خبرگزاری کار ایران

شهردار شیراز خبر داد:

معرفی شیراز به عنوان کاندیدای دریافت عنوان «پایتخت کتاب جهان»

معرفی شیراز به عنوان کاندیدای دریافت عنوان «پایتخت کتاب جهان»
کد خبر : ۹۷۴۸۹۱

شهردار شیراز گفت: شهر شیراز به عنوان کاندیدای دریافت عنوان «پایتخت کتاب جهان» معرفی شده است.

به گزارش ایلنا، حیدر اسکندرپور در نشست خبری اعلام برنامه‌ها و پروژه‌های شهرداری شیراز در حوزه کتاب و کتابخوانی با بیان اینکه از ابتدای دوره جدید شهرداری اعلام کردیم رویکرد فرهنگی در شورای شهر و شهرداری شیراز نقش برجسته ای دارد، عنوان کرد: شیراز با پشتوانه غنی فرهنگی این ظرفیت را دارد که در سطح ملی و بین الملی به عنوان پایتخت فرهنگی ایران بدرخشد.

اسکندرپور بیان کرد: جایگاه این شهر در جغرافیای ادبی و فرهنگی ایران زمین این فرصت را برای ما فراهم می‌کند که در سایر حوزه های فرهنگی گام های جدی تری برداریم.

شهردار شیراز افزود: امروز که دنیا به ویژه منطقه خاورمیانه دچار جنگ ها، درگیری ها و تنش های  زیادی است جایگاه کار فرهنگی و نگاه صلح مدار مردم شیراز اهمیت دو چندانی پیدا می کند.

وی ادامه داد: ما مردم شیراز سابقه طولانی در فرهنگ مدارا و صلح دوستی داریم و این جایگاه مبتنی بر اندیشه های فرهنگی و ادبی این مردم است؛ مردمی که حضرت سعدی نمایندگی صلح و تسامح و مدارا را از جانب آنها دارد امروز هم می توانند در عرصه جهانی پیشگام چنین رویکرد مبتنی بر صلح و مدارا و هم زیستی باشند.

اسکندر پور با بیان اینکه برای شناخت یکدیگر در نقاط متفاوت جهان نیازمند درک تفاوت های همدیگر هستیم، عنوان کرد: برای درک این تفاوت ها باید کتاب بخوانیم چرا که کتاب عنصری است که ما را در شناسایی خود و دیگران یاری می کند.

شهردار شیراز اظهار کرد: با کمال افتخار و با همراهی همکارانم در شهرداری و اداره فرهنگ ارشاد و سایر دستگاه های فرهنگی سال جاری شیراز به عنوان پایتخت کتاب ایران نامگذاری شد و ما اقدامات جدی در این حوزه انجام داده ایم.

اسکندرپور با اشاره به اینکه پایتختی کتاب جهان مسیری برای رسیدن به فرصت‌های جدید برای ترویج کتاب‌خوانی است، رویکرد مجموعه شهرداری را در سال جاری اختصاص تمام مراکز فرهنگی و تفریحی شهر از جمله فرهنگسراها، بوستان‌ها و... به کتاب و کتاب‌خوانی عنوان کرد. شهردار شیراز اعلام کرد: برای رسیدن به عنوان پایتختی کتاب جهان لایحه‌ای با بیش از ۲۶ طرح در حوزه گسترش کتاب و کتابخوانی تهیه شده است که به شورای اسلامی تقدیم می‌شود و فرصتی را فراهم می‌سازد تا در این حوزه ظرفیت‌های جدیدی را برای شیراز ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه شیراز مشتاق فعالیت مشترک با مجامع جهانی به ویژه یونسکو در زمینه‌های فرهنگی است، از دبیرکل یونسکو و نمایندگان انجمن بین‌المللی ناشران و فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسات کتابخانه‌ای دعوت کرد برای بازدید از زیرساخت‌ها و فرصت‌های حوزه کتاب و کتابخوانی در شیراز حضور یابند.

اسکندرپور ابراز امیدواری کرد که پایتختی کتاب ایران برای سال ۱۴۰۰ نیز تمدید شود. 

پیوند بین کتابخوانی و ترویج شادی نخستین معیار در حوزه کتاب و کتابخوانی است

مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو نیز در این نشست اظهار داشت: زمینه بسیار خوبی فراهم شده تا بتوانیم در آینده‌ای نه چندان دور شاهد کسب عنوان پایتختی کتاب جهان از سوی شیراز باشیم و اشتهار شیراز در آفاق به این رویداد کمک خواهد کرد.

عبدالمهدی مستکین اولین معیار در حوزه کتاب و کتابخوانی را پیوند بین کتابخوانی و ترویج شادی دانست و عنوان کرد: هرچه میزان دانایی و خردمندی افزون شود، شادی پایدارتر می‌شود.

مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو  بیان کرد: در حال حاضر برای شهرهای بزرگ و مهم شهرداران فرهنگی انتخاب می کنند، چرا که معتقدند فرهنگ می‌تواند نبض توسعه پایدار شهر را در دست بگیرد و هزینه ها را به شدت کاهش دهد.

وی با بیان اینکه توسعه ناآگاهی نشان می‌دهد نبض کتاب در جامعه خوب نمی‌تپد، ادامه داد:  ۱۹۶ کشور برای کسب عنوان پایتختی کتاب جهان رقابت می‌کنند و بسیاری از آنها هزینه‌های بسیاری را به این موضوع اختصاص داده‌اند و زیر ساخت‌های بزرگی را فراهم می‌آورند؛ چرا که کسب این عنوان در جذب گردشگر تاثیر بسزایی دارد.

مستکین اظهار کرد: در حوزه کتاب و کتابخوانی بسیار ضعیف هستیم و نمی‌شود با شعار دادن مشکل را حل کرد؛ چراکه ملتی که غم معاش دارد هرگز کتابخوان نمی‌شود و اگر می خواهیم دایره کتابخوانی را گسترش دهیم باید وضعیت معاش مردم را تیمار کنیم.

مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو بیان کرد: با همه این اوصاف در ذات مردم ایران عشق به کتاب وجود دارد و یک مجموعه بالنده شهری باید بکوشد تا موانع سر راه توسعه کتابخوانی را بردارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز