مرکز آموزشی و پژوهشی ویژه کودکان اُتیسم در اصفهان احداثمیشود
روز جهانی معلولان مروری بر اوضاع نابسامان این عزیزان معلول است.
ایلنا: رئیس هیات مدیره مجمع خیران ورزشیار استان اصفهان گفت: روز جهانی معلولان مروری بر اوضاع نابسامان این عزیزان معلول است.
به گزارش ایلنا از اصفهان، محمد سلامتیان رئیس هیات مدیره مجمع خیران ورزشیار استان اصفهان به مناسبت روز جهانی معلولان اظهار داشت: موضوع همگرایی امروز ما پیرامون معلولان و کودکانی است که امروز را به نام این قشر فراموش شده نام گذاری نمودهاند. انسانهایی که دل را به لرزه میآورند و اشک هر بینندهای را جاری میسازند. خانوادههایی که این کودکان، ناخواسته به ایشان عطا شده و هم اکنون در چنگال طبیعت غدار گرفتار و به موجودی ضعیف و قابل ترحم بدل گردیدهاند.
وی افزود: انسانهایی که با زبان بیزبانی و با گوشی ناشنوا و اندامی ناموزون اما همه هم آهنگ، زبانی حال و گفتهای مقال دارند که هان ای متنعمّان به نعمت سلامتی و نعم خدادادی نظاره کنید و شکر کنید و دگرباره نظاره کنید تا رحمت الهی بر سر ما فرود آید و ما هم با شما هم صدا گشته و ندای سبوح القدوس، ربّنا و ربّ الملائکه و الرّوح سر دهیم. این بندگان خدا احساسات و عواطف انسانی دارند ولی بنا به مصلحت کبریاییاش در آزمون خود و دیگران قرار گرفته، تا چه ثواب افتد و چگونه آزموده شوند.
سلامتیان تأکید کرد: آنها توانا محورند، میتوانند بمانند و در تنازع بقا پیروز شوند، ایشان نه تنها قادرند زندگی عادی خود را به دست آورند بلکه میتوانند نمادی از یک قهرمان گردند.
وی با بیان اینکه «سارتر» فیلسوف مشهور میگوید اگر نوزادی فلج به دنیا بیاید می تواند قهرمان دوومیدانی شود گفت: گفتار این فیلسوف اشارتی است به توانایی جسمی و روحی فرد در اجتماع که در باور تحلیل گران علوم اجتماعی انسان میتواند با به کارگیری هوش و استعدادهای نهفته درونیش نه تنها بیماری فلج را مداوا کند بلکه قهرمان دوومیدانی گردد، همچنان که به وسیله ویلچر حرکت میکند و در مسابقات شرکت نموده، قهرمان میشود.
سلامتیان تصریح کرد: امروزه با جنبش نرم افزاری هزاران جسم ساکن به حرکت درآمده و پتانسیلهای انسانی شناخته گردیده و تنها وسایل مورد نیاز و اندیشههای راه ساز میتواند ضامن تأمین سلامتی بشر باشد.
رئیس هیات مدیره مجمع خیران ورزشیار استان اصفهان خاطرنشان کرد: روز جهانی معلولان مروری است بر اوضاع نابسامان این عزیزان معلول. در جهان متمدّن کمک به این قشر ضعیف در سر لوحه انفاق و احسان قرار گرفته و از خدمات فنی، مهندسی و رفاهی بالایی برخوردارند. ما هم اکنون برآنیم که مدرسهای در قالب استانداردهای جهانی و مجهز صنایع مدرن سمعی، بصری، گفتاری و حرکتی توامان با برنامههای آموزشی و پژوهش ی بسازیم.
وی اضافه کرد: ذرّات وجود انسانها باید گوش به فرمان پیامبر اکرم(ص) دارد که میفرمایند: من احیاء نفساً فقد احیاء النّاس جمیعاً، زنده کردن انسانی معادل زنده سازی جامعه انسانهاست از خداوند منّان آرزوی توفیق را در این کار خداپسندانه بر همگان مسئلت دارم.
سلامتیان با بیان اینکه کودکان معلول قشری از اجتماع کنونی ما را تشکیل میدهند که این بندگان مشلوم خدا نتوانستهاند هنوز در کشور اسلامی ایران جایگاه مناسبی را پیدا نموده و کفالت ایشان بر عهده یک ارگان رسمی کشور باشد گفت: اگر چه در سالهای بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی برخی از مدارس استثنائی به همّت والای خیران و دولت جهوری اسلامی تأسیس گردیده، لیکن قوانین مستندی در زمینه اجرا در دست نیست که بتوان متوّلی آن را شناخت و خدمات لازم را ارائه نمود.
رئیس هیات مدیره مجمع خیران ورزشیار استان اصفهان با اشاره به اینکه آمارهای به دست آمده نشانگر آن است که در شهرهای صنعتی و مراکز تولیدی تعداد کودکان معلول روز افزون است بیان داشت: این کودکان گرفتار امراض مختلف عصبی، گویایی، شنوایی و رفتاری میباشند که هر دسته آنها خدمات ویژه خود را میطلبد.
وی افزود: مدرسه استثنایی باید تخصصی و دارای بخشهای جداگانه باشد و لذا با عنایت به آنچه گذشت خیرّان آگاه به زمان را بر آن داشت که در استان اصفهان که همواره پیشرو در خدمات انسان دوستانه بوده، در ایجاد یک مرکز آموزشی و پژوهشی برای کودکان اتیسم همّت گماریده و تجهیزات و خدمات ویژه آنها را مهیّا سازند که رضای خالق و مخلوق در آن دیده شود.