مدیرعامل سازمان آتشنشانی بندرعباس خبر داد:
جذب نیروهای عملیاتی آتشنشانی خانم / وجود ۲۹۶ ساختمان پرخطر در بندرعباس
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس از جذب نیروهای عملیاتی خانم برای نخستین بار در سال جدید خبر داد.
به گزارش ایلنا از بندرعباس، فرجام دانش در جمع اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت روز ملی ایمنی و آتشنشانی ( 7 مهر) تشریح کرد: در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا برای روز ملی ایمنی و آتشنشانی گردهمایی که هرساله داشتیم را برگزار نمیکنیم. تنها مسابقات دومیدانی و پینت بال را برگزار کردیم و امشب در مراسمی مختصر در فضای باز از آتشنشانهای نمونه شهر بندرعباس تقدیر میکنیم.
دانش به عملکرد این نهاد اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر یک هزار و 480 آتشسوزی هزار، یک هزار و 649 امداد و نجات و یک هزار و 538 نجاتیافته داشتیم که نسبت به سال گذشته 19 درصد افزایش آتشسوزی، 7 درصد افزایش امداد و نجات داشته و این در حالی است که تعداد نجاتیافتگان ما 8 درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه قرار است بهزودی یک ایستگاه نوع A بهعنوان ایستگاه مادر برای پوشش صنایع غرب بندرعباس و روستاهای اطراف آن ساخته شود، افزود: ۷۰ روستا در استان هرمزگان موفق به دریافت ماشین آتشنشانی شدهاند اما متأسفانه در اکثر مواقع آمادهبهکار نیستند و نظارت خوبی بر روی آنها صورت نمیگیرد، ازاینرو دهیارها باید بر این ماشینها نظارت داشته باشند.
فرجام دانش خاطرنشان کرد: امسال مجوز جذب ۳۰ نفر نیروی عملیاتی در آتشنشانی بندرعباس را گرفتهایم و برای ایستگاه مادر که بهزودی ساخته میشود نیز مجوز جذب ۶۰ نیروی عملیاتی خانم و آقا را گرفته و در نظر داریم حداقل 10 نیروی خانم را جذب این ارگان کنیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تصریح کرد: پس از آتشسوزی که در ساختمان درمانگاه سینا تهران اتفاق افتاد بهصورت جدیتر در زمینهٔ بازدید از ایمنی ساختمانهای پرخطر ورود کردیم و جلساتی را با دستگاههای نظارتی تشکیل دادیم چراکه شهرداری بهتنهایی نمیتواند در این زمینه ورود کند و به افزایش همکاری دستگاههای نظارتی نیاز دارد. از مردادماه سال جاری تاکنون به ۲۹۶ ساختمان پرخطر مهلتی ۳ ماهه برای رفع موارد پرخطر دادهایم و در صورت بیتوجهی از طریق دستگاه قضایی ورود میکنیم. از میان ساختمانهای بازرسیشده ۴۲ ساختمان پایان کار نداشتهاند.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد ساختمانهای تجاری و بازارهای بندرعباس پایان کار ندارند، اظهار کرد: اگر مدیریت واحد شهری وجود داشته باشد ساختمانی که مجوزهای شهرداری را نداشته باشد، انشعاب آب و برق و ... را نیز دریافت نمیکند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس افزود: متأسفانه درمانگاهها و بیمارستانهای شهر بندرعباس آنطور که باید ازلحاظ ایمنی استاندارد نیستند، به همه بیمارستانهای بندرعباس نیز اخطارهای لازم را فرستادهایم.
وی با اشاره به اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا در یک سال گذشته ۲۹ درصد کاهش آموزش شهروندی داشتهایم، افزود: سازمان آتشنشانی از اولین ارگانهایی بود که از اسفند سال ۹۸ و شیوع ویروس کرونا وارد شد و با استفاده از کمکهای مردم گروه نام را تشکیل دادیم، تیمهای خودرویی و تیمهای فوگر ما کار ضدعفونی خیابانهای اصلی و اماکن پرخطر، سالنهای کنفرانس، قرنطینه و ادارات پرتردد را انجام دادند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس تصریح کرد: ما اولین آتشنشانی در سطح کشور بودیم که توانستیم گروهی مردمی با چنین وسعتی ایجاد کنیم، به دنبال ثبت آن هستیم تا بتوانیم در تمامی حوادث از ظرفیتهای آن استفاده کنیم.
دانش ادامه داد: گروه ضدعفونی کار ضدعفونی معابر را انجام میدادند و گروه خبر ما کار جلوگیری از اخبار کذب را بر عهده داشتند چراکه در بحرانها باید مواظب افراد فرصتطلب بود، کما اینکه بسیاری از شیوع ویروس کرونا برای بهرهبرداریهای شخصی سوءاستفاده میکردند.
وی عنوان کرد: تیم تولید محتوای ما طراحی ۱۴۰ پوستر مجازی آموزشی، تولید فیلمهای آموزشی، تولید موشن گرافیها و ... را انجام میدادند، تیم کولهای ما نیز شامل ۳۰۰ نفر پیاده بودند و کار ضدعفونی محلات و مکانهای صعبالعبور را انجام میدادند. طرح گروه نام بهعنوان الگویی کشوری بهتمامی شهرداریهای سطح کشور ارسال شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس بیان کرد: اعلام وضعیت سفید و هجوم مردم از استانهای همجوار کار را بهجایی رساند که دیگر ضدعفونی معابر و مکانهای عمومی جوابگو نبود، ازاینرو بیشتر فعالیتهای خود را به سمت آموزشهای مجازی بردیم. اکنون نیز اعضای گروه نام در حال آموزش امداد و نجات رایگان هستند تا در هنگام سیلابها بتوانند در کنار مردم بندرعباس باشند.