خبرگزاری کار ایران

رئیس محیط زیست نیشابور خبر داد:

رقابت شکارچیان قوچ برای ثبت رکورد در نیشابور

رقابت شکارچیان قوچ برای ثبت رکورد در نیشابور
کد خبر : ۹۲۵۸۸۹

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نیشابور از رقابت شکارچیان دارای مجوزی که به دنبال ثبت رکورد در این منطقه هستند، خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، محمد مهدی نوربخش در بازدید از منطقه حفاظت شده رئیسی به مناسبت هفته محیط زیست در جمع خبرنگاران گفت: شکارچیان دارای مجوز به دنبال شکار قوچ‌های سن بالا با شاخ‌های هرچه بزرگتر برای ثبت رکورد هستند که این قوچ‌ها به علت سن زیاد در سال‌های بعد یا خودشان می‌میرند یا شکار می‌شوند.

وی در ادامه افزود: این شکارچیان با همراهی محیط‌بانان اقدام به شکار می‌کنند و صدور مجوز شکار محل درآمد مناسبی برای تامین نیازمندی‌های اداره محیط زیست است.

وی اظهار داشت: سال گذشته مجوز شکار برای هفت قوچ و آهو در مناطق حفاظت شده نیشابور صادر شد که درآمد حاصل از آن هنوز به حساب این اداره واریز نشده است.

وی اعلام کرد: سال گذشته از محل صدور چهار مجوز شکار برای منطقه حفاظت شده حیدری از طریق صندوق ملی محیط زیست مبلغ ٣ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به اداره محیط زیست نیشابور پرداخت شد که از این‌ محل پنج دستگاه موتورسیکلت و تجهیزات خریداری شد.

وی خاطر نشان کرد: پس از یک ممنوعیت پنج ساله از سال ۹۷ صدور پروانه شکار شروع شد اما یکی از ابهامات آن میزان درآمد صندوق ملی محیط زیست از این محل است که شفاف سازی نشده و سهم اداره حفاظت محیط زیست نیشابور از آن معلوم نیست.

نوربخش با بیان اینکه پارسال ۳۵ شکارچی غیر مجاز شناسائی و به مراجع قضایی معرفی شد و در این رابطه چهار قبضه سلاح ضبط گردید، ادامه داد: کل مناطق زیر نظر این اداره شامل پناه گاههای حیات وحش، مناطق حفاظت شده و آثار طبیعی ملی بوسیله ۱۲ محیط‌بان اداره می‌شود و در این حوزه با کمبود جدی نیرو و تجهیزات روبرو هستیم.

وی تصریح کرد: بر اساس استاندارد جهانی به ازای هر یک‌هزار هکتار منطقه حفاظت شده نیازمند یک محیط‌بان هستیم و بر اساس شاخص سازمانی ۳۴ نفر نیروی دیگر نیاز داریم به همین‌خاطر برای کنترل دقیق مناطق حفاظت شده نیازمند حداقل ۲عدد پهباد هستیم.

وی یادآور شد: سال گذشته میزان اعتبار عمرانی این مبلغ ۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال بود که ۸۷ درصد آن تخصیص یافت و امسال هم میزان اعتباری که در نظر گرفته شده ۲ میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال است.

نوربخش اذعان داشت: طی ۲سال اخیر به دلیل افزایش بارندگی ها و مساعد شدن مراتع مجوزهای منابع طبیعی برای دامداران بیشتر شد و این دامداران که بیشتر به صورت سنتی به دامداری می‌پردازند همزمان با فصل زاد و ولد آهوها موجب ایجاد چالش‌ها و مشکلات متعددی به خصوص در بخش میان جلگه نیشابور شده‌اند.

وی با بیان‌ اینکه اداره منابع طبیعی بابت برای هر رأس گوسفند در اراضی منابع ملی مبلغی جهت صدور مجوز چرا دریافت می‌کند، ادامه داد: اما هر کدام از این‌ گله‌ها حداقل دارای ۲سگ است و بره‌های این آهوها گاهی اوقات توسط این سگ‌ها و چوپانان شکار می‌شوند.

رئیس محیط زیست نیشابور با اشاره به اینکه تعارض میان اداره محیط زیست و منابع طبیعی نیشابور موجب خسارات جبران ناپذیری می‌شود، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۰ فقره پرونده چرای غیر مجاز و دام مازاد بر پروانه تشکیل شد و بایستی با همکاری اداره منابع طبیعی و کشاورزان با مشخص کردن محدوده چرای دام‌ها در زمان‌های مشخص از حجم این مشکلات کاسته شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز