خبرگزاری کار ایران

رئیس هیات مدیره کانون کارگران و بازنشستگان کلانشهر اصفهان:

امکانات درمانی سالمندان بازنشسته اسف‌بار است/ قانون‌گریزی سازمان تامین اجتماعی منشاء اصلی مشکلات کارگری/ بی‌عدالتی‌ها کارگران را خشمگین و عصبانی کرده است

امکانات درمانی سالمندان بازنشسته اسف‌بار است/ قانون‌گریزی سازمان تامین اجتماعی منشاء اصلی مشکلات کارگری/ بی‌عدالتی‌ها کارگران را خشمگین و عصبانی کرده است
کد خبر : ۹۴۱۰۸۲

رئیس هیات مدیره کانون کارگران و بازنشستگان و مستمری بگیران کلانشهر اصفهان گفت: در حالی که جمعیت سالمندان بازنشسته در اصفهان در حال افزایش است، امکانات و خدمات درمانی ویژه آن ها وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، سیدحسن هاشمی با اشاره به هفته تامین اجتماعی اظهار داشت: وظیفه کانون بازنشستگی ها به استناد ماده 134 قانون پیگیری و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی و درمان است، اما در این زمینه شاهد کم لطفی و عدم اجرای قانون هستیم.

وی ادامه داد: قانون گریزی سازمان تامین اجتماعی ریشه اصلی مشکلات کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی بوده و سبب شده این بخش از جامعه 70 درصدی کلانشهر و استان اصفهان با مشکلات عدیده ای به ویژه در بخش درمان روبرو باشند.

رئیس هیات مدیره کانون کارگران و بازنشستگان کلانشهر اصفهان یادآور شد: طبق ماده 96 قانون، سازمان تامین اجتماعی موظف است به نسبت افزایش نرخ تورم، در سال یک تا سه جلسه جهت بررسی حقوق قشر کارگر برگزار و بر اساس افزایش نرخ تورم حقوق کارگران و بازنشستگان را اضافه کند، اما با وجود تورم افسار گسیخته که ارزش پول ملی ساعتی کاهش می یابد، ما شاهد برگزاری هیچ جلسه ای از سوی این سازمان نیستیم.

وی تصریح کرد: مشکلات عدیده قشر کارگری و بازنشستگان کارگری، قانون گریزی سازمان تامین اجتماعی است که نمونه بارز آن عدم پیگیری حق و حقوق کارگران متناسب با نرخ تورم است.

هاشمی با اشاره به نرخ تورم اعلام شده در اسفند ماه سال گذشته گفت: در آخرین روزهای سال گذشته بانک مرکزی نرخ رسمی تورم را 41/2 درصد اعلام کرد که البته بدون شک غیرواقعی و به مراتب نرخ تورم بالاتر بود، با این حال سازمان تامین اجتماعی به دنبال احقاق حق کارگران نبود و شاهد تخلف بزرگ حذف نمایندگان کارگری و تصویب افزایش حقوق پانزده درصدی بودیم. مصوبه ای که با تورم حاکم هیچ همخوانی نداشت و به خودی خود تخلف بود چراکه مبنای افزایش حقوق پله ای نبود.

وی ادامه داد: بعد از اعتراض تشکل های کارگری و کانون های بازنشستگان این عدد به ۲۶درصد رسید که در شرایط فعلی و با تورم بیش از 60 درصد، تاثیری در معیشت قشر کارگری و مستمری بگیر ندارد.

رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان اصفهان خاطرنشان کرد: تخلف آشکار دیگر سازمان تامین اجتماعی عدم پیگیری افزایش 26 درصدی حق مسکن و بن کارگری بود، زیرا شورای عالی کار در این زمینه هیچ افزایشی را برای جامعه کارگری در نظر نگرفته است.

وی با بیان اینکه بی عدالتی جامعه کارگری به ویژه بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی را خشمگین و عصبانی کرده است اظهار کرد: با تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی باید 41 و دو دهم درصد به تمام سطوح حقوق و مزایای کارگری اضافه می شد؛ اما سازمان تامین اجتماعی به این قانون عمل نکرد .

به گفته هاشمی به استناد ماده 111 قانون، حقوق و مزایای بازنشسته نباید از شاغلین کمتر باشد.

وی در این باره گفت: در چهاردهم اسفند ماه سال 95 نیز بند ب از ماده 12 برنامه توسعه اقتصادی این قانون مصوب شد، ولی همسان و متناسب سازی حقوق تا این لحظه اجرایی نشده و قرار است از اول مرداد ماه و با گذشت بیش از چهار سال اجرایی شود. این درحالی است که سازمان تامین اجتماعی برای نیروکار خود اعم از کارگر و بازنشسته اعمال کرد. ما از بخش حقوقی و قانونی سازمان تامین اجتماعی انتظار داریم به این تبعیض و قانون گریزی‌ها رسیدگی کرده و این شیوه نادرست را پایان دهد.

کمبود امکانات و تجهیزات بخش درمانی

رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان اصفهان با اشاره به رسیدگی به حوزه درمان گفت: در طول 40 سال گذشته هیچ بیمارستانی به زیرساخت‌های سازمان تامین اجتماعی اضافه نشده است. بیمارستان شریعتی از قدیمی‌ترین بیمارستان‌های تامین اجتماعی است که در سال 1340 افتتاح شده و در آن زمان قادر به خدمات رسانی مطلوب بود، چراکه جمعیت کشور زیر سی میلیون نفر بود.

وی اضافه کرد: در حالی‌که شاهد تزاید جمعیت سالمند بازنشسته و مستمری بگیر هستیم، هیچ بیمارستان و درمانگاه تخصصی که ویژه این گروه سنی باشد در اختیار نداریم. از سوی دیگر دولت و وزارت علوم بار خدمات رسانی به بیماران کرونایی را بر دوش معدود بیمارستان های تامین اجتماعی قرار داده و به معضلات ما در بخش درمان افزوده است.

هاشمی با اشاره به جمعیت کارگری استان اصفهان گفت: حدود یک میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر کار شاغل و سیصد و پنجاه هزار نفر بازنشسته و مستمری بگیر در استان اصفهان داریم که با احتساب خانواده های شان جمعیتی بالغ بر 4 میلیون نفر را شامل می شوند که با اتکا به سه بیمارستان تامین اجتماعی موجود در سطح استان، جوابگوی نیاز آنها نیستیم.

رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان اصفهان با اشاره به حذف 70 درصد داروها از دستورکار بیمه افزود: کارگر و بازنشسته ما در حوزه درمان بسیار تحت فشار است و هزینه های درمان آنها چند برابر شده است.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز