مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان خبر داد:
بیش از ۸۵ درصد جمعیت استان اصفهان شهرنشین هستند / جمعیت روستایی رو به کاهش است

در دهه فجر امسال دو اتفاق اثر بخش شامل همایش مهندسی فرهنگ نام و نامگذاری و فعالیت رصدخانه جمعیت استان اصفهان در اداره ثبت احوال استان اصفهان برگزار می شود.
ایلنا: مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان با اشاره به اینکه در نیمه دوم بهمن ماه به میزبانی اداره کل ثبت احوال استان اصفهان همایش مهندسی فرهنگ نام و نامگذاری برگزار میشود ادامه داد: درصدد هستیم که در اداره ثبت احوال پایگاه جامعی از اسامی ایرانی و اسلامی متناسب را برای مردم تدوین کنیم و این آمادگی را داریم که اسامی افرادی که با فرهنگ اسلامی ایرانی جور نیست در کمترین زمان ممکن را تغییر دهیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، تورج حاجی رحیمیان، تصریح کرد: همزمان با این رخداد رصدخانه جمعیت استان نیز فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز خواهد کرد که در این رصد خانه آخرین آمار جمعیتی استان و شهرستان به تفکیک و به شکل روزانه و حداکثر هفتگی به مسئولان ارائه میشود.
وی با اشاره به فعالیتهای مهم و تاثیر گذار اداره ثبت احوال استان اصفهان بیان داشت: افتتاح نمایندگی در برخی شهرستانها مانند بادرود، زیبا شهر و حبیب آباد از جمله این خدمات است گرچه قصد داریم با ایجاد دفاتر پیشخوان به جای نمایندگی به کوچکتر کردن دولت کمک کنیم.
وی با بیان اینکه از دیگر اقدامات اثر گذار این اداره در طول ماههای اخیر؛ قضازدایی بوده است گفت: با ایجاد شورای حل اختلاف در ثبت احوال مواردی مانند تغییر سن، نام و موارد دیگر به ثبت احوال واگذار شده ست تا به جای حکم گرفتن از دادگاه خود ثبت احوال این کارها را تسهیل و تسریع کند.
حاجی رحیمیان، با اشاره به تعیین تکلیف ۱۰۰ هزار سند راکد در استان، گفت: یکی از پروژههای مهم در این زمینه آرشیو الکترونیک اسناد مردم استان اصفهان است که هشت میلیون سند در این زمینه داشتیم که جزو بیشترین اسناد کشور است و اطلاعات اسناد مردم اصفهان با رتبه سوم در این زمینه در پایگاه جامع اطلاعات ایرانیان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه با توجه به فرهنگ مردم اصفهان آمار خوبی از اسامی متناسب در اصفهان داریم، بیان داشت: فراوانی ۵ نام اول پسر اصفهان در هشت ماه گذشته به ترتیب امیر علی، علی، امیرحسین، محمدطاها و ابوالفضل بوده است و به همین ترتیب اسامی فاطمه، زهرا، نازنین زهرا، فاطمه زهرا و ریحانه اسامی اول تا پنجم نام دختران در هشت ماهه گذشته بوده است.
مدیر کل ثبت احوال استان اصفهان با اشاره به آغاز اجرای پروژه کارت هوشمند ملی افزود: تا ۲۲ بهمن ماه اطلاعات تکمیلی در این زمینه ارائه میشود چرا که قرار است برای تمام شهروندان کارت هوشمند ملی صادر شود تا بدین شکل فرد از سایر کارتهای فردی بینیاز شود.
وی ادامه داد: در این کارتها علاوه بر مشخصات شناسنامهای افراد اثر ۱۰ انگشت و عکس افراد به شکل زنده ذخیره میشود و دارای تراشهای است که اطلاعات مختلفی را میتوان بر روی آن ذخیره کرد.
حاجی رحیمیان تصریح کرد: تا زمان آماده بودن شرایط جایگزینی کارتهای هوشمند ملی، اعتبار کارتهای ملی فعلی تمدید میشود.
وی با اشاره به آمار مختلف جمعیتی در ۸ ماهه ابتدای سال ۹۲ گفت: در این مدت ۵۲ هزار و ۹۳۳ مورد واقعه ولادت ثبت شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۸۷ صدم درصد کاهش داشته است.
حاجی رحیمیان ادامه داد: همچنین تعداد آمار فوتی در این مدت ۱۵ هزار و ۷۸۷ مورد بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۴.۱۳ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: در هشت ماهه امسال ۲۸ هزار و ۷۳۰ مورد ازدواج در استان ثبت شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴.۷۱درصد کاهش یافته است.
مدیر کل ثبت احوال استان از کاهش ۱۳.۴۱درصدی آمار طلاق در هشت ماهه امسال خبر داد و گفت: در این مدت پنج هزار و ۱۲ مورد طلاق در استان ثبت شده است.
وی اضافه کرد: آمار ازدواج و طلاق براساس آمار به دست آمده میتواند تغییر کند چرا که برخی دفاتر ازدواج و طلاق به شیوه سنتی عمل و آمار را با تاخیر به این اداره کل اعلام میکنند.
حاجی رحیمیان، با اشاره به اینکه سن امید به زندگی در زنان ۷۴ سال و در مردان ۵/۷۲ سال است، اظهار داشت: آخرین آمار جمعیتی استان را براساس آمار ثبتی چهار میلیون و ۸۷۹ هزار و ۳۱۲ مورد است که از این تعداد دو میلیون و ۴۷۶ هزار و ۲۱ نفر مرد و دو میلیون و ۴۰۳ هزار و ۲۹۱ نفر زن هستند.
وی افزود: جمعیت شهری استان ۴ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۲۱۹ نفر است که ۷۱۰ هزار و ۹۸۹ نفرآن روستایی هستند و از این میان بیش از ۸۵ درصد جمعیت شهرنشین و ۱۴.۵۷ درصد آن جمعیت روستایی هستند.
مدیر کل ثبت احوال استان تاکید کرد: جمعیت شهر اصفهان دو میلیون و ۱۸ هزار و ۶۸۱ نفر است و نسبت جنسی استان ۱۰۳ مرد به ازای ۱۰۰خانم است.
وی با بیان اینکه ثبت احوال با این سابقه در میان مردم به عنوان سازمانی سنتی و قدیمی محسوب میشود، ابراز داشت: این سازمان با حفظ هویت اصلی یعنی بایگانی محرمانه اسناد هویتی مردم در سالهای اخیر جهش خوبی برای گذران دوران سنتی به نوین داشته باشد.
وی با بیان اینکه ثبت احوال نوین پایه گذار توسعه نوین خواهد بود، افزود: اگر بخواهیم به سمت دولت الکترونیک پیش برویم لازمه آن تقویت ثبت احوال است.
حاجی رحیمیان با اشاره به هفت وظیفه اصلی ثبت احوال بیان داشت: ثبت ولادت و صدور شناسنامه، ثبت گواهی فوت، تعویض شناسنامههای در دست مرم، ثبت ازدواج و طلاق، ثبت ولادت و فوت اتباع خارجی، صدور و دفاتر ثبت وقایع، جمع آوری و تهیه آمار انسانی سراسر کشور و انتشار آن از جمله وظایف این نهاد است.