رئیس جهاد کشاورزی استان خبرداد؛
پیشبینی تولید بیش از یک میلیون تن گندم در فارس

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس گفت: برداشت گندم از سطحی قریب به ٣٦۵ هزار هکتار در این استان آغاز شد و بر اساس پیشبینیها از این سطح یک میلیون و صد هزار تن محصول برداشت میشود.
به گزارش ایلنا، مجتبی دهقانپور تصریح کرد: برداشت گندم از شهرستان لامرد در اوایل فروردین ماه آغاز شده است و تا پایان مردادماه در شهرستان آباده ادامهدارد.
وی با بیان اینکه سطح قابل برداشت گندم آبی بالغبر ٢٧ هزار هکتار و سطح قابل برداشت گندم دیم ٩٣ هزار هکتار است، اظهار کرد: بالغبر٨٧٠ هزار تن آن تولید مازاد بر نیاز استان است که بهصورت تضمینی از کشاورزان عزیز استان فارس خریداری میشود.
به گفته وی؛ استان فارس با بیش از سه هزار و ٨٠٠ دستگاه کمباین، بزرگترین ناوگان برداشت غلات کشور را دارد و علاوه بر برداشت محصول گندم این استان عملیات برداشت غلات سراسر کشور نیز توسط آنها صورت میگیرد به نحوی که کار برداشت حداقل ۹۰ درصد از مزارع نوار جنوبی و غربی کشور توسط این ناوگان انجام میپذیرد.
این مقام مسئول بیان کرد: در سال زراعی جاری اقدامات متعددی ازجمله رهاسازی ١٢٠ میلیون مترمکعب آب از سد درود زن بهمنظور آبیاری مزارع شهرستانهای مرودشت، زرقان و خرامه، تامین و توزیع بیش از ٤٨ هزارتن بذر گندم اصلاح شده در سه طبقه پرورشی۳، مادری و گواهی شده، تامین و توزیع حدود ١٣٦ هزار تن کود شیمیایی بهویژه کود اوره صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از اقدامات صورت گرفته در اراضی طرح جهش تولید در دیمزارها نیز سخن گفت و افزود: سطح زیر کشت گندم در ١٦ شهرستان مشارکت کننده در طرح مذکور ١٣٠ هزارهکتار میباشد که از این سطح حدود ٩٦ هزارهکتار بیمه شده است.
به گفته وی؛ با هدف افزایش تولید، تسریع در روند پنجه زنی و رشد رویشی و زایشی؛ قریب به دو هزار تن بذور رسمی وگواهی شده آغشته به بذرمالهای ارسالی از ستاد فرمان حضرت امام (ره) شد.
دهقانپور ابراز کرد: با هدف حفظ حاصلخیزی خاک و کشاورزی پایدار، ١٠٠درصد پروژههای حفاظتی طرح جهش تولید در دیمزارها شامل حفظ ٣٠درصدی بقایا، کشت عمود بر جهت شیب، تبدیل آیش زرد به سبز، تراکم بهینه بذر مصرفی، مصرف کود اوره بهصورت پایه انجام شد.
این مقام مسئول اظهار کرد: قیمت خرید گندم معمولی در سالجاری توسط شورای قیمتگذاری به مبلغ ٢٠ هزار و ۵٠٠ تومان و گندم دوروم ٢١ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شده است و عملیات خرید در ١٤٠ مرکز خرید استان انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: کمیته برداشت استان فارس در تمام مراحل با حضور کارشناسان فنی سازمان جهاد کشاورزی بر عملیات برداشت در مدت حدود پنج ماه نظارت خواهند داشت.