کارشناس مسئول انگ فلزات گرانبها اداره کل استاندار استان اصفهان:
افزوده شدن۴۰ واحد کارگاهی تولید طلا در اصفهان
در حال حاضر۱۴۲۰ واحد تولید طلا در استان اصفهان کد شناسایی دریافت کردهاند، اما در سال جاری برنامه اداره کل استاندارد این است که تمامی واحدهای طلا نشان استاندارد دریافت کنند.
کارشناس مسئول انگ فلزات گرانبها اداره کل استاندار استان اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان در بین دیگر استانهای کشور برای اجرای طرح کد شناسایی واحدهای تولیدی طلا و نشان استاندارد پیشتاز بوده است، ادامه داد: در حال حاضر۱۴۲۰ واحد تولید طلا در استان اصفهان کد شناسایی دریافت کردهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، فرحناز رجالی، با بیان اینکه در اصفهان ۱۵۰۰ واحد تولید طلا مشغول به فعالیت هستند که ۱۰۰ واحد تاکنون نیز نشان استاندار دریافت کردهاند، ادامه داد: تمامی واحدهای تولیدی طلا موظفند که از زمان شروع به کار کد شناسایی دریافت کنند.
وی اظهار داشت: باید این نکته را مد نظر قرار داد که برای تمامی واحدهای تولید طلا نشان استاندارد اجباری است ولی چون کد شناسایی مقدمهای برای دریافت نشان استاندار است و نشان اعتبار کیفیت طلا محسوب نمیشود. لذا در این زمینه کلیه واحدها موظفند که در زمینه کد شناسایی اقدام کنند.
وی درباره مراحل استاندارد سازی محصولات طلا نیز بیان داشت: بر خلاف سایر محصولات صنعتی و تجاری که مراحل استانداردسازی در آنها با پروسهای طولانی مدت روبه رو هستیم اما در این صنف با این مشکل روبه رو نیستیم.
وی گفت: در سایر محصولات، جهت طی مراحل استاندارد سازی به یک مسئول کنترل کیفیت با تحصیلات مرتبط، ثبت علامت تجاری و مجوز تاسیس پروانه بهره برداری نیاز است ولی در اعطای مجوز به واحدهای تولیدی طلا تنها به یک مدیر کنترل کیفیت با مدرک دیپلم، دریافت نامه یا جواز کسب از واحد تولیدی و ثبت علامت تجاری نیاز است.
کارشناس مسئول انگ فلزات گرانبها اداره کل استاندار استان اصفهان، با اظهار تاسف از اینکه اطلاع رسانی برای دریافت نشان استاندارد به طور کامل انجام نشده است، اظهار داشت: به علت اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی طلا ترس از مالیات دارند و یا ترس از ارائه اطلاعات به دارایی دارند، تاکنون بسیاری از واحدها برای ثبت مشخصات خود و دریافت نشان استاندارد اقدامات جدی انجام ندادهاند.
وی بیان داشت: کارمزدی که اداره استاندار از این واحدها دریافت میکند سالانه ۱۰۸ هزارتومان است وباید واحدهای تولید طلا در این زمینه اقدامات جدی انجام دهند.
رجالی تاکید کرد: از سال قبل تاکنون ۴۰ واحد کارگاهی تولید طلا به واحدهای اصفهان اضافه شده است. این در حالی است که متاسفانه یک سری واحدهای تولید طلا با تجربه از مسیر تولید خارج میشوند و به سمت شغلهای دیگر میروند.
وی گفت: باید به این مسئله توجه کرد که درقبال اضافه شدن به تعداد کارگاههای طلا در اصفهان، برخی قشر متبحر این صنف از رده خارج میشوند و افرادی که نوکار هستند وارد کار طلا سازی شده و باعثمیشوند که با ارائه تولیدات نامرغوب بازار را خراب کنند.
وی دلیل خارج شدن برخی افراد با تجربه از ساخت طلا را مشکل مالیات بر ارزش افزوده و ورود مصنوعات قاچاق و خارجی در بازار عنوان کرد و بیان داشت: به عنوان مثال در بهمن ماه سال قبل ورود مصنوعات خارجی طلا در بازار اصفهان به حدی بود که میتوان گفت ۶۰ درصد مصنوعات بازارخارجی بود، البته با ورود کارشناسان صنعت و معدن وتجارت، اتحادیه طلا و جواهرو پلیس آگاهی کلیه این مراکز عرضه را تعطیل کردیم.
رجالی با عنوان اینکه بیشتر مصنوعات طلای قاچاق وارد شده به اصفهان از کشورهای ترکیه و هند است، ادامه داد: اخیرا برخی از تولید کنندگان با ارتقاء تکنولوژی محصولات خوبی را در بخش طلا تولید کردهاند ولی آنچه تولید کنندگان طلا نیاز دارند، ماده اولیه استاندارد در فرایند ساخت طلا است تا بتوان ناخالصیهای ان را گرفت ومحصولی با رنگ و آب خوب را تهیه کرد و به مشتریان تحویل داد.
وی ادامه داد: نبود ماده اولیه و تکنولوژی به روزصنعت طلا مهمترین مشکلاتی است که این صنف با آن روبه رو است.