حبیبی مطرح کرد:
بررسی آثار تاریخی استان با رویکرد اقتصادی و فرهنگی/ دستگاههای استان در معرفی قزوین کوتاهی کرده اند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین گفت: باید به فضاها و آثار تاریخی استان با رویکرد اقتصادی و فرهنگی نگاه کرد تا بتوان ضمن حفظ این آثار برای اشتغالزایی و رفع آسیبهای اجتماعی نیز گام برداشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، منوچهر حبیبی در جلسه کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان، با عنوان این مطلب افزود: نظر برخی کارشناسان حوزه میراث فرهنگی این است که یک اثر باید به همان شکل اولیه خود حفظ شود درحالیکه باید این دیدگاه تغییر یابد و ضمن استفاده از یک اثر تاریخی، زمینه کسب درآمد از آن نیز فراهم شود.
وی مطرح کرد: نگاه به آثار تاریخی هنوز در میراث فرهنگی با همان رویکرد گذشته است که باید عوض شود و بر نگاه فرهنگی و اقتصادی به منظور حفاظت و صیانت از این آثار و درآمدزایی متمرکز شود.
معاون استاندار تصریح کرد: به عنوان مثال خانه تاریخی بهروزی قزوین ظرف ۲۴ روز به راه افتاد و که همواره مورد استقبال گردشگران بود و در استان دهها مورد نظیر آن میتوان راه اندازی کرد.
وی افزود: در حوزه بافتهای تاریخی قزوین باید برندسازی انجام شود که متأسفانه هنوز آن را جا نینداخته ایم و قزوین را خوب، به جا، کامل و جامع معرفی نکردهایم.
این مقام مسئول اظهار کرد: موقعیت جغرافیایی و سوق الجیشی استان در هیچ نقطه کشور وجود ندارد، ولی متأسفانه دستگاههای مختلف استان در معرفی قزوین کوتاهی کرده اند.
حبیبی تصریح کرد: اگر اقدامات این حوزه در جامعه صورت نگیرد آسیبهای اجتماعی و فرهنگی بسیار زیادی در سطح جامعه تولید میشود و مشکلات بسیار زیادی را برای دستگاهها به وجود خواهد آورد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: متاسفانه تا به امروز بر روی سنگ، سیمان و آسفالت بیشتر کار کرده ایم تا اینکه به ابعاد اجتماعی و فرهنگی جامعه توجه کرده باشیم.
وی افزود: شرایط فعلی جامعه به نحوی است که در حوزه فرهنگی و اجتماعی باید کارهای مؤثرتری انجام دهیم که بستر آن هم در جامعه با وجود دین غنی و هویت فرهنگی و تاریخی گذشته فراهم است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اظهار کرد: در میراث فرهنگی استان، حوزه و بستر منجمد تاریخی و فرهنگی گذشته استان، نیازمند به تحرک و روح دارد و باید به این مجموعههای تاریخی استان روح دمیده شود تا زنده شوند.
وی افزود: همیشه از فقدان مسافر و گردشگر در استان گلهمند هستیم که با ظرفیت عظیم تاریخی و فرهنگی استان همخوانی ندارند و باید حلقههای مفقوده این موضوع را بررسی و رفع کرد.