خبرگزاری کار ایران

سالاری خبر داد:

انجام بیش از ۶۰۰ عمل پیوند عضو در گیلان/ سیر صعودی عمل پیوند کبد در استان

انجام بیش از ۶۰۰ عمل پیوند عضو در گیلان/ سیر صعودی عمل پیوند کبد در استان
کد خبر : ۹۱۶۷۷۶

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از انجام ۶۰۵ اهدای عضو در گیلان در 12 سال اخیر و سیر صعودی اهدا و پیوند کبد در این استان خبر داد.

به گزارش ایلنا از رشت، ارسلان سالاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به فرهنگ بالای گیلانیان در رفتارهای انسان‌دوستانه گفت: گیلانیان همواره در تمامی کارهای انسان دوستانه ثابت‌قدم بوده و نمونه آن، اهدای اعضای پیوندی برای ادامه حیات هم نوعانشان است.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای پیوند اعضا اعم از تجهیزات پزشکی، نیروی فوق تخصص و ماهر در سطح دانشگاه علوم پزشکی گیلان وجود دارد، ضرورت پرداختن به ترویج فرهنگ اهدای عضو را مورد تاکید قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به فرآیند 10 ساله اهدا و پیوند عضو در گیلان خاطرنشان کرد:  استان گیلان توانسته در برخی از پیوندها همچون پیوند کبد جزو استان‌های برتر کشور باشد.

سالاری یادآور شد: فراهم کردن شرایط لازم برای انجام عمل‌های پانکراس، قلب و سایر اندام‌ها، در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان قرار دارد  و باید طی سال‌های آتی با به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها، به آن دست یابد.

وی  اذعان داشت: خوشبختانه با ترویج فرهنگ اهدای عضو، اهدای قلب نیز از سال گذشته در گیلان آغاز شد  و گیلانیان انسان‌دوست، چهار قلب به نیازمندان اهدا کردند که برای پیوند به تهران ارسال شد.

علی منفرد رئیس شورای عالی پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با بیان اینکه گیلانیان با فرهنگ بالای خود پیوند عضو را به‌عنوان یک فرهنگ پذیرفته‌اند و آن به‌عنوان یک وظیفه انسانی تلقی می‌کنند، گفت:  اهداکنندگان اعضا و نسوج به افرادی که کبد، قلب، پانکراس و سایر اندام‌های حیاتی خود را ازدست‌داده‌اند، حیاتی دوباره می‌بخشند و از این طریق علاوه بر اهدای زندگی به نیازمندان، از تحمیل هزینه‌های گزاف درمان به خانواده‌ها و حتی دولت نیز جلوگیری می‌شود.

  منفرد با اشاره به اینکه بسیاری از افراد در طول سال در سوانح و حوادث گوناگون دچار مرگ مغزی می‌شوند، گفت:  این افراد، حیات واقعی و مؤثری ندارند. درحالی‌که اعضای بدن‌شان ازجمله کلیه، کبد و قلب فعال است و می‌تواند در بدن فرد دیگری ادامه حیات دهند.

رئیس شورای عالی پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد:  با امکاناتی که در گیلان وجود دارد می‌توان ‌همچون پیوند کبد، در عمل پیوند قلب و مغز استخوان نیز فعال بود و راه‌اندازی این مراکز نیز چشم‌اندازی است که در آینده نزدیک قابل دست‌یافتنی خواهد بود.

وی با اشاره به رشد قابل توجه ترویج فرهنگ اهدا و پیوند عضو در گیلان، نقش رسانه‌ها، تریبون‌های نماز جمعه، دانشگاه‌ها و حتی شبکه‌های بهداشت و درمان را در ترویج این فرهنگ مؤثر دانست و  روند اهدای عضو در استان را رو به افزایش عنوان کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز