خبرگزاری کار ایران

استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد:

ضرورت ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین تبریز/ سکونت بیش از 25 درصد مردم تبریز در بافت‌های فرسوده

ضرورت ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین تبریز/ سکونت بیش از 25 درصد مردم تبریز در بافت‌های فرسوده
کد خبر : ۹۸۵۴۶۲

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سکونت بیش از 25 درصد مردم تبریز در بافت‌های فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی، خواستار ورود جدی دستگاه‌های مسئول به موضوع ساماندهی این مناطق و مشارکت بیشتر نهادهای انقلابی در اجرای هرچه بهتر طرح‌های ساخت مسکن شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، محمدرضا پورمحمدی در جلسه بررسی پروژه‌های طرح اقدام ملی مسکن در تبریز با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیران ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، افزود: سکونت یک چهارم جمعیت تبریز در سکونت‌گاه‌های غیررسمی، خطری بزرگ است و بارها اعلام کرده‌ایم که در صورت بی‌توجهی به ساماندهی این مناطق، در زمان‌های بحرانی گرفتار خواهیم شد.

وی با ابراز نارضایتی از عملکرد دستگاه‌های مسئول در امر سامان‌دهی حاشیه‌نشینی و اجرای پروژه‌های مسکونی با محوریت محرومیت‌زدایی، اظهار داشت: با داشتن بیش از دو هزار و 500 هکتار بافت فرسوده در تبریز، نباید به اجرای پروژه‌های کوچکی مانند پروژه 20 هکتاری عتیق، افتخار کرد.

پورمحمدی با اشاره به تولید مسکن مازاد در برخی از شهرهای کشور، گفت: متأسفانه تناسبی بین عرضه و تقاضا در بخش ساخت‌وساز وجود ندارد و هدف‌گرا نبودن برنامه‌ریزی‌های حوزه مسکن در کشور باعث افزایش شدید قیمت‌ها در این بخش و فاصله طبقاتی روزافزون در جامعه شده است.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: سیاست‌های حوزه مسکن در کشور، آن چنان که باید و شاید، موفق نبوده و نتوانسته نیازهای جامعه در این بخش را به طور کامل برآورده کند.

وی در عین حال از موضع موافقان ساخت مسکن ارزان‌قیمت و بی‌کیفیت برای مردم انتقاد کرد و گفت: چنین رویکردهایی برای تامین مسکن نیازمندان، مربوط به دهه‌های قبل است و در عمل نیز نیازی را رفع نمی‌کند.

پورمحمدی با بیان اینکه منتقد اجرای نادرست طرح مسکن مهر هستیم، افزود: اجرای ناصحیح این طرح باعث ایجاد حاشیه‌نشینی مدرن شهری شده و در برخی از شهرها نیز بسیاری از واحدهای مسکونی فاقد متقاضی هستند.

وی اظهار داشت: به رغم این انتقادها، معتقدیم که حرکت با برنامه، بهتر از بی‌برنامگی است و باید برای نیاز اقشار مختلف مردم به مسکن، پاسخی منطقی داشته باشیم.

پورمحمدی با اشاره به اصول قانون اساسی و وظیفه دولت برای تامین مسکن مناسب برای مردم، گفت: انتظار داریم که سازمان‌ها و نهادهای انقلابی که امکانات خوبی در اختیار دارند، بیش از پیش در این حوزه فعال بوده و یاری‌گر دولت در اجرای پروژه‌های مختلف محرومیت‌زدایی و تامین مسکن نیازمندان باشند.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر ضرورت اختصاص زمین‌های مازاد دستگاه‌های اجرایی به موضوع ساخت مسکن نیازمندان، مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی، کاهش بروکراسی غیرضروری و طولانی اداری و همچنین استفاده از ظرفیت خیران برای ساخت مسکن در استان تاکید کرد.

وی همچنین از همکاری‌های مشترک وزارت راه و شهرسازی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای احداث مسکن برای مردم قدردانی کرد و گفت: امیدواریم اجرای این پروژه‌ها با اهتمام و جدیتی بیشتر در استان ادامه داشته باشد.

جواد رحمتی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با قدردانی از اهتمام ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به اجرای پروژه‌های مختلف محرومیت‌زدایی و ساخت مسکن در استان، گفت: امیدواریم با همکاری‌های مشترک و تسریع در برنامه‌ریزی‌های انجام شده بتوانیم مشکلاتی همچون سکونت شهروندان در مناطق پرخطر و غیرایمن را رفع کرده و مشکل تامین مسکن برای افراد نیازمند و فاقد مسکن را رفع کنیم.

رئیس هیأت مدیره مرکز عمران ستاد اجرایی فرمان امام(ره) نیز در این جلسه با اشاره به مشارکت این ستاد با وزارت راه و شهرسازی در اجرای هرچه بهتر طرح اقدام ملی مسکن، گفت: احداث 400 هزار واحد مسکونی برای افراد فاقد مسکن و نیازمند در سراسر کشور یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها برای کاهش محرومیت‌زدایی و تامین مسکن در کشور است.

علی‌اکبر محرابیان از آغاز اجرای برنامه‌های ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در 30 استان کشور خبر داد و گفت: 80 هزار قطعه زمین تاکنون در اختیار ما قرار گرفته که بخشی از آن‌ها توسط دولت و بخشی دیگر نیز توسط خود ستاد تامین شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های محرومیت‌زدایی این ستاد در آذربایجان شرقی، اظهار داشت: متاسفانه تعداد زیادی از مردم تبریز در بافت حاشیه‌نشین و غیررسمی، سکونت دارند که باید با اتخاذ تدابیر مناسب و قابل اجرا، مسکن ایمن برای این قشر در معرض خطر تامین کرد.

محرابیان ادامه داد: خوشبختانه اهتمام بسیار خوبی در استان برای اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی و احداث مسکن ارزان‌قیمت وجود دارد که امیدواریم با استمرار حمایت‌های استاندار و همت مدیران استان بتوانیم در اجرای برنامه‌های ستاد، موفق‌تر از گذشته به مسیر خود ادامه دهیم.

وی گفت: زمین‌های درنظر گرفته برای اجرای پروژه‌های مسکن در استان از موقعیت و مرغوبیت بسیار خوبی برخوردار بوده و مسائل مربوط به الزامات زیست‌محیطی، شهرسازی و رعایت دقیق حرایم گسل و رودخانه نیز مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

در این جلسه مدیران دستگاه‌های اجرایی استان نیز به بیان نظرات و پیشنهادهای خود برای اجرای هرچه بهتر طرح اقدام ملی مسکن در استان و سایر پروژه‌های ساخت مسکن پرداختند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز