رئیس پردیس دانشگاه اصفهان خبر داد:
جذب دانشجو اتباع خارجی فارسیزبان در پردیس دانشگاه اصفهان
پردیس دانشگاه اصفهان، یک پردیس جامع است و براین اساس تصمیم گرفتهایم که بتوانیم اتباع خارجی فارسیزبان را نیز پذیرش کنیم.
رئیس پردیس دانشگاه اصفهان با اشاره به معضلات به وجود آمده برای دانشجویانی که به دیگر کشورها رفتهاند، گفت: به دلیل این مشکلات وزارت علوم، تصمیم بر ایجاد و راهاندازی دانشگاههای پردیس گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، مرتضی حاج حسینی، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که پیرامون تشریح برنامههای پردیس دانشگاه در زمینههای علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برگزار شده بود، تصریح کرد: با توجه به محدودیتی که برای پذیرش دانشجو روزانه در کشور وجود داشته و مشکلات دانشجویان خارج از کشور، وزارت علوم تصمیم گرفت پردیسهای دانشگاهی را به صورت خود گردان ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه پردیس دانشگاه با مجموعه دانشگاه مجازی متفاوت است، افزود: هدف از ایجاد دانشگاه پردیس، پاسخگویی به نیاز کشور در زمینه تحصیلات تکمیلی است، چرا که ظرفیت موجود وزارت علوم کشور پاسخگوی تعداد میزان متقاضی جمعیتی برای ورود به تحصیلات تکمیلی در مقاطع ارشد و دکترا در کشور نبود و از این بابت دانشگاههای پردیس به عنوان کمک در راستای پاسخگویی به نیاز کشور تأسیس شد.
حاج حسینی گفت: دانشگاه پردیس بر اساس رشتههایی که از شورای گسترش مجوز میگیرد و بر اساس نیاز سنجی و درخواستهایی که برای رشتههای پر ظرفیت وجود دارد، دانشجو پذیرفته و این دانشگاه به صورت خودگردان اداره میشود.
وی با بیان اینکه هدف از ایجاد دانشگاه پردیس، پاسخگویی به نیاز به تحصیلات تکمیلی در کشور است، تصریح کرد: با توجه به محدودیتی که برای پذیرش دانشجو روزانه داریم و مشکلاتی که دانشجویان خارج از کشور با آن مواجه میشوند، وزارت علوم تصمیم گرفت پردیسهای دانشگاهی را به صورت خود گردان ایجاد کرده تا شرایط پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را ایجاد کند.
وی با اظهار اینکه دانشگاه مجازی رشتههای خود را به صورت غیرحضوری توسعه میدهد اما پردیس دانشگاه مدل کوچکتری از دانشگاه است، بیان داشت: پردیس دانشگاه اصفهان یک پردیس جامع است و بر این اساس تصمیم گرفتهایم که بتوانیم اتباع خارجی فارسیزبان را نیز پذیرش کنیم.
رئیس پردیس میرداماد دانشگاه اصفهان، فعالیتهای دانشگاه پردیس را در حیطه رشتههای مورد تأیید و تعیین شده از سوی وزارت علوم و تحقیقات دانست و گفت: دانشگاه اصفهان در سال ۹۲ از شورای گسترش مجوز پردیس را گرفته و در ۱۷ گرایش در ارشد و ۷ گرایش در دکتری دانشجو پذیرفته و امسال نیز ۱۰ گرایش جدید در دکتری و ۶ گرایش جدید در ارشد اضافه شده است.
حاج حسینی با بیان اینکه وزارت علوم در یک دستور ابلاغی تأکید کرده است که تمام دانشگاههای پردیس یک اسم خاص برای خود داشته باشند و بر این اساس دانشگاه پردیس اصفهان، نام پردیس میرداماد را انتخاب کرده و به ثبت رسانده است افزود: در واقع پردیسهای دانشگاهی در ایران سابقه زیادی ندارند اما پردیسها مدرسههایی هستند که در زمینه تحصیلات تکمیلی فعالیت میکنند و وابسته به دانشگاه هستند.
وی تاکید کرد: پردیس دانشگاه اصفهان در علوم انسانی و علوم پایه ۸ رشته و ۱۱ گرایش دانشجو میپذیرد و در ۲۵ گرایش در دکتری و در ارشد ۳۴ گرایش در خواست دادیم که اگر پذیرش شود، به ۶۰ رشته در ارشد و ۴۰ رشته در دکتری افزایش مییابد.
حاج حسینی افزود: اطلاعیه جذب دانشجویان فارغالتحصیل درخارج از کشور نیز منتشرشده است که برای نیم سال تحصیلی بعد میتوانند درخواست پذیرش بدهند و درخواست آنها پس از بررسی مورد پذیرش قرار میگیرد.
وی با اعلام اینکه موافقت پذیرش دانشجویان تبعه خارجی در این پردیس کسب شده، اظهار داشت: سیاست وزارت خانه این بوده که پردیسها به صورت آزمون متمرکز دانشجو بگیرند و آزمون مرحله دوم در ۲۰ شهریور برگزار شده و نتایج آن تا ۲۰ مهر اعلام میشود.
وی بیان داشت: اعضای هیئت علمی پردیس، همان اعضای هیئت علمی دانشگاه اصفهان هستند و در موارد خاص که پردیس نتواند از دانشگاه اصفهان استاد تامین کند، میتواند از دانشگاههای دیگر نیز استاد بپذیرد.
حاجحسینی تصریح کرد: بدون شک پردیس وابسته به دانشگاه اصفهان بوده و بودجه آن میتواند کمکی به دانشگاه باشد زیرا در حال حاضر بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از درآمد دانشگاه پردیس به دانشگاه اصفهان تعلق میگیرد و مربوط به توسعه پردیس و هزینههای جاری آن بوده است.
رئیس پردیس دانشگاه اصفهان گفت: درسال جاری بیش از ۵۰ دانشجو دراین دانشگاه جذب شدهاند اما حدود ۸۰ تا ۹۰ نفر دیگر نیز ظرفیت پذیرش دارد.
وی در بیان میزان اعتبار دانشگاه پردیس میرداماد اصفهان از منظر مدرکی و علمی تصریح کرد: بر اساس مصوبه وزارت علوم، فارغالتحصیلان این دانشگاه، فارغالتحصیلان دانشگاه اصفهان محسوب میشوند.