خبرگزاری کار ایران

مسوول کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان عنوان کرد:

تالاب گاوخونی خشک شد و کسی نمی داند؛ مسئولان چاره اندیشی کنند / / تشکیل ستاد احیای زاینده رود ضروری ست

تالاب گاوخونی خشک شد و کسی نمی داند؛ مسئولان چاره اندیشی کنند / / تشکیل ستاد احیای زاینده رود ضروری ست
کد خبر : ۱۶۲۱۲۹

متاسفانه خشک شدن تالاب گاوخونی در سطح کشور و جهان اطلاع رسانی نشده است و بسیاری از مسوولین نمی دانند این تالاب خشک شده است. شرایط تالاب گاوخونی به مراتب از دریاچه ارومیه وخیم تر است و اثرات خشکی این تالاب به مرور زمان دامنگیر شهرهای اطراف خواهد شد.

مسوول کمیته آب اتاق اصفهان درسی و پنجمین جلسه کمیته آب اتاق اصفهان، خواستار تشکیل ستاد احیای زاینده رود مانند ستاد احیای دریاچه ارومیه شد.

به گزارش ایلنا از اصفهان، «مهدی بصیری»، احیای تالاب گاوخونی را نیازمند توجه مسوولین دانست و گفت: شرایط تالاب گاوخونی به مراتب از دریاچه ارومیه وخیم‌تر است و اثرات خشکی این تالاب به مرور زمان دامنگیر شهرهای اطراف خواهد شد.

بصیری تاکید کرد: متاسفانه خشک شدن تالاب گاوخونی در سطح کشور و جهان اطلاع رسانی نشده است و بسیاری از مسوولین نمی‌دانند این تالاب خشک شده است.

وی با انتقاد از نحوه تقسیم بندی آب زاینده رود بر اساس قانون استقلال آب‌ها گفت: بر اساس مصوبات اجرایی این قانون افرادی که پولی بابت خط انتقال آب پرداخت نکرده‌اند حق آبه دار محسوب می‌شوند و افرادی که هزینه خط انتقال را پرداخت کردند، حق آبه آنان پرداخت نمی‌شود.

وی تصریح کرد: حق اشتراک آب حق آبه داران از آبهای مازاد تامین می‌شود و باید این رویه تغییر کند.

بصیری ادامه داد: بهره برداران آب زاینده رود باید بر اساس حقوق حق آبه داران کشاورز، شهر و محیط زیست تعریف شود و مشترکین که طی سالهای اخیر از این رودخانه استفاده می‌کنند باید مورد تجدید نظر قرار گیرند.

وی از دانشگاههای استان اصفهان خواست که در موضوع آب، تحقیق و پژهش‌های مورد نیاز برای احیای زاینده رود را مورد توجه قرار دهند.

همچنین «سید احمد خاتون آبادی» عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی و عضو کمیته آب اتاق اصفهان در این جلسه خواستار تشکیل پارلمان آب زاینده رود شد و گفت: تصمیم گیری برای مصارف و تقسیم بندی منابع از جمله وظایف این پارلمان می‌تواند باشد.

وی خواستار توجه مسوولین به پایین آمدن سطح آب‌های زیر زمینی در استان اصفهان شد و گفت: بر اساس قانون استقلال آب استان‌ها برداشت‌های آب به صورت منطقه باعثآسیب به اکوسیستم استان‌ها بویژه در استان اصفهان شده است و نشست زمین در بخش‌های مختلف استان از جمله این تاثیرات است.

«مسعود برهانی» عضو کمیته آب اتاق اصفهان در این جلسه خواستار بررسی کار‌شناسی ادعای مخالفان طرح انتقال آب بهشت آباد به حوضه آبریز زاینده رود شد و گفت: بر اساس مطالعات زمین‌شناسی که توسط کار‌شناسان داخلی و خارجی انجام شده تهدید زمین‌شناسی برای این طرح به دست نیامده است.

«سید مجید خشوعی» نیز عضو انجمن نخبگان کشاورزی استان اصفهان و عضو کمیته آب اتاق اصفهان خواستار اطلاع رسانی صحیح و بدون حب و بغض در مورد منابع و مصارف رودخانه زاینده رود شد و گفت: متاسفانه بسیاری از مردم اصفهان تصور می‌کنند خشکسالی عامل خشک شدن زاینده رود است و این در حالیست که اطلاعات غلطی به مردم در این زمینه ارایه می‌شود.

«مجتبی شهیدی» مشاور رسانه‌ای اتاق اصفهان در این جلسه از برگاری جشنواره فیلم‌های مستند اصفهان در هفته نکوداشت اصفهان خبر داد و گفت: در این جشنواره موضوعات آب، زیست محیطی، میراثفرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.

«پریسا حسینی» عضو جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست شاخه اصفهان در این جلسه، برگزاری همایش‌های زاینده رود عامل مهم در اطلاع رسانی از عوامل خشک شد این رودخانه به مردم شد و گفت: چرایی خشک شدن زاینده رود برای عموم مردم مشخص نیست و برگزاری همایش‌های فصلی در این راستا موثر است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز