مدیرکل دامپزشکی گیلان:
موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گیلان مشاهده نشده است
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به شناسایی ۱۳ کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سال گذشته در این استان، گفت: امسال موردی از آنفلوانزای پرندگان در گیلان مشاهده نشده است.
به گزارش ایلنا از رشت،سهراب عاقبتی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کشتار دام و طیور خارج از کشتارگاههای صنعتی مورد تأیید دامپزشکی نیست، گفت: خوشبختانه امسال موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور صنعتی، بومی و حیات وحش گیلان مشاهده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه دامپزشکی گیلان اقدامات لازم برای مبارزه، کنترل و مقابله با بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان را از طریق واکسیناسیون هدفمند در دستور کار قرار داده است، گفت: گمانهزنی ها برای انتقال کووید - ۱۹ به دام شنیده میشود اما هنوز به قطعی نیست.
مدیرکل دامپزشکی گیلان از صدور موافقت اصولی، پروانه بهداشتی تأسیس و پروانه بهداشتی فعالیت واحدهای تولیدی دام و طیور که اصول بهداشتی لازم را در فضای کاری خود فراهم کنند خبر داد و افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا فروش زنده دام و طیور در بازارهای محلی همانند سابق نیست.
عاقبتی با اشاره به شناسایی ۱۳ کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گیلان در سال گذشته، تصریح کرد: پس از قیمت گذاری بر طیور، پرداخت غرامت از محل اعتبارات ملی به صاحبان طیور معدوم شده در دستور کار قرار گرفته است.
وی از انجام واکسیناسیون طیور مرغ مادر، تخمگذار و مرغ اجداد توسط سازمان دامپزشکی خبر داد و اظهار داشت: گیلان دارای واحد مرغ تخمگذار نیست و احتمال انتشار برخی از انواع ویروس آنفلوآنزا از طریق مرغهای اجداد و مادر قابل توجه است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه پایشها و مراقبتهای فعال و مشترک دامپزشکی با همکاری محیطزیست انجام میشود، افزود: بیماری تب کریمه کنگو در دام برای افرادی که با دام زنده یا با فرآوردههای خام دامی سروکار دارند نیاز به مراقبتهای بیشتری دارد.
وی تماس با بیمار آلوده و گزش کنه را یکی دیگر از راههای انتقال بیماری از دام به انسان دانست و افزود: کشتار دام و طیور به شکل غیرمجاز موجب میشود تب خونریزی دهنده کریمه کنگو انتقال یابد.
مدیر کل دامپزشکی گیلان با تاکید بر اینکه شهروندان نگران انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نباشند، افزود: انتقال گوشت پس از ذبح به یخچالهای صنعتی و پیش سردکن با رعایت دستورالعملها انجام می شود.