رئیس نظام پزشکی مشهد مطرح کرد؛
رشد ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصدی هزینههای بیمارستانی در چند ماه اخیر/ موافق محدودیت برگزاری مراسم مذهبی هستیم
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به اینکهدر ماههای اخیر افزایش تعرفههای پزشکی و خدمات درمانی 7 تا 10 درصد بوده اما هزینههای بیمارستانها رشد ۲۰۰ تا۳۰۰ درصدی داشتهاند ،گفت : اگر اقدامی در این باره انجام نشود ، ادامه فعالیت مراکز درمانی دچار مشکل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، علی بیرجندی نژاد رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد در جمع اصحاب رسانه گفت: به طور کلی از زمان شیوع ویروس کرونا در مشهد ۲۰۰ مبتلا به این ویروس از کادر درمان داشته ایم که تاکنون ۱۳ تن از این افراد که شامل پزشک، کمک بهیار و پرستار بودند به شهادت رسیدند.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در خصوص کاهش اپیدمی ویروس کرونا افزود: از مهمترین اقداماتی که تاکنون انجام داده ایم بحث اطلاع رسانی درباره این ویروس؛ پاسخگویی به سئوالات مردمی و استفاده از ظرفیت های فضای مجازی و سایت ها بوده است.
بیرجندی نژاد گفت: ما به عنوان سازمان نظام پزشکی به دنبال مطالبه همکاران پرستار و به طور کلی کادر درمان هستیم و علت اینکه بسیاری از مطالبات کادر درمان به تعویق افتاده به شرایط مالی کشور باز می گردد.
وی با اشاره به سازمانهای بیمه ای در کشور تصریح کرد: بخش مهمی از مطالبات کادر درمان به این سازمان ها بر می گردد و ده روز قبل با هیات مدیره پرستاران جلسه ای داشته ایم که منجر به صدور بیانیه مشترک شد.
وی ادامه داد: از شیوع ویروس کرونا تاکنون سیستم غربالگری خوبی داشته ایم و همین علت باعث شده که مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان محدود شود و از ۱۶۲ هزار بیماری که در فروردین ماه سال جاری با علائم تنفسی مشکوک به کرونا تست اسکرین گرفته شده فقط ۶۲ نفر به بیمارستان های سطح ۳ ارجاع داده شدند.
بیرجندی نژاد با اشاره به نظارت سازمان نظام پزشکی بر تخلفات تعرفه ای در مراکز درمانی گفت: گزارشات بسیار محدود است و از ۶۰ درصد شکایتی که سال گذشته به سازمان شده ؛ فقط ۴۰ درصد منجر به صدور کیفر خواست شده و ۳۰۰ مطب پزشکی را تعطیل کردیم.
وی در واکنش به این مطلب که گفته میشود افزایش میزان شیوع کرونا در مشهد و سه برابر شدن آن مرتبط به بازگشایی حرم امام رضا(ع) و هجوم زوار از سراسر کشور به مشهد می شود، گفت: به هیچ عنوان معتقد نیستیم که سه برابر شدن آمار ابتلا به کرونا در این شهر به بازگشایی حرم ربط داشته باشد چرا که این افزایش ابتلا در کل کشور اتفاق افتاد اما همانطور که قبلاً برای بسته شدن موقت حرم پیگیری کردیم الان نیز موافق اعلام محدودیت در این مورد و برگزاری سایر مراسم مذهبی هستیم.
در ادامه معاون برنامه ریزی و نظارت در سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: تاکنون هیچ داروی درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد و داروهایی که برای بیماران کرونا تجویز می شود مربوط به بیماری های عفونتی دیگر و یک سری داروهای ضد ویروس مانند" ایمنوگلوبین" است.
اصغر حاتمی ادامه داد:سرتاسر جهان به منظور کشف واکسن ویروس کرونا اقدام به پژوهش های علمی کرده که ایران نیز جزو آن است، اکنون مهمترین اقدامی که باید در خصوص پیشگیری از شیوع ویروس کرونا انجام دهیم پرهیز از اجتماعات و زدن ماسک است.
حاتمی همچنین تصریح کرد: در مشهد بین ۵ تا ۶ هزار مطب وجود دارد که به طور میانگین ۳۰ تا ۴۰ درصد مراجعه کنندگان دارای علائم کرونا به این مراکز رجوع می کنند.
معاون برنامه ریزی ونظارت بر سازمان نظام پزشکی مشهد همچنین خاطر نشان کرد:هزار و۴۰۰ مطب مربوط به پزشکان عمومی، داخلی، اطفال و زنان طبق بخشنامه وزارت بهداشت بیشترین برخورد با بیماران کرونایی را دارند.
مسعود شاهزند عضو هیات علمی سازمان علوم پزشکی مشهد در بخش دیگری از این نشست با اشاره به محدودیت های تردد در حرم رضوی گفت: ما به عنوان مشاور اعلام کردیم که حرم به منظور حفظ فاصلهگذاری اجتماعی تا پایان تابستان بازگشایی نشود اما ما فقط نماینده سازمان هستیم و تصمیم گیرنده نهایی مسئولان اجرایی هستند.
وی ادامه داد: نه تنها در حرم بلکه در تمامی مراکز اجتماعی و تفریحی نیز باید فاصله گذاری رعایت شود و ما با تمام پتانسیل از سلامت جامعه دفاع می کنیم و هر عاملی که باعث تجمع شود را قطعا برخورد خواهیم کرد.