مدیر جهاد کشاورزی تایباد به ایلنا خبر داد:
رشد ۵۰ درصدی کشت حبوبات در شهرستان تایباد
مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: کاشت حبوبات نقش مهمی در کاهش مصرف و استفاده بهینه از آب دارد و با توجه به خشکسالی های اخیر و به دلیل دوره رشد کوتاه و نیاز آبی کمتر این گیاهان، هزینههای تولید محصول بسیار پایین است.
محمد میری دیسفانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در تایباد، گفت: با ترویج و آموزشهای صورت گرفته سطح زیر کشت حبوبات آبی و دیم شهرستان در سال جاری به بیش از 450 هکتار رسیده است که بخش زیادی از آن در منطقه میان ولایت این شهرستان است و کاشت آن نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش داشت.
وی افزود: شرایط اقلیمی منطقه میان ولایت به گونهای است که در تمام فصول سال یکی از انواع حبوبات کشت میشود، به این معنی که کشت حبوبات به صورتهای کشت بهاره (کشت از اوایل اردیبهشت ماه لغایت اوایل تیر ماه)، کشت پاییزه و کشت انتظاری (به منظور استفاده از نزولات آسمانی) انجام میشود.
میری دیسفانی با بیان اینکه کشت حبوبات با توجه به درصد پایین ماده آلی خاکهای منطقه و کشت متوالی محصولات پر توقع میتواند بهترین تناوب برای اصلاح خاک باشد، اظهار کرد: بقایای حبوبات با تجزیه سریع و آسان در خاک کمترین تداخل را با محصولات بعدی موجود در تناوب ایجاد میکند.
وی افزود: با توجه به اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانهها و افزایش هزینههای تولید و تامین کودهای شیمیایی (به ویژه کود اوره)، و با توجه به قابلیت تثبیت ازت توسط حبوبات، کاشت این گیاه میتواند علاوه بر تأمین نیاز به کود از طریق تجزیه گرههای نیتروژنساز در سالهای بعد بخشی از نیاز نیتروژن دیگر گیاهان کاشت شده در همان زمین را تأمین کند.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: اجرای مزارع الگوی کاشت حبوبات در منطقه، برگزاری کارگاههای آموزشی کاشت، داشت و برداشت حبوبات ، آموزش چهره به چهره بهره برداران ، معرفی تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی ، استفاده از قابلیتهای فضای مجازی با محوریت کشت مکانیزه ، استفاده از بذور اصلاح شده ، استفاده از سیستمهای نوین آبیاری، تغذیه و مبارزه به موقع با آفات و بیماریها از جمله اقدامات مؤثر به شمار میروند.