خبرگزاری کار ایران

رسول زرگرپور استاندار اصفهان تاکید کرد:

توسعه صادرات غیر نفتی رویکرد اصلی دولت تدبیر و امید

توسعه صادرات غیر نفتی رویکرد اصلی دولت تدبیر و امید
کد خبر : ۱۱۷۴۰۴

در شرایط موجود توسعه صادرات غیر نفتی به عنوان یک رویکرد اصلی مورد توجه دولت تدبیر و امید است.

ایلنا: رسول زرگرپور استاندار اصفهان در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه اصفهان با تاکید بر توسعه صادرات غیر نفتی به عنوان یک جهت گیری اساسی در برنامه ریزی توسعه، گفت: این امر از مهم‌ترین مولفه‌های دستیابی به رشد مستمر اقتصادی است.

به گزارش ایلنا از اصفهان: زرگرپور افزود: این رویکرد علاوه بر خارج نمودن اقتصاد از حالت تک محصولی، منجر به بهبود تراز پرداخت‌ها شده و امکان گسترش بازارهای داخلی، تخصص یافتن در تولید، استفاده از تکنولوژی و شیوه‌های نوین، ترغیب و تشویق نوآوری و ابداع را فراهم می‌نماید و از طریق افزایش سرمایه گذاری و ارتقاء بازدهی عوامل تولید، رشد و توسعهٔ اقتصادی را به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه توسعه صادرات غیر نفتی به عنوان یک رویکرد اصلی در شرایط موجود مورد توجه دولت تدبیر و امید است، اظهار داشت: راهکارهای مناسب در این زمینه در حال پیگیری است و مدیریت استان نیز در همین راستا حداکثر تلاش خود را معطوف خواهد ساخت.

استاندار اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۹۱ بالغ بر ۱/۳ میلیارد دلار کالای تولید شده از استان اصفهان صادر گردیده است، تصریح کرد: این مقدار معادل ۳/۹ درصد ارزش صادرات غیرنفتی کل کشور بوده و از این جهت استان اصفهان در رتبهٔ چهارم بین استان‌های کشور قرار گرفته است.

استاندار اصفهان گفت: در ۷ ماهه اول امسال صادرات غیر نفتی در استان اصفهان ۱.۲ میلیارد دلار بوده که معادل ۷ درصد از ارزش صادرات غیر نفتی کل کشور بوده است.

وی با بیان اینکه صادرات استان اصفهان نسبت به ۷ ماهه سال ۹۱ از حیثوزن ۲۷ درصد و از حیثارزش ۴۳ درصد کاهش یافته است، افزود: این آمار در حالی است که صادرات کل کشور نیز از حیثوزن ۸ درصد و از حیثارزش ۱۲ درصد باکاهش روبرو بوده است.

وی اعمال محدودیت صادرات مصنوعات ساخته شده از طلا از فرودگاه اصفهان و سایر کالاهای عمده تولیدی از قبیل فولاد را یکی از عوامل تنزیل عملکرد استان در این زمینه عنوان کرد.

استاندار اصفهان همچنین مشکلات ناشی از تحریم سیستم بانکی، بیمه و شرکت کشتیرانی، بی‌ثباتی در سیاست‌های تجاری در سال‌های اخیر و موانع مربوط به پیمان سپاری ارزی و مشکلات ارزش گذاری دلاری برخی محصولات را از دیگر عوامل کاهش این عملکرد دانست.

زرگرپور با بیان اینکه در هفت ماه سال ۹۲ بالغ بر ۱۴۵ میلیون دلار کالا از گمرکات استان وارد شده است گفت: این مقدار کمتر از یک درصد از واردات کشور را شامل می‌شود.

وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به نقش استان در اقتصاد ملی، جایگاه استان در این زمینه مناسب نیست و این امر به عنوان یک فرصت برای اقتصاد استان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

استاندار اصفهان خطاب به فعالان اقتصادی استان و صادرکنندگان گفت: قطعا تصمیمات اخیر دولت در این زمینه بسیار موثر خواهد بود و مدیریت استان نیز جهت توسعه تجارت خارجی به ویژه در حوزهٔ صادرات از هیچگونه کمکی دریغ نخواهد کرد.

وی در ادامه افزود: مدیریت استان تلاش خواهد نمود تا با توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز و انجام هماهنگی‌های لازم در سطح استان و ملی، بستر مناسب برای فعالان اقتصادی در استان را در تجاری خارجی به ویژه توسعه صادرات کالاهای مزیت دار و نیز واردات مواد اولیه صنایع، نهاده‌های کشاورزی و کالاهای اساسی فراهم آورد.

استاندار اصفهان تسریع در تصویب و عملیاتی شدن مناطق ویژهٔ اقتصادی؛ رفع محدودیت‌ها ی صادراتی و پیمان سپاری ارزی و عملیاتی نمودن هرچه سریع‌تر پایانه بار هوایی فرودگاه شهید بهشتی را از اولویت‌های استان در راستای توسعهٔ هرچه بیشتر صادرات غیر نفتی عنوان کرد.

وی در ادامه انجام اقدامات لازم جهت افزایش صادرات فرش از فرودگاه شهید بهشتی با بکارگیری هواپیماهای مناسب؛ تعیین تکلیف نحوهٔ و چگونگی حمایت از صادرکنندگان، پرداخت یارانه‌های حمل به استان‌های مرکزی کشور و کالاهای آسیب پذیر و سنگین وزن و تقویت نقش استان در تصمیم گیری‌ها و تفویض اختیارات بیشتر جهت مشوقهای صادراتی در زمینه‌های مختلف را از دیگر اولویت‌های استان در این راستا برشمرد.

استاندار اصفهان تامین منابع مالی مورد نیاز جهت پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان، حمایتهای لازم جهت پروژه‌های زیربنایی تسهیل کننده صادرات استان از قبیل بندرخشک، پایانه‌های صادراتی گل و گیاه، بسته بندی محصولات کشاروزی و تجهیز حمل و نقل هوایی و برقراری چار‌تر هوایی را از برنامه‌های استان در این زمینه اعلام کرد.

زرگرپور مشارکت دولت در ایجاد و توسعهٔ دفا‌تر و ثبت بنگاه‌های صادراتی در بازارهای هدف و همچنین تسهیلات بیمه‌های صادراتی در قالب ارائه حمایت‌های بیمه‌ای و اعطای مجوز برای برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی استان در بازارهای عمدهٔ هدف را از عوامل تاثیر گذار در توسعه صادرات دانست.

وی با بیان اینکه ایجاد واحدهای صرافی در گمرکات کشور و افزایش برنامه‌های برون مرزی جهت ترویج تجارت شامل پذیرش و اعزام بیشتر هیات‌های تجاری و سرمایه گذاری در افزایش صادرات موثرخواهد بود، اظهار داشت: توجه بیشتر به تولید محصولات صادرات گرا و جذب سرمایه‌های خارجی باید از در اولویت‌های صادرات استان قرار گیرد.

استاندار اصفهان با اشاره به قابلیت‌های فراوان استان در زمینه‌های فنی و مهندسی، پزشکی؛ خدمات توریسم و… حمایت از توسعهٔ صادرات این گونه خدمات را مهم ارزیابی کرد و تاکید نمود: گسترش و ترویج روشهای نوین بازاریابی و ایجاد برند اصفهان در محصولات صادراتی باید در دستور کار قرار گیرد.

وی خواستار ساماندهی و تقویت تشکل‌های صادراتی در استان شد و افزود: بازنگری در ثبت آمارهای صادرات گمرکات به منظور شناسایی دقیق مبدا تولید صادرات به تفکیکی استان‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

زرگرپور در پایان از اتاق بازرگانی استان خواست که با هم اندیشی با کلیهٔ فعالان اقتصادی؛ چالش‌های فراروی تجارت خارجی استان را شناسایی و براساس تجربه فعالان این حوزه در سایر کشور‌ها، راهکارهای مناسب را ارائه نمایند.

زرگرپور همچنین از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز خواست ضمن اطلاع رسانی تصمیمات دولت در این حوزه، تا حد ممکن امور مربوط به صادرات و واردات را به استان‌های تفویض نموده و حمایت‌ها و اعتبارات را متناسب با سهم و جایگاه استان‌ها توزیع نمایند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز