استاندار اصفهان تاکید کرد:
رسیدگی به مسائل و چالشهای بافت تاریخی اصفهان ضروری است
بافتهای تاریخی و کهن اصفهان با داشتن قابلیتها و توان بالقوه، یک سرمایه ارزشمند ملی محسوب میشود.
استاندار اصفهان در جلسه شورای سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با موضوع گزارش عملکرد این سازمان در بافت فرسوده و تاریخی که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، شهردار اصفهان و سایر اعضا برگزار شد، اظهار داشت: شناسایی محلههای قدیمی و بافتهای با ارزش تاریخی و احیای این مناطق از اهمیت ویژه برخورداراست.
رسول زرگرپور اظهار داشت: بافتهای کهن اصفهان به عنوان یک شهر تاریخی و پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی جزئی از پیکره و بدنه این شهر است و دارای ارزشهای کالبدی، عملکردی، اقتصادی و فرهنگی است.
وی اذعان داشت: بافتهای تاریخی و کهن اصفهان با دارا بودن قابلیتها و توان بالقوه، یک سرمایه ارزشمند ملی محسوب میشود.
زرگرپور با بیان اینکه این کالبد و ساختار تاریخی و فرهنگی نباید در معرض تهدید قرار گیرد، تصریح کرد: بررسی مسائل و چالشهای این بخش و تلاش جهت ساماندهی آن یک ضرورت است.
وی افزود: ساماندهی بافتهای تاریخی و فرسوده اصفهان، علاوه بر جلوگیری از رشد شهر در پیرامون، از رها شدن ثروتهای شهری در دل شهر و هزینههای هنگفت بناکردن بافتهای دیگر جلوگیری خواهد کرد.
رئیس شورای سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان عنوان کرد: احیای بافت فرسوده در ارتقاء کیفیت فضای شهر، ارتقاء فرهنگ شهروندی، بهرهوری از فرآیند اجتماعی و سرمایههای اجتماعی و احیای سکونت و زندگی در بافتهای قدیمی مؤثر است.
زرگرپور با اشاره به اینکه نوسازی و احیای بافت فرسوده به عنوان نوعی فرصت دارای مزیتها و پتانسیلهای فراوانی است ادامه داد: کاهش هزینههای خدمت رسانی به شهروندان و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی، کاهش هزینه مصرف انرژی و به تبع آلودگی ناشی از آن و کاهش پرداخت هزینههای امنیتی از جمله مزیتهای آن است.
استاندار اصفهان قیمت مناسب اراضی بافت فرسوده، بخشودگی عوارض و پرداخت تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران این بخش، بهره وری از زمین شهری در تأمین مسکن مورد نیاز جمعیت و کمک به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی را به عنوان پتانسیلهای این حرکت عنوان کرد.