نماینده مردم اصفهان و فلاورجان در مجلس شورای اسلامی:
فرهنگ استفاده از قراضه آهن سودآوری بالایی را برای کشوربه دنبال دارد
هنوز استفاده ما از صنعت قراضه به روش های سنتی است و با توجه به وابسته بودن صنعت فولاد به صنعت قراضه نیازمند تدوین قوانین برای توسعه این صنعت هستیم.
ایلنا: نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در اولین همایش صنعت قراضه آهن در اصفهان با اشاره به اینکه توسعه فرهنگ بازیافت در کشور زمینهساز صرفه جویی در مصرف است ادامه داد: متاسفانه نهادهای فرهنگساز در زمینه استفاده از بازیافت خوب عمل نکردهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، سید ناصر موسوی لارگانی، با اشاره به اینکه در ایران سالانه حداقل ۴۰ میلیون تن قراضه آهن لازم است که متاسفانه میزان بسیار کمی از آن در ایران استحصال و مابقی وارد میشود که همین امر باعثخروج ارز از کشور میشود افزود: در دنیای کنونی یکی از شاخصهای توسعهیافتگی کشورها میزان تولید فولاد آنها است و ایران نیز در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشته اما کافی نیست.
وی اضافه کرد: متاسفانه نهادهای فرهنگساز ما در زمینه استفاده از بازیافت خوب عمل نکردهاند و نه تنها در صنعت قراضه که در صنعت مواد غذایی نیز دیده میشود که بازیافت به خوبی صورت نمیگیرد.
وی بیان داشت: کشورهای پیشرفته نه تنها میزان تولید فولاد خود را به حد زیادی افزایش دادهاند که فرهنگ استفاده از قراضه آهن را نیز در کشورشان نهادینه کردهاند که این امر سودآوری بالایی برای آنها به دنبال خواهد داشت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آهن قراضه یکی از راههای توسعه کشورهای پیشرفته محسوب میشود چرا که این کشورها در بیشترین صنایع خود از بازیافتی فلزات استفاده میکنند.
وی ادامه داد: استفاده از قراضه آهن میتواند در حفظ محیط زیست نیز تاثیر بهسزایی داشته باشد و بسیاری از مشکلات زیست محیطی را رفع کند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اکنون بحثلایحه جامع مالیاتی در کمیسیون مطرح است، بیان داشت: در هفته آینده این لایحه به طور جدی بررسی میشود و بر این اساس درخواست ما از مدیر عامل شرکت فلز تدارک فولادمبارکه اصفهان این است که هر گونه نظری درباره تبادل مالیات در این صنعت دارند به ما اعلام کنند تا بتوانیم در لایحه جامع آنها را اعمال کنیم.
وی با اشاره به اینکه هنوز استفاده ما از صنعت قراضه به روشهای سنتی است که نیازمند تدوین قوانین برای توسعه این صنعت هستیم، افزود: نیازمند ۴ میلیون تن آهن قراضه برای فولاد کشور هستیم که تنها دو میلیون تن از آن در کشورمان تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه بازیافت فلزات به حفظ محیط زیست نیز کمک شایان توجهی میکند، ابراز داشت: آموزش به خانوادهها در راستای بازیافت مواد به ویژه فلزات ضروری است.
گمرگ از گلوگاههای اصلی برای ترخیص قراضههای وارداتی است
در ادامه این همایش نیز حسن کامران دیگر نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به اینکه فولاد در رشد اقتصادی ایران نقش موثر دارد و به عنوان یک محصول استراتژیک در کشور شناخته میشود گفت: با توجه به اینکه از موارد مورد نیاز تولید فولاد در ایران علاوه بر سنگ آهن، قراضه آهن است لازم است با مدیریت منسجم در راستای استحصال و مصرف قراضهها در صنعت فولاد گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه مشکلات گمرکی که در زمینه واردات قراضه وجود دارد باید رفع شود، تصریح کرد: یکی از گلوگاههای مهم این موضوع گمرک است که باید علاوه بر رفع مشکلات قانونی آن در زمینه ترخیص قراضههای وارداتی از قانون مصوب گمرکات کشور تبعیت کند.
وی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه احکام و قوانین خیلی خوبی در زمینه مدیریت پسماند و مالیات تصویب شد که میتواند در این زمینه راهگشای بسیاری از مشکلات باشد ادامه داد: از دولت به منظور ارائه به موقع لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی تشکر میکنم چراکه این امر را زمینهای برای بررسی کیفیتر لایحه بودجه است و در این لایحه برای رشد اقتصادی کشور پیشنهادهای خوبی ارائه شده است.