خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از هزینه‌های تحمیل شده کرونا بر زندگی کارگران ؛

اتفاقاتی که جیب کارگران را روز به روز خالی‌تر می‌کند/بیکاری ۴۰درصد کارگران فارس پس از کرونا/ راغفر : ساز و کار مناسبی برای رسیدگی به مشکلات کارگران وجود ندارد

اتفاقاتی که جیب کارگران را روز به روز خالی‌تر می‌کند/بیکاری ۴۰درصد کارگران فارس پس از کرونا/ راغفر : ساز و کار مناسبی برای رسیدگی به مشکلات کارگران وجود ندارد
کد خبر : ۹۶۱۹۰۰

اگرچه کارگران در سال‌های گذشته هم زندگی‌‌شان با دستمزد‌ها و حقوق های اندک به سختی می‌گذشت اما شیوع کرونا و هزینه‌های خرید ماسک و مواد ضد عفونی کننده و بهداشتی باعث شد روز به روز سفره‌هایشان کوچک‌تر از قبل شده و برای گذران زندگی برخی دیگر از اقلام مورد نیاز زندگی شان را هم حذف کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا ،کارگران در منجلاب عدم تأمین معیشت گرفتار شده‌اند. شکاف سبد معیشت و درآمد گسترش, شکاف طبقه غنی و فقیر به شدت افزایش یافته است.کووید-۱۹ ماهانه حداقل 800هزار تومان هزینه به یک خانواده چهارنفره در شیراز و استان فارس تحمیل می‌کند. اگر مصرف الکل، ماسک و مواد شوینده را ضروری بدانیم، یک خانوار با بُعد استاندارد ماهانه باید حدود 900 هزار تومان برای تامین این اقلام کنار بگذارد تا شاید بتواند از خود در برابرکرونا مقاومت کند.

حداقل درآمد یک کارگر یک میلیون و 900 هزار تومان و میزان یارانه پرداختی به یک خانواده چهارنفره، 182هزار تومان است. کارگرانی که سرپرست یک خانواده چهارنفره هستند براساس داده‌های این گزارش باید 45درصد حقوق و یارانه ماهانه خود را صرف مقابله با ویروس کرونا کنند.

با 800 هزار تومان زندگی می‌کنم

مجید یکی از کارگران ساختمانی که در این ایام از کار بیکار شده است، گفت: متاسفانه شیوع بیماری کرونا باعث شده تا در هزینه لوازم بهداشتی و ماسک به شدت با مشکل مواجه شویم.

او در گفت‌وگو با ایلنا افزود: به سختی در ماه حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان کار می‌کردم که شیوع کرونا باعث شد در مقطعی بیکار شوم و در هزینه‌های زندگی بمانم.

این کارگر در ادامه گفت: در شرایط فعلی برای زنده ماندن و مبتلا نشدن به کرونا باید حدود 700 هزار تومان از درآمدم را صرف خرید ماسک و مواد بهداشتی کنم و در هزینه‌های دیگر مانند اجاره خانه و خورد و خوراک دچار مشکل شوم.

افزایش حق مسکن کارگران پس از 5 ماه اجحافی دیگر به این قشر

رئیس مجمع نمایندگان کارگر استان فارس با بیان اینکه شواهد نشان می دهد که هزینه زندگی و معیشت کارگران نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است، گفت: متاسفانه افزایش قیمت‌ها پس از کرونا، فشار زیادی بر کارگران  وارد کرد این در حالی است که کارگران این روزها علاوه بر تامین اقلام و موارد بهداشتی با مشکلات ایاب وذهاب مواجه شوند.

ناصر موسوی در گفت و گو با ایلنا در ادامه با انتقاد از میزان افزایش حقوق کارگران در سال جاری افزود: متاسفانه حقوق سال جاری کارگران که توسط دولت تعیین شد به مراتب با هزینه‌های زندگی خیلی فاصله دارد.

او  با بیان اینکه تصویب حق مسکن کارگران پس از حدود 5 ماه از سال جاری هم از دیگر اجحافاتی بود  که به قشر کارگر وارد شد، ادامه داد : بی شک این اتفاق هیچ وجهه زیبایی نداشت به طوری که نرخ حق مسکن باید در همان ماه های ابتدای سال و همزمان با افزایش حقوق کارگران به تصویب می رسید.

قیمت کالاها طبق دلار تعیین می‌شود اما حقوق ها بر اساس ریال

رئیس مجمع نمایندگان کارگر استان فارس در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در شرایط فعلی هزینه‌های زندگی و قیمت محصولات بر اساس نرخ دلار تعیین می شود، ادامه داد: اما حقوق کارگران و افراد بر اساس ریال انجام می شود که روزانه هم شاهد افت ارزش ریال در کشور هستیم.

موسوی در ادامه با اشاره به اینکه بی شک دود اشتباهات مسئولان به چشم قشر ضعیف می‌رود افزود: کاهش قدرت خرید قشر متوسط از اوایل سال گذشته تاکنون از دیگر اقداماتی است که باعث شد مردم روز به روز با مشکل مواجه شوند.

رئیس مجمع نمایندگان کارگر استان فارس بیان کرد: طی جلساتی که با اقشار مختلف کارگران داشتم متاسفانه بعضی از این افراد به دلایل متعددی مانند شیوع بیماری کرونا بیکار شده اند که این مهم سبب شده روزگار سخت‌شان روز به روز با دشواری بیشتری همراه باشد.

اتفاقاتی که جیب کارگران را روز به روز خالی‌تر می‌کند/بیکاری ۴۰درصد کارگران فارس پس از کرونا/ راغفر : ساز و کار مناسبی برای رسیدگی به مشکلات کارگران وجود ندارد

کرونا 40 درصد کارگران استان را بیکار کرد

رئیس مجمع نمایندگان کارگر استان فارس با بیان این ادعا که شیوع کرونا باعث شد بیش از 40 درصد کارگران استان بیکار شوند، افزود: این در حالی است که حدود 20 الی 30 درصد کارگران استان در  شرایط بدی به سر می‌برند و در تامین معاش با مشکل مواجه هستند.

وی با بیان اینکه متاسفانه در شرایط فعلی کارفرماها هم به مشکل برخورده‌اند، ادامه داد: در حال حاضر شرایط 70 درصد کارگران استان فارس با مشکل مواجه شده است.

افرادی که صدایشان را کسی نمی شنود

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) هم با بیان اینکه کارگران همانند دیگر اقشار جامعه از افزایش قیمت نیازهای اساسی زندگی رنج می برند، گفت: طبیعی است که افزایش قیمت‌ها تاثیر مستقیمی بر گروه‌هایی می‌گذارد که دارای در آمد ثابت هستند.

حسین راغفر در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه افرادی که در بحران های اقتصادی به دلیل تعطیلی واحد تولیدی کارشان را از دست می دهند مشکلات زیادی دارند، افزود: بی شک تمام این اتفاقات و بحران های اقتصادی مانند شیوع کووید 19 و .... باعث می شود که بیشترین فشار‌ها بر روی این افراد وارد شود. نباید فراموش کرد  این بحران تنها گریبان طبقات کارگری را نمی گیرد بلکه باعث می شود تمام اقشار با مشکل مواجه شوند.

راغفر تصریح کرد: کارگران جزو نخستین اقشاری هستند که در شیوع بحران ها دچار آسیب شدند.

وی با اشاره به اینکه عدم پرداخت حقوق کارگران واحدهایی مانند نیشکر هفت تپه و ...... از بحران های کارگری است که در روزهای اخیر مشکلاتی را ایجاد کرده است ادامه داد: از این رو مسئولان باید تمام تلاش‌شان را برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی که ممکن است به یک بحران تبدیل شود ، به کار گیرند.

هیچ ساز و کاری برای رسیدگی به نیازهای کارگران وجود ندارد 

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س)  با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ ساز و کار مناسبی برای رسیدگی به نیازهای کارگران وجود ندارد، تصریح کرد: اما نباید فراموش کرد که این موضوع به یک بیماری فراگیر در اقتصاد کشور تبدیل شده است و افرادی که صدایشان را خیلی از مسئولان نمی‌شنود تحت بیشترین روابط استثماری قرار دارند و زمانی هم که برای احقاق حق و حقوقشان اعتراض می کنند با مشکلات قضایی مواجه می شوند.

این اقتصاد‌دان در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها افزایش قیمت‌ها بر روی زندگی کار و کارگران تاثیر نگذاشته است، گفت: نباید فراموش کرد که افزایش قیمت‌ها در ماه‌های گذشته و تحمیل نرخ مواد ضد عفونی و ماسک برای پیشگیری از بیماری کرونا بر زندگی تمام اقشار و حقوق بگیران تاثیر گذاشته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه عدم پرداخت حقوق و مزایای نیرو کار و تعطیلی واحدهای تولیدی و اخراج کارگران آسیب های بسیاری جدی بر معیشت مردم و طبقات کارگران گذاشته، گفت: بی شک دولت مایل به اعتراض کارگران و اقشار مختلف نیست اما نباید فراموش کرد که ساز و کار مدیریتی در کشور باعث شده افرادی بر اساس مناسبات خانوادگی و سیاسی بر کرسی مدیریتی کارخانه‌ها تکیه بزنند که به دلیل نداشتن صلاحیت بیشترین آسیب ها را به مجموعه های تولیدی وارد کردند.

گزارش: محمدرضا طاهری

انتهای پیام/
محمدرضا طاهری-روزنامه نگار
ارسال نظر
پیشنهاد امروز