در همایش مدیران عامل خانههای کودک و نوجوان مطرح شد:
آموزش مهارتهای زندگی به فرزندان یک ضرورت است
آموزش مهارتهای زندگی یکی از شاخصهای توانمندسازی رفتاری و تربیتی فرزندان است که باید با استفاده از افراد متخصص در زمینه آگاه سازی فرزندان تلاشهای مضاعف صورت گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در همایش مدیران عامل خانههای کودک و نوجوان و روسای ادارات بهزیستی شهرستانهای استان اصفهان گفت: استان اصفهان دارای بیش از ۷۰۰ خیریه بسیار ارزشمند است که در زمینههای مختلف، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و غیره در راستای ارتقای سطح کیفیت زندگی افراد جامعه فعالیت میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، سعید صادقی، اشارهای به وجود ۴۰ خانه کودک و نوجوان در سطح استان اصفهان داشت و کودکان را امانتهای الهی دانست و گفت: لازم است با همکاری، نظارت و تعاملهای سازنده بین اداره کل بهزیستی و خانههای کودک و نوجوان در رشد و پرورش این عزیزان و نهادینه کردن اخلاق اسلامی در بین آفرزندان بیش از پیش کوشا باشیم.
وی ملزومات سیاستهای خانواده محور را، داشتن اعتقاد قلبی و اقدام عملی دانست و با تاکید بر این امر که خانواده امنترین، بهترین و مطمئنترین نهاد تربیتی و پرورشی فرزندان است گفت: تنها از طریق بکار گیری افراد متخصص و متعهد، و با رعایت اصول و ضوابط کار تیمی این امر امکان پذیر است.
در ادامه این همایش مدیر کل دفتر کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور به بیان رویکردهای سازمان بهزیستی کشور در حوزه شبه خانواده پرداخت و گفت: هدف غایی و نهایی در حوزه شبه خانواده، توانمند سازی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و تربیتی فرزندان است.
الوند، با بیان اینکه ساماندهی، مراقبت و نگهداری از فرزندان در درون خانهها راهبردی موقت و گذرا میباشد افزود: اصلیترین هدف در حوزه شبه خانواده، توانمندسازی و زمینه سازی ورود فرزندان به درون خانواده یا خانواده جایگزین است.
مدیر کل دفتر کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور، اقدامات مؤثر در خانههای کودکان و نوجوانان را مستلزم، شناسایی نیاز فرزندان با توجه به گروه سنی و جنسی آنان، طبقه بندی و اولویت گذاری نیازها، ایجاد تعامل مؤثر و مناسب با فرزندان، رعایت آداب و رسوم و سنن، هنجارها و ارزشهای حاکم در جامعه، توجه به تحصیل تمامی فرزندان و پیگیری آن بعنوان یکی از شاخصهای توانمندسازی، مشارکت پذیری و مسئولیت پذیر نمودن فرزندان در امور خانه و… عنوان کرد.
وی آموزش مهارتهای زندگی را یکی از شاخصهای توانمندسازی رفتاری و تربیتی فرزندان دانست و بر استفاده از افراد متخصص در زمینه آگاه سازی فرزندان از دوران بلوغ جنسی و تغییر و تحولات رفتاری این دوران سفارش کرد.
در این همایش مدیران عامل، سرپرستان خانههای کودک و نوجوان و روسای ادارات بهزیستی شهرستانهای، با حضور الوند مدیر کل دفتر کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور، صادقی مدیر کل و دکتر غیور، معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان و حضور گرم و صمیمی بیش از ۱۲۰ نفر از خیرین و مدیران عامل خانههای کودک و نوجوان برگزار شد.