رئیس جهادکشاورزی نیشابور خبر داد:
احیای ٣١ رشته قنات از ابتدای سالجاری در نیشابور
رئیس جهادکشاورزی نیشابور از احیا و مرمت ٣١ رشته قنات در سال جاری با مبلغی بالغ بر ١٩ میلیارد و ٩٨٧ میلیون ریال اعتبار دولتی در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، محمدعلی فرهمند راد با اعلام این خبر گفت: برای احیا و مرمت ٣١ رشته قنات بیش از ٢٣ میلیارد ریال اعتبار دولتی وخودیاری مالکین هزینه شده است.
فرهمند راد با بیان اینکه سال گذشته تعداد ١٣ رشته قنات در شهرستان بازسازی و مرمت شده افزود: پیش بینی میشود تا پایان سال جاری تعداد هشت رشته قنات دیگر نیز در شهرستان بازسازی و مرمت شوند.
او با بیان اینکه برای احیا و مرمت این تعداد قنات حدود ٨ هزار و ۴٠٠ میلیون ریال اعتبار دولتی هزینه خواهد شد، اظهار داشت: ۵٠۴ رشته قنات در شهرستان نیشابور وجود دارد که تا کنون ٧٠ درصد از کل قنوات شهرستان احیا و بازسازی شده است.
او گفت: امسال نیشابور در مهر ماه رتبه اول را از نظر لایروبی و مرمت قنوات و اعتبار تخصیص یافته به آنها را کسب کرده است و ٢٨ درصد از آب کشاورزی شهرستان از طرق قنوات و یک درصد رودخانه و ۶ درصد چشمه تامین میشود.
او تصریح کرد: قنات یکی از ابتکارات ایرانیان برای مبارزه با کمبود آب و تامین کشاورزی خصوصاً در مناطق خشک و نیمه خشک بوده است که نیشابور از نظر برخورداری از قنات از شهرستانهای رتبه دار استان خراسان رضوی است.
رئیس جهادکشاورزی نیشابور یادآور شد: با توجه به منابع متعدد علمی و پژوهشهای انجام گرفته مشخص شده که قنات از جنبههای گوناگونی مورد توجه بوده و کاربردهای فراوانی دارد، همچنین عمده کاربردهای گوناگون انواع قنات در ایران تأمین آب شرب انسان و دامها و مصارف کشت و کار که حیات و بقای انسان بدان وابسته است.
فرهمندراد ادامه داد: قنات همیشه موجب اشتغالزایی بوده و به رونق اقتصادی منطقه و توسعه پایدار آن کمک میکند و یکی از مهمترین مواریث فرهنگی باز مانده از گذشتگان تلقی میشود؛ بنابراین احیای آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.