بر اثر ایست قلبی؛
پدرِ ژانرِ وسترنِ فارسی درگذشت
نگهدار جمالی فیلمساز شیرازی و پدر ژانر وسترن فارسی درگذشت.
بهگزارش ایلنا، محمد ناصریراد فیلمساز جوان شیرازی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: این فیلمساز ارزشمند به دلیل ایست قلبی درگذشت و امروز قرار بود با حضور در جمع برخی بازیگران فارس، از موهبت باران برای فیلمبرداری فیلم وسترن جدیدش بهره گیرد که متأسفانه فرصتش تمام شد.
ناصری راد عنوان کرد: جمالی به تعبیر بسیاری، عاشقانه ای از طرف سینما و پدر ژانر وسترن فارسی بود.
وی ادامه داد: جمالی گرچه از سواد خواندن و نوشتن به دلیل بی عدالتیهای موجود در جامعه محروم مانده و همین موجب میشد که در کتابهای لغت سینما، با طعنه و تحقیر، مثالش بزنند ولی بر همگان واضح بود سینما در خون و روح جمالی جاری و ساری بود.
ناصری راد، عنوان کرد: در صحنه فیلمبرداری، نگهدار جمالی یک تنه به صورت همزمان کارگردانی، فیلمبرداری و ایفای نقش میکرد.
وی اضافه کرد: او که به تعبیر خودش کارگری میکرد تا بتواند فیلم اش را بسازد، حالا با رفتن اش همه ما را شوکه کرد؛ جمالی فیلمسازی نمونه و شریف بود که برای همه عوامل و بازیگران فیلمهایش چه خرد و کلان و چه پیر و جوان، احترام ویژه ای قائل میشد.
این فیلمساز شیرازی، گفت: به گواه همه سینماگرانی که او را میشناختند، جمالی لدُنی فیلمسازی را میدانست و به قواعد ژانر وسترن مسلط بود.
گفتنی است؛ نگهدار جمالی متولد ۱۳۴۲ در بوانات بود و بیش از ۴۰ سال است در شیراز سکونت داشت و به گفته خودش مدتی را نیز در خانه سینما در تهران کار کرده است.
نگهدار جمالی نخستین اثرش را با عنوان بلوره سرخ در زادگاهش بوانات ساخته است؛ در کارنامه کاری این هنرمند ساخت آثاری چون تارزان، زورو و دهها اثر وسترن دیده میشود که اکثر آنها را با حضور هنرمندان مطرح تلویزیون و تئاتر شیرازی ساخته است.
شغل اصلی وی نقاشی ساختمان بود و به عنوان خادم مسجد نیز فعالیت میکرد؛ او در جایی گفته بود: «کار هنری را برای دل خودم انجام میدهم و درآمدی از این طریق درآمدی کسب نمی کنم».
جمالی همچنین فیلمهای بالهای شکسته و فداکار را در ژانر دفاع مقدس ساخت و در چندین جشنواره نیز آنها را نمایش داد. جمالی در طول زندگی کاری خود بیش از صدها فیلم وسترن فارسی ساخته و در مستند «من نگهدار جمالی وسترن می سازم» به کارگردانی کامران حیدری ایفای نقش کرد.