا سوم تیم پسران اعلام شدند.