با حضور فعالان اقتصادی صورت گرفت؛
انعقاد تفاهمنامه همکاری بین اتاق بازرگانی اصفهان و اتاق ولایت پکتیا افغانستان/ رشد دو برابری تجارت اصفهان و افغانستان
به منظور حمایت از بازرگانان ایرانی و افغانستانی و همچنین گسترش روابط تجاری دوجانبه، تفاهمنامه ای میان اتاق بازرگانی اصفهان و اتاق تجارت و صنایع ولایت پکتیا منعقد شد.
به گزارش ایلنا از اصفهان، نهمین جلسه کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات با حضور هیاتی از فعالان اقتصادی از کشور افغانستان در حوزه های صادرات، واردات، خدمات پولی، ماشین آلات و تجهیزات تولیدی صنعتی، صنایع غذایی و حوزه کشاورزی، جواهرات و سنگ های قیمتی و تجهیزات ساختمانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست رئیس کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به تشکیل میز افغانستان در اتاق اصفهان، حضور نماینده ای از این کشور در این میز را در بهبود تعاملات تجاری اصفهان و افغانستان موثر دانست.
احمد پزنده ادامه داد: تشکیل میز تجاری ایران در افغانستان در تسهیل، گسترش و ارتقای کیفیت تعاملات تجاری دو کشور موثر است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه 70 درصد فولاد کشور در اصفهان تولید می شود، همکاری های طرفین در این حوزه را یکی از ظرفیت های موجود دانست.
رفع مشکلات زیرساختی و کمک به توسعه تبادلات تجاری ایران و افغانستان
نایب رئیس کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات و عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان نیز با بیان اهمیت تجارت بین المللی در دنیای کسب و کار امروز گفت: با توجه به ذخایر غنی موجود در ایران و افغانستان، دو کشور می توانند سطح تعاملات اقتصادی و تجاری خود را افزایش دهند.
فرشته امینی شناسایی و کمک به رفع نقاط ضعف زیرساختی در تبادلات تجاری طرفین را از مهم ترین اهداف این نشست بیان کرد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان اشتراکات مذهبی و فرهنگی میان دو کشور را عامل خوبی برای افزایش سطح تعامل تجاری طرفین بیان و تصریح کرد: از سال 1394 هر ساله تجارت میان استان اصفهان و افغانستان با رشد 2 برابری همراه بوده و در سال جاری نیز با وجود مشکلات مربوط به حمل و نقل و بحران کرونا، حجم مبادلات استان اصفهان به این کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر افزایش یافته است.
امینی با بیان اینکه از 10 قلم کالای اصلی صادر شده از ایران به افغانستان، مبدأ تولید 7 قلم آنها از استان اصفهان است، خاطرنشان کرد: این امر نشان دهنده ظرفیت بالای همکاری استان اصفهان با افغانستان است.
تمایل فعالان اقتصادی اصفهانی برای ایجاد SMEهای حوزه نساجی در افغانستان
همچنین اکبر لباف، نایب رئیس کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی در این جلسه با اشاره به تولید حدود 60 درصد محصولات نساجی کشور در استان اصفهان، از اعلام آمادگی فعالان حوزه صنعت نساجی اصفهان برای ایجاد شرکت های کوچک و متوسط صنایع تکمیلی در این حوزه در کشور افغانستان خبر داد.
عضو هیات نمایندگان اتاق اصفهان گفت: از آنجا که استان اصفهان در زمینه تولید فرش، تریکو و البسه دارای پتانسیل های مطلوبی است؛ ایجاد SME هایی در این حوزه در افغانستان با مشارکت تجار این کشور می تواند یکی از زمینه های همکاری طرفین باشد.
همکاری های در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات
در ادامه این جلسه محمد اطرج، رئیس نظام صنفی رایانهای استان اصفهان و رئیس کمیته فناوری اطلاعات کمیسیون تجارت، ضمن اشاره به پتانسیل های مطلوب موجود در انتقال دانش فنی از اصفهان به افغانستان گفت: استان اصفهان در حوزه تولید نرم افزارهای کاربردی بعد از استان تهران در رتبه دوم قرار گرفته است.
وی انتقال تجربیات و آموزش در حوزه های مختلف از جمله کسب و کار به جوانان افغانی را از موارد ایجاد تعامل میان دو کشور بیان کرد.
اطرج افزود: 50 تا 60 درصد نرم افزارهای کاربردی کشور در اصفهان تولید می شود و شرکت های ارائه کننده خدمات اینترنتی استان نیز از پتانسیل های مطلوبی برخوردارند.
نقش ورود هیات های تجاری در کاهش آثار تبلیغات ایران هراسی
پرویز شهپر، کارگزار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ولایت پکتیا در مجاورت پاکستان قرار داشته و دارای راه های مواصلاتی، تجاری و گمرکی با پاکستان است، افزود: ولایت پکتیا سالیانه حداقل 30 میلیون دلار کالا از ایران خریداری نموده و هیات حاضر با هدف توسعه روابط تجاری با ایران خصوصا در زمینه خرید ماشین آلات به اصفهان سفر کرده است.
وی ابراز امیدواری نمود با توجه به اینکه اصفهان قطب صنعتی ایران است، نشست مذکور در توسعه همکاری های طرفین مفید واقع شود.
حضور فعالان اقتصادی ایرانی در افغانستان کمرنگ است
در ادامه عبدالنصیر عالمیار، رئیس اتاق تجارت و سرمایه گذاری ولایت پکتیا با اشاره به مرز مشترک پکتیا با پاکستان گفت: در حالی که حجم گستره ای از تبادلات تجاری افغانستان با پاکستان است، ما از کیفیت محصولات تولیدی این کشور رضایت نداریم و خواستار توسعه تبادلات تجاری با کشور دوست و همسایه ایران هستیم.
وی هدف از این سفر را پررنگ تر کردن روابط تجاری و اقتصادی فعالان اقتصادی و تجار ایرانی با کشور افغانستان و تعاملات تجاری طرفین به صورت مستقیم و کوتاه نمودن دست واسطه ها در این تعاملات، انتقال خط تولید، تکنولوژی و فناوری به این کشور بیان کرد.
عالمیار با اشاره به معادن غنی موجود در افغانستان و نیاز مبرم این کشور به برق، خواستار ورود فعالان اقتصادی و تجاری اصفهان به این حوزه شد.
وی انتقال ارز میان تجار دو کشور را از طریق صرافی های این کشور امکانپذیر دانست.
رئیس اتاق تجارت و سرمایه گذاری ولایت پکتیا امکان صادرات مجدد کالاهای ایرانی از طریق افغانستان به کشورهای دیگر و انتقال دانش فنی و تجهیزات و حتی سرمایه گذاری مشترک در حوزه تولید انرژی های آبی، بادی و خورشیدی را از پتانسیل های موجود برای تعامل طرفین دانست.
روح اله میرزاامیری، مدیر امور کمیسیون ها و تشکل های اقتصادی اتاق اصفهان، نیز با بیان اینکه استان اصفهان در اکثر حوزه های اقتصادی و تجاری جزو سه استان برتر کشور است، گفت: این استان دارای رتبه اول کشور در حوزه تولید سنگ های ساختمانی، صنعت فولاد، سیمان، طلا و جواهر و محصولات گلخانه ای بوده و در موقعیت استراتژیک بسیار مطلوبی برای حمل و نقل کالاست.
وی برخورداری از 70 بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی و شهرک سلامت را نیز از زیرساخت های مهم در میزبانی از گردشگران سلامت دانست.