خبرگزاری کار ایران

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در اصفهان خبر داد:

۳۵۰ بند برای راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب مصوب شده است

۳۵۰ بند برای راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب مصوب شده است
کد خبر : ۱۷۸۵۶۵

۳۵۰ بند مصوب در خصوص راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب مصوب شده است این در حالی است که در دولت های قبل نه به عملیاتی کردن این مصوبات اهتمام می ورزیدند، نه بودجه ای به آن اختصاص می دادند و نه این تصمیم ها را به دستگاه های مربوطه ابلاغ می کردند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه استان اصفهان یکی از مهمترین استان های کشور به لحاظ فرهنگی و هنری است و به راستی اصفهان پایتخت فرهنگی و هنری کشوراست و به همین دلیل انتظارها در سطح کشور از اصفهان ویژه است گفت: باید مسئولان و صاحب نظران فرهنگ و اعضای شورای فرهنگ عمومی در هر منطقه برای پاسخگویی به دغدغه های رهبر معظم انقلاب تلاش و برنامه ریزی کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، حجت الاسلام سید حسین شاهمرادی، با اشاره به اینکه وظیفه اصلی این شورا رصد و بررسی فرهنگ عمومی کشور و قرارگاه اصلی رسیدگی به امور فرهنگی کشور بوده و یکی از قوی ترین شوراهایی است که می تواند در عرصه فرهنگ بروز و ظهور پیدا کند گفت: خوشبختانه مسئولین شورای فرهنگ استان اصفهان جلسات خوب و مستمری داشته اند و سال قبل با بررسی و رصد مسائل فرهنگی استان توانسته اند ناهنجاری ها و هنجارهای فرهنگی استان را به خوبی پیدا کنند و من در جلسه ای که با حضور کلیه ائمه جماعات، فرمانداران و دبیران شورای فرهنگی استان و شهرستان ها داشتم دیدگاه ها و نظراتشان را به صورت شفاهی و کتبی دریافت کردم.

وی با اشاره به اینکه در شورای فرهنگ عمومی کشور قائل به کم کردن هرچه بیشتر تصدی گری دولتی در مباحثفرهنگی هستیم اما باید بدانیم این به معنای رها کردن و واگذاری عرصه فرهنگی کشور نیست اظهار داشت: معتقدیم باید عرصه فرهنگ را به اهلش سپرد و همانطور که مقام معظم رهبری در خصوص سیاست های کلی اصل ۴۴ تاکید دارند کارهایی را که می توان به مردم سپرد، باید از تصدی گری دولت خارج کرد؛ اما قطعا در عرصه فرهنگی بدون نظارت چه محتوایی و چه اجرایی نمی توان اقدام نمود.

وی در رابطه با مسئله حجاب و عفاف و تصمیم گیری های مربوطه در شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری عفاف و حجاب سالها قبل در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و پس از تصویب راهکارها به شورای فرهنگ عمومی ارجاع داده شد. در این زمینه مجموعه ای خوب و جامعی برای دستگاه ها تدوین شده است اما دردوره قبلی شورا و در ۲ سال قبل موضوع از دستور کار شورای فرهنگ عمومی خارج شد و به وزارت کشور و شورای اجتماعی آن واگذار گردید.

حجه الاسلام شاهمرادی؛ به تدوین ۳۵۰ بند مصوب در خصوص راهکارهای اجرایی در خصوص عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: متاسفانه در دوره قبل نه به عملیاتی کردن این مصوبات اهتمام می ورزیدند، نه بودجه ای به آن اختصاص می دادند و نه این تصمیم ها را به دستگاه های مربوطه ابلاغ می کردند.

وی به اختصاص کمتر از ۱۰ بند مرتبط به نیروی انتظامی از ۳۵۰ بند مصوب در خصوص عفاف و حجاب اشاره کرد و افزود: وقتی بقیه بندها که مربوط به دستگاهای فرهنگی بوده است اجرا نشده است، تنها اقدامات پلیسی و انتظامی در این حوزه پررنگ و جنجالی می شود لذا در یک جمع بندی باید بگویم ما در زمینه عفاف و حجاب به لحاظ فکری به راهکارهای خوبی دست پیدا کرده ایم و تنها باید آنها را عملیاتی کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در خصوص اولویت اول فرهنگی سطح کشور گفت: با توجه به انجام کارشناسی های انجام شده و نظر مقام معظم رهبری بحث" سبک زندگی اسلامی " جزء اولویت های اصلی و کلان شورای فرهنگ عمومی کشور قرار گرفته است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین بر موازی کاری دستگاه های دولتی در عرصه فرهنگ و راهکارهای مورد نظر در شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: بحثموازی کاری چه در عرصه فرهنگی و چه در عرصه اجرایی جزء معضلات کلی کشور ماست و صرفا ربطی هم به دستگاه های فرهنگی ندارد. ما هم در شورا بنای اجرایی نداریم زیرا شورا در واقع یک قرارگاه فکری است، البته در تصمیم گیری ها سعی می کنیم از بعضی از موازی کاری ها جلوگیری کنیم.

وی در خصوص رصد کلی از وضعیت فرهنگی کشور و با بیان مشکلات متعددی که در این نشست مطرح شد گفت: ما هم در مجموع از وضعیت فرهنگی کشور راضی نیستیم اما نا امید هم نیستیم و هیچکدام از معضلات فرهنگی را لاینحل نمی دانیم.

شاهمرادی ادامه داد: ما معتقدیم در مسائل فرهنگی نباید احساسی برخورد کرد و با نگاه علمی و کارشناسی ادامه داد و به برخی از آمارها نسنجیده و غیر محققانه دامن نزد. مثلا ما در مورد حجاب و عفاف راضی نیستیم اما آنقدر هم اوضاع را بد ارزیابی نمی کنیم چرا که خیلی از هنجارها توسط یک اکثریتی قریب به ۷۰ درصد خانم ها رعایت می شود البته ما نمی گوییم ۳۰ درصد مابقی تاثیر ندارد، نه! یک درصدش هم زیاد است.

وی افزود: سوالاتی دراین زمینه مطرح است: ما در ارائه سیاست های تشویقی و ترویجی برای این ۷۰ درصد چه کرده ایم؟ ریشه این وضعیت موجود در کدام اقدامات صورت گرفته در سالهای گذشته بوده که به اینجا رسیده است؟ چه کرده ایم که به اینجا رسیده ایم؟ اگر صدا و سیمای ما این همه متناقض عمل نمی کرد باز به اینجا می رسیدیم؟

وی همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص فیلترینگ و برخورد با شبکه های اجتماعی گفت: ما در جامعه امروز ناگزیر از مواجه با این موضوعات و رسانه ها هستیم و نمی توانیم با صلبی عمل کردن یا دو دستی آن را چسبیدن به استقبال اش برویم؛ بلکه باید با کمترین آسیب و تدابیر عقلی جلو ضرر را بگیریم و از محاسن آن استفاده کنیم.

حجه الاسلام شاهمرادی؛ با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی کشور به عنوان اولین شورای اقماری عالی انقلاب فرهنگی در سال ۶۴ تشکیل شد اظهار داشت: این شورا دارای ۲۹ عضو است که هر دو هفته یک بار، به صورت مستمر تشکیل جلسه می‌دهد و تقریبا همه دستگاه های فرهنگی کشور در آن حضور دارند. همچنین مصوبات این شورا که بیشتر در عرصه همگرایی مسائل فرهنگی کشور است پس از تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده می شود.

وی در ادامه به احیای مجدد شورای فرهنگ عمومی استان ها اشاره کرد و گفت: دبیرخانه مرکزی شورای فرهنگ عمومی با جدیت به دنبال این است که شورای فرهنگ عمومی استان ها را فعال کند، چون در دوره های قبل آن گونه که باید فعال نبودند و هدف من از این سفرها شنیدن مشکلات و جدیت برای احیای دوباره این شوراهای استانی است تا ناهنجاری ها و نابسامانی های فرهنگی در سطح استان ها را رصد و در ادامه آن برای آنها اقدام و تصمیم گیری کنیم چرا که شورای فرهنگ عمومی استانها، بازوی اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است که وظیفه سیاستگذاری کلان فرهنگی در استان‌ ها را بر عهده دارد و دستگاه های فرهنگی مجری مصوبات این شورا هستند.

وی در خاتمه به دیدارهای خود با آیت الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، رسول زرگرپور استاندار اصفهان و آیت الله مظاهری در سفر دو روزه اش اشاره کرد و از برگزرای جلسات عمومی و خصوصی با آنها راجع به مسائل فرهنگی استان ابراز خرسندی نمود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز