ایلنا گزارش میدهد؛
ضعف زیرساختی مهمترین دلیل ناکامی گلستان در جذب سرمایهگذار است/استان از ظرفیتهای بکر سرمایهگذاری برخوردار است

استان گلستان از ظرفیتهای بکر سرمایهگذاری برخوردار است ولی متاسفانه تاکنون در این زمینه اقدمات خاصی اتفاق نیافتاده است. کمبود زیرساختها، ناهماهنگی بین دستگاهی، سختگیری دستگاههای نظارتی و… از جمله موانع سرمایهگذاری این استان هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، طی سال های اخیر مسئولان گلستان بارها اعلام کردند که گلستان دومین استان امن کشور در زمینه سرمایهگذاری است. اما در حال حاضر گلستان یکی استانهای فقیر کشور محسوب میشود و از ظرفیتهای سرمایهگذاری در این استان استفاده نشده است.
استان گلستان ۴۰ روز امنیت غذایی کشور را تامین میکند و سالانه بیش از پنج میلیون تن انواع فرآورده کشاورزی در استان تولید میشود و یک استان کشاورزی است. کشاورزی در گلستان به عنوان بخش مهم اقتصاد استان همچنان اسیر خامفروشی است.
هنوز صنایع تبدیلی کافی در استان وجود ندارد و کشاورزی آورده اقتصادی چندانی برای استان به همراه نداشته است. اما با این وجود برای استان های دیگر اشتغال خوبی ایجاد کرده است. باید نهضت سرمایهگذاری در استان گلستان شکل بگیرد وصنایع تبدیلی کافی در استان ایجاد شود.
کمبود زیرساختها، ناهماهنگی بین دستگاهی، سختگیری دستگاههای نظارتی و … از جمله موانع سرمایهگذاری این استان هستند. مسئولان و لازم است نمایندگان مجلس گلستان مشکلات سرمایه گذاران را در این استان برطرف کنند و نگذارند که سرمایه گذار، سرمایه اش را از استان خارج کند.
منطقه آزاد اینجه برون و پتروشمی گلستان با سرعت پایین درحال ساخت است و باید سرعت ساخت آنها افزایش پیدا کند. بسیاری از واحد صنعتی و تولیدی تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند که باید به آنها تسهیلات کافی تزریق شود.
طهماسبی چندماهی است که سکاندار استانداری گلستان را بدست گرفته است و خوشتبختانه به طور مستمر از واحدهای تولیدی و صنعتی بازدید انجام می دهد. طی این ۳ ماه اخیر بارها با سرمایه گذاران نشستهای داشته است و مردم استان درخواست دارند که این نشستها هر چه سریعتر به نتیجه برسد.
ضعف زیرساختی مهمترین دلیل ناکامی گلستان در جذب سرمایهگذار است و امیدواریم دولت چهاردهم به این مشکل بحرانی در استان پایان دهد.
استاندار گلستان در این باره اظهارکرد: در همه جای استان گلستان ثروت و فقر را توأمان با هم داریم. استانی که ظرفیتهای بسیاری دارد اما وضعیت معیشتی مردم مناسب نیست. استان علاوه بر ناترازیهای انرژی با ناترازی در حوزههای مختلف و البته عقب ماندگیهای تاریخی روبرو است.
علی اصغر طهماسبی ادامه داد: در دولت گذشته از ۵۰۰ سرمایه گذار که برای دریافت برگ سبز در حوزه گردشگری اقدام کردهاند تنها یک نفر موفق به اخذ مجوز شده است. علت عقب ماندگی در گلستان ضعف مدیریتی است و اگر ما مدیران قدرتمندی داشته باشیم وضعیت ما اینگونه نخواهد بود.
وی افزود: اگر مدیران ما جسارت ندارند حتما باید در خانه بنشینند و برای ایجاد تغییر در استان نیازمند مدیران جسور هستیم.
وی تصریح کرد: گلستان، بهشت امن سرمایهگذاری است و با حضور هشت سرمایهگذار خارجی و جذب ۷۷ میلیون دلار اعتبار، گامهای بلندی برای شکوفایی اقتصاد منطقه برداشتهایم.
استاندار گلستان بیان کرد: ما برای سرمایهگذاران تسهیلات ویژهای در نظر گرفتهایم و از آنها دعوت میکنیم به ظرفیتهای بینظیر گلستان اعتماد کنند. گلستان، با موقعیت مرزیاش، یک سر و گردن از دیگر نقاط کشور بالاتر است.
وی افزود: گلستان را به پلی امن و مطمئن برای تجارت با آسیای میانه تبدیل میکنیم و این فرصتی است که سرمایهگذاران هوشمند نمیتوانند نادیده بگیرند. گلستان سرزمین فرصتهاست و سرمایه گذاران در اینجا سرمایهگذاری کنند.