استاندار اصفهان تاکید کرد:
نتیجه آگاهی مردم درخواست مطالبات اصلی و حیاتی است
سازمانهای مردم نهاد، دارای جایگاه بسیار اساسی نه تنها در کشور بلکه در دنیا هستند و حل مشکلات زیست محیطی با همکاری و همراهی این نهادهای مردمی میسر خواهد شد.
رسول زرگرپور، استاندار اصفهان، در نشست هم اندیشی محیط زیست استان اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست شناسایی، تدوین و تحلیل نقاط ضعف و قوت و فرصتها و تهدیدها به منظور کمک به برنامهریزان و سیاستگذاران در راستای دستیابی به توسعه پایدار است.
به گزارش ایلنا از اصفهان، استاندار اصفهان افزود: این نشست از طریق تبادل دانش و اطلاعات کاربردی محیط زیست توسط فعالان این عرصه در تغییر و اصلاح نگرش زیست محیطی و گسترش تفکر منطقی در سطح دستگاهها و نهادها بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
وی اظهار داشت: در جلسات هم اندیشی در صورتی به نتیجه مطلوب دست خواهیم یافت که اولا به دنبال تثبیت خود نباشیم، ثانیا به جستجوی مقصر و تعیین آن نپردازیم و ثالثا قبول نماییم که برخی از باورهای ما نیاز به اصلاح دارد.
زرگرپور تصریح کرد: اصلاح باورها و نگرشها باعثخواهد شد که فضای هماندیشی به ایجاد وفاق و همدلی منجر شده و بدون تردید در چنین فضایی نتایج مطلوب و مورد استنادی به دست خواهد آمد.
وی خاطر نشان کرد: جلسات هم اندیشی ۴ نتیجه به دنبال دارد که یکی از آنها اطلاع از نظر کارشناسان، فعالان هر عرصه و اهل فن در خارج از فضای اداری است که باعثجلوگیری از اخذ تصمیمات بدون استفاده از نظرات فنی شده و در نتیجه مشکلات اجرایی تا حدی کاهش مییابد.
استاندار اصفهان افزود: اطلاع نخبگان و کارشناسان از حیطه اختیارات و تعهدات مسئولان از دیگر نتایج هم اندیشی است که ایجاد فضای نقد منصفانه را به همراه خواهد داشت.
وی همچنین انعکاس مطالب و نتایج هم اندیشی توسط رسانهها را در ایجاد آگاهی و شفاف سازی مؤثر خواند و افزود: جامعه با این روش از مشکلات، راهکارها و اقدامات صورت گرفته مطلع خواهد شد.
رسول زرگرپور در ادامه اظهار داشت: نتیجه آگاهی مردم سوق پیدا کردن مطالبات آنان به سمت مطالبات واقعی، درک اولویتهای جامعه و درخواست مطالبات اصلی و حیاتی است.
وی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در خصوص تبیین چالشهای هزاره سوم در جهان، عنوان کرد: ۱۵ چالش اساسی هزاره سوم در این تحقیقات مشخص شده که جمعیت، آب و محیط زیست سه عنوان اول این چالشها است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه در کشور ایران و استان اصفهان نیز مشکلات زیست محیطی یک چالش اصلی است، یادآور شد: ایجاد هم افزایی جهت حل مشکلات زیست محیطی به عنوان اصلیترین راهکار مطرح است.
وی تصریح کرد: بدون تردید نقش Ngoها و سازمانهای مردم نهاد در همکاری و همیاری با دولت و دستگاههای اجرایی در راستای رفع مشکلات و مقابله با چالشها خصوصا مسائل زیست محیطی غیر قابل انکار است.
زرگرپور بروز مشکلات کنونی را نتیجه عدم توجه کافی به مسئله محیط زیست در گذشته عنوان کرد و افزود: این چالش اساسی جز با همکاری و همراهی مردم و نهادهایهای مردمی حل نخواهد شد، چرا که حفاظت، احیا و رسیدگی به محیط زیست و همچنین آلوده نمودن آن توسط مردم صورت میپذیرد.
وی از عدم وجود کافی سمنهای تخصصی محیط زیست در استان اصفهان گلایه کرد و اظهار داشت: سازمانهای مردمی با عشق، علاقه و دقت به مسائل پرداخته و از کمبودها، امکانات و راهکارها بیشتر مطلع هستند.
مدیر ارشد استان، نبود سند آمایش سرزمین را دلیل دیگری بر بروز این مشکلات عنوان کرد و اضافه کرد: در صورت وجود این سند درکشور و استان، صنایع و دیگر موارد درست جانمایی میشد و امروز یکسری از مشکلات وجود نداشت.
وی از تکمیل برش استانی سند آمایش سرزمین خبر داد و اعلام نمود: پس از ماه مبارک رمضان این سند با حضور یکی از اعضای هیئت دولت رونمایی شده و در واقع اجرای آن کلید خواهد خورد.
زرگرپور همچنین خواستار حضور بیشتر افراد فعال در زمینه محیط زیست در این جلسات هم اندیشی شد و خاطر نشان کرد: نتیجه این نشستها و راهکارهای ارائه شده به مقامات و دستگاههای ذیربط منتقل خواهد شد.
وی درپایان با بیان اینکه وضعیت موجود استان در شأن مردم اصفهان نیست، تأکید کرد: معتقدم ظرفیتهای استان اصفهان برای برطرف کردن همه مشکلات آن کافیاست و فقط باید از این ظرفیتهای بالقوه درجای مناسب استفاده کرد.
در این نشست آیین نامه اجرایی، نشست در ۶ ماده و ۱۸ بند توسط حاضران تصحیح و تکمیل و در نهایت تصویب شد.