سالاری مطرح کرد:
نخستین اقدام دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پدافند غیرعامل تقویت زیرساختهای بهداشت و درمان است
رئیس کارگروه تخصصی بهداشت، سلامت و بیولوژیک گیلان، نخستین اقدام دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پدافند غیرعامل را، تقویت زیرساختهای بهداشت و درمان برشمرد.
به گزارش ایلنا از رشت، دومین نشست کارگروه تخصصی بهداشت، سلامت و بیولوژیک گیلان به ریاست ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با حضور معاونین، مدیران شبکههای بهداشت و درمان شهرستانها و اعضای کارگروه در سالن اجلاس دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
ارسلان سالاری – رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه کارگروه تخصصی بهداشت، سلامت و بیولوژیک یکی از ۱۲ کارگروه تخصصی شورای پدافند غیرعامل استان است که در زمینهٔ برنامهریزی، هدایت، سازماندهی و نظارت راهبردی عمل میکند، اظهار کرد: کارگروه بهداشت، سلامت و بیولوژیک با توجه بهضرورت برقراری ارتباط نظاممند و فعال بین ستاد پدافند غیرعامل استانداری و سایر دستگاههای اجرایی کشوری و لشکری، با هدف ایجاد سازوکار لازم برای حفظ سلامت مردم، کاهش آسیبپذیری خدمات و تأمین نیازهای اساسی بهداشت، امداد و درمان، ایمنی و امنیت زیرساختها در مقابله با انواع تهدیدات و تسهیل مدیریت بحران و دفاع غیرنظامی تشکیل میشود.
رئیس کارگروه تخصصی بهداشت، سلامت و بیولوژیک گیلان با بیان اینکه در ایام کرونا، لزوم در پیش گرفتن اقداماتی به جهت پیشگیری و درمان، بسیار حائز اهمیت است، گفت: نخستین نیاز و اقدام دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این راستا، تقویت زیرساختهای بهداشتی و درمانی بود و در این جهت علاوه بر تکمیل دو بیمارستان تالش و لنگرود، پیگیر نهایی سدن ساخت و تکمیل کلینیکهای ویژه هستیم.
وی با اشاره به تکمیل طرحهای توسعه اورژانس بیمارستانهای فومن، بندرانزلی و رازی رشت، افزود: بهزودی اورژانس بیمارستان حشمت رشت نیز راهاندازی میشود و علاوه بر آن، مابقی پروژهها نیز، درصد پیشرفت فیزیکی قابلتوجهی دارند و باید برای تکمیل آنها، از منابع ملی بهره گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از راهاندازی بخشهای CT اسکن در چند بیمارستان دولتی گیلان طی یک سال اخیر خبر داد و گفت: بخش های CT اسکن در بیمارستانهای دولتی شهرستان های رودبار، لاهیجان، آستارا و رودسر راهاندازی شده و CT اسکن بیمارستان رازی رشت نیز بهزودی جانمایی و راهاندازی میشود.
30 درصد تختهای ICU گیلان افزایشیافته است
سالاری با اشاره به توسعه زیرساختهای درمانی در جهت تحقق رویکردهای پدافندی، گفت: با تلاشهای صورت گرفته در استان، 30 درصد تختهای ICU افزایشیافته و تا زمان برگزاری انتخابات دولت جدید، به 50 درصد خواهد رسید.
وی همچنین از احداث و راهاندازی 12 اتاقک اکسیژن ساز در بیمارستانهای دولتی گیلان خبر داد و گفت: راهاندازی این اتاقکها علاوه بر تأمین اکسیژن موردنیاز بیماران، ایمنی و سطح دسترسی به این نیاز فوری را در پی داشته است و بهزودی پنج اتاقک دیگر نیز در بیمارستانهای استان راهاندازی میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین به سیر بیماری کرونا در استان اشاره کرد و گفت: در این استان، زمانی تعداد بیماران بستری به 1500 نفر میرسید و پس از در پیش گرفتن اقدامات بهداشتی و همکاری مردم، به میزان قابلتوجهی کاهش یافت و سیر ثابتی را در پیش گرفت.
سالاری با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا در کل کشور ازجمله در گیلان پس از عید سعید فطر، سیر صعودی به خود گرفت، افزود: علیرغم اینکه در استان، تعداد بیماران بستری به 30 نفر رسیده بود، مجدداً تعداد بیماران بستری، به 340 نفر افزایش یافت. اما اخیرا"، این آمار نیز در استان ثابت مانده است.
مراکز شبانهروزی و 16 ساعته گیلان مجدداً فعال شدند
وی با تأکید بر اینکه باید اقدامات پیشگیرانه فعالانهتر دنبال شود، افزود: با توجه به میزان بالای بستری در استان گیلان مجدداً 40 مراکز شبانهروزی و 16 ساعته استان فعالشدهاند و امیدواریم شمار بیماران مبتلا به کرونا کاهش پیدا کند.
افزایش عرضه بیش از سه برابری ماسک در گیلان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تأمین ماسک موردنیاز در استان گیلان، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته، تعداد ماسکهای عرضهشده در گیلان از 300 هزار عدد به بالای یکمیلیون عدد افزایشیافته و علاوه بر نیاز استان، قادر به تأمین ماسک موردنیاز استانهای همجوار نیز هستیم.
سالاری با اشاره به پشت سر گذاشتن ماه محرم و برگزاری عزاداریها با رعایت پروتکلهای بهداشتی، خاطرنشان کرد: در پی اعلام موضع صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ملاک قرار دادن نظرات کارشناسان بهداشت در رابطه با ویروس کرونا، مردم نیز رعایت کردند و این مهم موجب شد تا شیوع کرونا در استان افسارگسیخته نباشد.
کمتر از 20 درصد دانش آموزان از کلاسهای حضوری استقبال کردهاند
وی همچنین به موضوع بازگشایی مدارس اشاره کرد و با بیان اینکه بازگشایی واحدهای آموزشی در شرایط کنونی از دغدغههای بهحق همه خانوادهها است، تصریح کرد: کمتر از 20 درصد از دانشآموزان و خانوادههایشان از کلاسهای حضوری استقبال کردهاند و از این تعداد، تقریباً 60 درصد از ماسک استفاده میکنند.
واکسن آنفولانزا برای گروههای پرخطر رایگان عرضه میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به جدیدترین رویکرد وزارت بهداشت در رابطه باعرضه واکسن آنفولانزا اشاره کرد و گفت: میزان عرضه واکسن آنفولانزا علاوه برجهان و کشور، در استان گیلان نیز افزایشیافته و برای افراد در معرض خطر، سالمندان و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، واکسن آنفولانزا بهصورت رایگان توزیع می شود و برای عموم مردم که عمدتاً نیازی به تزریق واکسن ندارند، واکسن در داروخانهها بهصورت آزاد عرضه خواهد شد.