متخصص طب سنتی مطرح کرد؛
باید و نبایدهای مصرف ترشیجات برای درمان بیماری کبد چرب
متخصص طب سنتی ایرانی تاثیر مصرف ترشیجات و باورهای غلط در این زمینه برای درمان بیماری کبد چرب را تشریح کرد.
به گزارش ایلنا، محمد عسکرفراشاه گفت: یکی از باورهای غلط طبی که در جامعه رواج دارد، مصرف ناشتای ترشیجاتی نظیر سرکه، آبغوره و آب زرشک برای درمان کبد چرب است.
وی با بیان اینکه از دیدگاه طب ایرانی ترشیجاتی نظیر سرکه طبع سرد و خشکی دارند، افزود: این باور که مصرف سرکه موجب بهبودی تمامی افراد مبتلا به کبد چرب میشود، اشتباه است زیرا در افراد با مزاج سرد و مبتلایان به کبد چرب ناشی از سردی مزاج، مصرف سرکه نه تنها سبب بهبودی آنها نمی شود بلکه مشکلات عصبی و گوارشی را تشدید می کند.
عسکرفراشاه ادامه داد: از منظر طب ایرانی کبدچرب نوعی سوءمزاج محسوب میشود یعنی مزاج یا کیفیت غالب بر کبد این افراد اعمال خود را به درستی انجام نمی دهد و از حالت طبیعی خارج شده است، با این دیدگاه مبتلایان به کبد چرب یا دچار درجاتی از سوءمزاج گرم و یا سوءمزاج سرد شده اند که با توجه به علائم بالینی، متخصص مربوطه بسته به نوع سوءمزاج درمان را آغاز می کند.
متخصص طب سنتی ایرانی اظهار داشت: در صورتی که افراد مبتلا به کبد چرب، دچار سوءمزاج سردی کبد شده باشند با مصرف ترشیجاتی نظیر سرکه نه تنها بیماری آنها کنترل نمیشود بلکه با کاهش متابولیسم کبد این افراد، بیماری تشدید می شود.
وی ادامه داد: البته استفاده از این چاشنی ها برای بیماران مبتلا به زخم های گوارشی و یا مبتلایان به التهاب روده نیز مشکل آفرین است.
عسکر فراشاه اضافه کرد: سرکه با افزایش اسیدیته معده می تواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد و افراد می توانند از این چاشنی به مقدار کم و برای تسهیل هضم غذا کمک بگیرند، ولی نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.