رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد:
آغاز توزیع واکسن آنفلوانزا در بین بیماران پرخطر آذربایجان شرقی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از آغاز توزیع واکسن آنفلوآنزا در آذربایجان شرقی خبر دادـ
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، محمد حسین صومی در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص تامین و توزیع واکسن آنفلوانزا در آذربایجان شرقی، گفت: خوشحالیم که واکسن آنفلوآنزا از طریق وزارت بهداشت و درمان تامین و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه توزیع واکسن آنفلوانزا به دو صورت انجام خواهد شد، افزود: واکسن رایگان که جزو تعهدات معاونت بهداشتی دانشگاه بوده در بین افرادی که ارائه دهندگان خدمت به بیماران تنفسی بوده و یا دارای بیماریهای زمینه ای خاص هستند، توزیع و تزریق می شود.
وی اضافه کرد: این اقدام از روز گذشته در چندین بیمارستان استان آغاز و بنا شده است نه به کل کادر بهداشت و درمان، بلکه به افراد در بخشهای خاص بیمارستانی، اعم از بخش دولتی (دانشگاهی و غیر دانشگاهی ) و بخش خصوصی تزریق شود.
صومی متذکر شد: بیماران دیالیزی و بیماران مبتلا به سرطان که تحت انجام شیمی درمانی هستند و بیماران هموفیلی و تالاسمی بر اساس لیستی که در اختیار معاونت درمان دانشگاه است با هماهنگی و همکاری معاونت بهداشتی و معاونت درمان در بخشهای مربوطه و در موعد مراجعه، این واکسن را دریافت خواهند کرد.
وی ادامه داد: واکسن آنفلوانزا با پرداخت هزینه مربوطه در اختیار سایر افراد پر خطر مانند بیماران دیابت و MS قرار خواهد گرفت، اگر چه تزریق واکسن برای این افراد لازم است، اما جزو تعهدات تزریق رایگان واکسن توسط معاونت بهداشتی نیست.
وی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا به صورت دورهای در داروخانههای استان توزیع خواهد شد، گفت: تصمیم گیری در خصوص تزریق واکسن آنفلوانزا فقط به عهده پزشک عمومی حاضر در مرکز جامع سلامت خواهد بود، چرا که پرونده های پزشکی اغلب افراد در مراکز جامع سلامت موجود بوده و بر اساس سن و بیماری زمینهای افراد بعد از شناسایی و انتخاب تا آخر این هفته به تعدادی از افراد پیام ارسال خواهد شد، مبنی بر اینکه واکسن شما در فلان داروخانه در حال توزیع است.
صومی ادامه داد: افراد میتوانند جهت جلوگیری از ازدحام جمعیت در داروخانهها برخلاف سالهای قبل به ترتیب بعد از دریافت پیامک، نسبت به تحویل و تزریق واکسن اقدام کنند.
وی گفت: برای جلوگیری از به وجود آمدن بازار سیاه و رفع هرگونه شبهه مبنی بر خروج واکسن از سیستم دولتی مقرر شده است بعد از تزریق نسبت به جمع آوری پوکه های آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه توزیع واکسن آنفلوانزا بر اساس کد ملی افراد خواهد بود، افزود: این اقدام موجب جلوگیری از هدررفت واکسن و رسیدن واکسن به دست افراد نیازمند خواهد بود.
صومی گفت: امیدواریم با همراهی همه مردم توزیع واکسن را از افراد پر خطر شروع کرده و به افراد کم خطر برسیم و واکسن به حدی در استان تامین و توزیع شود که تمامی افرادی که میخواهند این واکسن را تزریق کنند از این واکسن برخوردار شوند.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: البته با توجه به مراعات بهداشتی که امسال در بین مردم شایع شده است، امیدواریم افراد کمتری در معرض بیماری آنفلوانزا قرار بگیرند.