خبرگزاری کار ایران

مدیر کل بهزیستی استان:

۸۰ درصد کودکان کار در قزوین دارای خانواده هستند/ ۳۹ درصد کودکان کار استان غیرایرانی‌اند

۸۰ درصد کودکان کار در قزوین دارای خانواده هستند/ ۳۹ درصد کودکان کار استان غیرایرانی‌اند
کد خبر : ۹۲۶۲۰۴

مدیر کل بهزیستی قزوین گفت: 317 کودک کار در استان قزوین از خدمات بهزیستی بهره مند می‌شوند که 80 درصد آنها دارای خانواده هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، علیرضا وارثی اظهار کرد: از بین ۳۱۷ کودک کاری که در استان قزوین از بهزیستی خدمات می‌گیرند، ۸۰ درصد آنها دارای خانواده بوده و در طول روز ساعات‌هایی را به منظور کار در خیابان سپری می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اضافه کرد: حدود سه و نیم درصد از کودکان خیابانی، کارگر در مشاغل کاذب بوده و روابط‌شان با خانواده قطع شده و خانواده منتظر بازگشت آنها نیست و همچنین حدود 7 درصد از کودکان کار و خیابان در خانواده‌های بدسرپرست زندگی می‌کنند.

به گفته وارثی، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که ۶۱ درصد کودکان در استان قزوین ایرانی و ۳۹ درصد غیرایرانی هستند.

وی در خصوص مشکلات تحصیلی کودکان کار و خیابانی، بیان کرد: حدود ۱۰ درصد از کودکان کار و خیابان بازمانده از تحصیل هستند که علل آن فقدان استطاعت مالی، نبود تمایل به تحصیل و مدرسه و ضعف در کسب نمره و... است.

این مسئول به سلامت و بهداشت کودکان اشاره کرد و گفت: آمارهای موجود نشان می‌دهد که حدود ۹۴ درصد کودکان کار و خیابانی سالم بوده و ۶ درصد باقی مانده دچار بیماری‌های روان، جسمی و دارای معلولیت ذهنی هستند.

مدیر کل بهزیستی استان تصریح کرد: بررسی نوع کار کودکان کار در قزوین نشان می‌دهد که حدود ۵۰ درصد از کودکان کار و خیابان مشغول دستفروشی، ۱۵ درصد به صورت بی‌هدف در خیابان، هشت و نیم درصد مشغول تکدی گری، ۱۰ درصد به کار جمع آوری ضایعات و حدود ۱۶.۵ درصد کودکان به کارهایی نظیر شیشه شویی، پادویی و... مشغولند.

وارثی خاطرنشان کرد: ۸۷ درصد از کودکان کار شناسایی شده پسر و ۱۳ درصد دختر بوده و بیشترین گروه سنی کودکان در محدوده ۶ تا ۱۱ سال است.

وی یادآور شد: افتتاح و راه‌اندازی مراکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده در ۲ مرکز، شناسایی و جذب کودکان کار و خیابان توسط مراکز غیردولتی و اورژانس اجتماعی، اجرای طرح مهرانه، تهیه و توزیع بسته‌های حمایتی - آموزشی لوازم التحریر، بررسی مسائل پزشکی و انجام آزمایش‌های هپاتیت و ایدز و همچنین اجرای اردوهای تفریحی و فرهنگی از عمده اقدامات بهزیستی قزوین در قبال این کودکان است.

کودکان خیابانی بر اساس ماده یک پیمان نامه یونیسف، به افرادی اطلاق می‌گردد که زیر ۱۸ سال بوده و در خیابان زندگی و کار می‌کنند؛ این افراد عمدتا یا خانواده‌ایی ندارند و یا امکان دسترسی به خانواده وجود دارد و خانواده نیز منتظر بازگشت آنهاست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز