خبرگزاری کار ایران

با ۴۲ هزار تن برداشت محصول ثبت شد؛

همدان رتبه نخست تولید سیر در کشور / لزوم برنامه‌ریزی برای حضور در بازارهای داخلی و خارجی

همدان رتبه نخست تولید سیر در کشور / لزوم برنامه‌ریزی برای حضور در بازارهای داخلی و خارجی
کد خبر : ۹۸۰۶۶۹

امسال هزار و ۲۵۰ هکتار از مزارع آبی شهرستان همدان به کشت سیر اختصاص داشت و حدود 42 هزار تن سیر مرغوب در این شهرستان برداشت شده است.

به گزارش ایلنا، استان همدان با چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی زیرکشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.

سیر همدان نه تنها به صورت تازه خوری استفاده می‌شود بلکه در فهرست خرید سبد شرکت‌های تولید دارویی و بهداشتی هم قرار دارد و در مصارف صنایع تبدیلی و غذایی، استفاده می شود.

هرچند سیر همدان مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فردی دارد اما وجود برخی مشکلات مسیر صادرات این محصول را ناهموار کرده است.

پارسال ۲ هزار و ۶۳۶ تن سیر خشک همدان به ارزش ۳/۱ میلیون دلار صادر شد.

سیر استان همدان نیاز به برنامه‌ریزی مدون و تدوین استراتژی حضور در بازار داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی دارد؛ نبود تولید مکانیزه، فقدان انبار ، صنایع تبدیلی، بسته بندی و سردخانه فنی برای نگه‌داری این محصول، نبود بنگاه‌های فعال اقتصادی برای عرضه و صادرات محصول سیر همدان حداقل در بازارهای غرب آسیا سبب شده تا این گیاه که دارای کیفیت و مرغوبیت و کمیتی بی‌نظیر در سطح جهان است همچنان در انزوا به سر ببرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز