مدیر مجموعه فرهنگی، هنری فرشچیان:
فرهنگ اصفهان باید بار دیگر مهندسی شود
مدیر مجموعه فرهنگی، هنری فرشچیان اصفهان گفت: با رشد روزافزون تکنولوژی و تبدیل شدن دنیا به دهکده جهانی نیازمند نگاهی نو به فرهنگ هستیم و در همین راستا فرهنگ اصفهان نیز بار دیگر نیاز به یک مهندسی فرهنگی هدفمند، جامع و بهروز دارد.
ایلنا: مدیر مجموعه فرهنگی، هنری فرشچیان اصفهان گفت: با رشد روزافزون تکنولوژی و تبدیل شدن دنیا به دهکده جهانی نیازمند نگاهی نو به فرهنگ هستیم و در همین راستا فرهنگ اصفهان نیز بار دیگر نیاز به یک مهندسی فرهنگی هدفمند، جامع و بهروز دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، حمید کشاورزراد با بیان این مطلب افزود: متاسفانه مشکل این است که سیاستگذاریهای فرهنگی و طرحهای فرهنگی اگر هدفمند هم باشد متناسب با زمان نیستند و در این میان نیز مشکل از آنجا آغاز میشود که کشتی زمان از قایق سیاستگذاران فرهنگی تندتر میرود و گاه سیاستگذاریها برای اموری انجام میشود که ضرورتشان در جامعه از بین رفته و در واقع اکنون هیچ فایدهای ندارند.
وی تاکید کرد: مهندسی فرهنگی و برنامهریزی فرهنگی همچون بسیاری از کارها باید بهروز شود حقیقت آن است که پیشرفت تکنولوژی بر همه چیز و از جمله فرهنگ تاثیر گذاشته و با گسترش ارتباطات امروز شاهد آنیم که فرهنگها در مجاورت هم قرار میگیرند از هم تاثیر میگیرند و بر هم تاثیر میگذارند و اگر پدیده تهاجم فرهنگی این روزها در حال یکهتازی است بخشی از رشدش به این خاطر است که دیگران سرعتشان بالاست و ما در این مسیر لاک پشتوار در حال حرکتیم.
مدیر مجموعه فرهنگی، هنری فرشچیان خاطرنشان کرد: در همین اصفهان طبق آخرین آمارهای ارائه شده بالای ۹۰ درصد مردم به هیچ وجه در طول سال پایشان را در سالنهای تئاتر نمیگذارند آیا سیاستگذاران فرهنگی ما به این آمارها نظر کردهاند؟ آیا برنامهریزیها متناسب با این وضعیت انجام میشود؟ به نظر میرسد اوضاع هر روز دارد بدتر میشود پس این به معنای آن است که ما یک برنامهریزی و مهندسی فرهنگی درست در استان انجام ندادهایم، درگیر یک سری مسائلیم و فکر میکنیم با حل آنها اوضاع بهتر میشود که این گونه هم نشده است.
وی تصریح کرد: از جمله مواردی که احتیاج به یک بازاندیشی در حوزه فرهنگ اصفهان دارد استفاده از فضاهای فرهنگی است نگاهی که به فضای فرهنگی در این استان وجود دارد نگاهی هدفمند نیست و متاسفانه مشکلات بسیاری را پدید آورده بخش عمدهای از ظرفیت این فضاها استفاده نمیشود و این ظرفیتها به معنای واقعی اسراف میشود.
کشاورزراد ادامه داد: در کنار نبود یک نگاه هدفمند نگاهی جامع نیز به فضاهای فرهنگی وجود ندارد هنوز که هنوز است فضاهای فرهنگی ما رستوران و کافی شاپ ندارد احتیاجات اولیه یک انسان فرهنگدوست در آنها بر طرف نمیشود چه برسد مردم عادی و انتظار داریم که با این وضع هم مردم به سمت این فضاها هجوم بیاورند با این وضع مشخص است که چنین اتفاقی هیچگاه رخ نمیدهد.