معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تاکید کرد:
سازمان آتشنشانی، فرهنگسازی را جز فعالیتهای خود قرار دهد
آتشنشانی باید بخشی از فعالیتهای خود را به اطلاعرسانی و فرهنگسازی اختصاص دهد زیرا با فرهنگسازی درست در جامعه هزینهها کاهش خواهد یافت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در اجلاس مشترک شهرداران و مدیران آتش نشانی استان، ضمن گرامیداشت هفتهٔ دفاع مقدس و روز آتش نشانی و ایمنی گفت: یاد و خاطرهٔ همهٔ شهدا بالاخص شهدای آتش نشان را گرامی میداریم.
به گزارش ایلنا از اصفهان، محمدعلی طرفه، حضور مردم از قشرهای مختلف در ادوار انقلاب و جنگ تحمیلی را از ویژگیهای بارز دفاع مقدس برشمرد و افزود: با رهبریهای بینظیر رهبر انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی به خوبی اداره شد و انقلاب و نظام را مستحکم کردند.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز با تدبیر و مدیریت خود کشتی انقلاب رابه ساحل نجات رساندهاند و در سراسر جهان روز به روز بر اقتدار و عزت این نظام افزوده میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان، فرهنگ مقاومت را نتیجهٔ جنگ تحمیلی برشمرد و تصریح کرد: جنگ تحمیلی بر کشور ما تحمیل شد ولی بدنبال آن فرهنگ مقاومت نیز در کشور ریشه گرفت.
وی در ادامه به خدمات شهرداری و آتش نشانی در کشور اشاره و عنوان کرد: ۷۵ درصد از درآمد شهرداریها در بخش عمرانی و مابقی در بخش جاری مصرف میشود.
طرفه با بیان اینکه سابقهٔ تشکیل آتش نشانی در کشور و در استان به سال ۱۳۱۵ برمیگردد، افزود: از آن تاریخ تاکنون خدمات بسیار زیادی ارائه شده و این سازمان جان بسیاری هموطنان در حوادثگوناگون نجات داده است ولی با این وجود همچنان نیاز با تجهیز بیشتر و آموزش بیشتر نیروهای آتش نشانی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه در خصوص آتش نشانی نیاز به مطالعات بیشتر احساس میشود، بیان کرد: باید با داشتن یک برنامهٔ میان مدت خدمات مناسبی مرتبط با بخش آتش نشانی و ایمنی صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان پیشگیری را در بروز حوادثمهم دانست و خاطر نشان کرد: استاندارد سازی اماکن و بناها و مراکز میتواند زمینهٔ پیشگیری از وقوع بحران را در جامعه ایجاد کند.
طرفه ادامه داد: در بخش مقابله نیز نیازمند تکمیل تجهیزات و آموزش هستیم و باید توان تجهیزاتی آتش نشانی استان در این راستا ارتقا یابد.
وی به موضوع خشکسالی در استان اشاره کرد و گفت: امروز در استان به دلیل وجود یک مدیریت متخصص و توانمند، فعالیتها به شکل تخصصی و فنی با تدبیر انجام میشود در بخش آب بدون سیاسی کاری طرحهای کلان پیگیری میشود.
طرفه گفت: شهرداریها و بخش خدمات شهری بخش مهمی از مصرف کنندگان آب هستند که باید در بحثمدیریت مصرف هم خود اقدام به صرفه جویی کنند و هم با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مردم و مخاطبین را به صرفه جویی و مدیریت مصرف تشویق کنند.
وی در ادامه یادآور شد: آتش نشانی نیز باید بخشی از فعالیتهای خود را به اطلاع رسانی و فرهنگ سازی اختصاص دهد که در این صورت هزینهها نیزکاهش خواهد یافت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تشکیل اینگونه جلسات را برای ارتباطات و انتقال تجربیات مفید دانست و گفت: تشکیل گروههای تخصصی با عضویت شهرداران میتواند در جهت مشخص شدن مشکلات و گرفتن تصمیمات لازم مفید و موثر باشد.
مدیرکل هماهنگی و خدمات ایمنی سازمان شهرداریهای کشور نیز در این جلسه گفت: در سال ۹۲،۱۶۰ هزار حادثه در کشور اتفاق افتاد که همکاران ما در آتش نشانی کشور در رفع آن همت گماردند و در نتیجهٔ این حجم از حوادثتنها ۴۵۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.
مسعود احمدی، با بیان اینکه کار آتش نشانی فقط اطفاء حریق نیست، گفت: حدود ۳۱ وظیفه بر عهدهٔ آتش نشانی است و با توجه به اینکه ۱۲۰۰ ایستگاه آتش نشانی در کشور وجود دارد باید به نوعی اقدام کنیم که یک نفر آتش نشان دغدغهای جز نجات هموطنان و اطفاء حریق نداشته باشد.