مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان در واکنش به مباحثآلودگی در مبارکه تاکید کرد:
سوخت نیروگاه برق مبارکه گاز و گازوئیل است
تشخیص آلایندگی یا عدم آلودگی یک واحد صنعتی بر اساس بررسی های کارشناسی و مطابق با استانداردهای زیست محیطی کشور صورت می گیرد.
ایلنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر آلوده بودن هوای شهرمبارکه به دلیل مجاورت با صنایع بزرگ گفت: براساس شاخصهای بررسی شده هوای مبارکه در هشت ماه امسال، ۲۳۹ روز سالم و تنها هفت روز ناسالم بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان؛ کیومرثکلانتری اظهار داشت: در شهرستان مبارکه تنها یک واحد نیروگاه برق با نام چهلستون فعالیت دارد که سوخت آن گاز و در مواقع اضطراری گازوئیل است و این نیروگاه به هیچ وجه مصرف سوخت مازوت ندارد و هم اکنون در حد استانداردهای زیست محیطی فعالیت میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همچنین زمان حذف واحد فولاد مبارکه از فهرست صنایع آلاینده کشور را در سال ۸۷ عنوان کرد و گفت: هم اکنون این واحد صنعتی نیز در حد استانداردهای تعیین شده محیط زیست به فعالیت خود ادامه میدهد.
وی گفت: پساب تصفیه خانه فاضلاب کارخانه فولاد مبارکه بر اساس آزمایشهای انجام شده مطابق با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست و تخلیه آن در محیط مجاز است.
وی به فعالیت کارخانه سیمان سپاهان اشاره کرد و گفت: فیلترهای این کارخانه در سال گذشته به دلیل فرسودگی به خوبی عمل نمیکردند بطوری که آلودگی هوا در محیط را پدید آورده بود و به همین دلیل در سال ۹۱ نام این واحد در فهرست صنایع آلوده کننده محیط زیست قرار گرفت.
کلانتری افزود: اما در سال جاری این کارخانه با صرف هزینههای سنگین اقدام به اصلاح فیلترهای خود کرد و پس از تأیید این اداره کل در آبان ماه امسال از فهرست صنایع آلوده کننده محیط زیست خارج شد.
همچنین معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست برای پایش و پیگیری قضایی صنایع آلاینده باید برمبنای استانداردهای تعیین شده اقدام میکند.
رجبعلی قاسمی؛ با بیان اینکه استانداردهای این اداره کل در سالهای گذشته ازسوی هیات دولت مصوب و ابلاغ شده است، اظهار داشت: موظف هستیم تنها برمبنای کاهش و افزایش میزان استاندارد آلایندگی، این صنایع را وارد و یا خارج فهرست صنایع آلوده کننده محیط زیست کنیم.
وی همچنین به اظهار نظر یکی از نمایندگان مجلس درباره ورود فاضلاب انسانی زرین شهر به زاینده رود گفت: این موضوع تازگی ندارد و سابقه آن به حدود ۲۵ سال پیش باز میگردد که برای جلوگیری از ورود آب به خانههای مردم آن شهرستان شرکت آب منطقهای اقدام به ایجاد زهکشی کرد.
قاسمی افزود: از سوی دیگر تصفیه خانه فاضلاب زرین شهر فقط با ۲۰ درصد ظرفیت کار میکند و پساب این تصفیه خانه به پساب زهکشی اضافه میشود و در نهایت این آب برای صنعت و همچنین فضای سبز غیرمثمر قابل استفاده است.
وی، تصفیه خانه پساب فاضلاب فولاد مبارکه را به لحاظ سیستم تصفیه بسیار عالی بیان کرد و گفت: این تصفیه خانه پساب فاضلاب انسانی و صنعتی را براساس استانداردهای تعیین شده سنجش میکند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان افزود: پساب فاضلاب فولاد مبارکه اکنون برای صنعت، فضای سبز و کشاورزی استفاده میشود.