خبرگزاری کار ایران

بک جامعه‌شناس در گفت و گو با ایلنا مطرح کرد؛

افزایش خشونت‌های خانگی از پیامدهای خانه‌نشینی در دوران کرونایی/ در جهان پساکرونا بسیاری از تغییرات سبک زندگی مردم باقی می‌ماند

افزایش خشونت‌های خانگی از پیامدهای خانه‌نشینی در دوران کرونایی/ در جهان پساکرونا بسیاری از تغییرات سبک زندگی مردم باقی می‌ماند
کد خبر : ۹۱۷۴۲۸

یک استاد جامعه شناسی با اشاره به پیامدهای منفی خانه‌نشینی‌های متاثر از شیوع کروناویروس افزود: افزایش خشونت خانگی در سطح جهان یکی از مهم‌ترین پیامدهای منفی سبک زندگی در ایام قرنطینه است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مریم سروش، استاد جامعه‌شناسی جهاد دانشگاهی استان فارس در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه جهان پیش و پس از کرونا جهانی متفاوت خواهد بود، گفت: شیوع کروناویروس از یک سو سبب شکوفایی برخی توانایی‌ها و استعدادها و از سوی دیگر نیز موجب ایجاد برخی محدودیت‌ها شد.

این جامعه‌شناس شیرازی با اشاره به اینکه به عنوان مثال استفاده از فضای مجازی در ایام شیوع کرونا به ناچار ضرورت یافت، افزود: در بخش‌های اداری نیز شیوه دورکاری که اغلب مغفول مانده بود، ضرورت یافت و در مشاغل و بخش‌هایی که دورکاری امکان بروز داشت؛ به خوبی مورد استفاده قرار گرفت و نتیجه‌ای مثبت نیز یافت.

عضو هیئت‌علمی جهاد دانشگاهی فارس در ادامه با تأکید بر اینکه کرونا سبب شد که حتی شیوه برگزاری جلسات رسمی و اداری نیز تغییر کند، افزود: در جهان پساکرونا بسیاری از تغییرات سبک زندگی فردی و اجتماعی باقی می‌ماند.

مریم سروش در ادامه با اشاره به اینکه شیوع کروناویروس و شرایط ناگزیر آن، در زیست عمومی جامعه نیز تغییراتی ایجاد کرد، ادامه داد: با افزایش زمان حضور در خانه، امکان و ظرفیت افزون‌تری برای زندگی روزمره و زندگی عاطفی خانواده‌ها و برقراری ارتباط میان زوجین و فرزندان ایجاد شد.

این جامعه‌شناس و پژوهشگر در ادامه با اشاره به اینکه شیوع کروناویروس محدودیت‌ها و مشکلاتی را نیز برای اعضای جامعه و خانواده‌ها ایجاد کرد، افزود: به عنوان مثال ارتباطات و دید و بازدیدهای خانوادگی کاهش و تنهایی افراد دارای تعاملات اجتماعی کمتر، افزایش یافت.

عضو هیئت‌علمی جهاد دانشگاهی فارس سپس با بیان اینکه در جهان پساکرونا بسیاری از این تغییراتی که در سبک زندگی فردی و اجتماعی افراد ایجاد شد، باقی می‌ماند، خاطرنشان کرد: رفع محدودیت‌های اجتماعی نیز احتمالاً سبب خواهد شد قدر این تعاملات در آینده بیشتر دانسته شود.

افزایش خشونت خانگی در دوران کرونایی

این دکترای جامعه‌شناسی با اشاره به نگرانی‌های جهانی نسبت به افزایش خشونت‌ها و تنش‌های ناشی از خانه‌نشینی تصریح کرد: به عنوان مثال یکی از پیامدهای این امر، افزایش میزان جدایی و طلاق خواهد بود.  از این رو نیاز است  از یک سو مردم خویشتن‌داری و مهارت‌های آموزش زندگی را بیشتر بیاموزند و از سوی دیگر نیز دولت‌ها مسئولیت‌های خود در قبال این بحران را با سیاست‌گذاری‌های مجدد در زمینه مدیریت بحران ایفا کنند.

بحران‌های جهان کنونی به مثابه شمشیری دولبه عمل می‌کند

عضو هیئت‌علمی جهاد دانشگاهی فارس در ادامه با اشاره به اینکه هر پدیده‌ای در جهان کنونی، به مثابه شمشیری دولبه عمل خواهد کرد و پیامدهای هم‌زمان مثبت و منفی در پی خواهد داشت، گفت: آن دولت‌ها و افرادی در زمینه مدیریت چنین بحران‌هایی موفق‌تر هستند که ابتدا برای مقابله با تهدیدات و مشکلات ناشی از بحران آماده باشند و سپس از فرصت‌های ایجادشده متاثر از آن، به‌خوبی بهره ببرند.

مریم سروش در پایان با تأکید بر اینکه محدودیت‌های ناشی از کروناویروس، منجر به کاهش نمود مصرف‌زدگی در جهان شده است، خاطرنشان کرد: این موضوع اما به منزله تغییر سبک زندگی مصرف‌گرایانه در میان برخی افراد و جوامع و همچنین تغییر رویکرد آنها به شیوه مصرف‌گرایی نیست؛ بلکه تنها مجال ابراز آن شیوه از زیست مصرف‌گرایانه کاهش یافته است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز