خبرگزاری کار ایران

با تلاش دانشکده علوم زمین دامغان انجام شد؛

ساخت اولین دستگاه آزمایش تعیین دوام‌داری‌ سنگ‌های ساختمانی در برابر بارش‌های طبیعی و اسیدی

ساخت اولین دستگاه آزمایش تعیین دوام‌داری‌ سنگ‌های ساختمانی در برابر بارش‌های طبیعی و اسیدی
کد خبر : ۹۰۸۰۸۵

پس از دو سال تحقیق و پژوهش، اولین دستگاه آزمایش تعیین دوام‌داری سنگ‌ها در برابر بارش، توسط گروه پژوهشی دانشکدۀ علوم زمین دانشگاه دامغان ساخته شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، درحال­ حاضر به منظور تعیین دوام‌داری سنگ‌های ساختمانی در علوم مهندسی از روش‌هایی استفاده می‌شود که قادر به شبیه‌سازی صحیح شرایط طبیعی سنگ‌ها تحت تأثیر بارش‌های مختلف نیستند.
ساخت دستگاهی که بتواند شبیه‌سازی صحیحی از محیط طبیعی سنگ‌های ساختمانی در آزمایشگاه ایجاد کند از دلایل اصلی ساخت دستگاه برای آزمایش تعیین دوام‌ سنگ‌های ساختمانی در برابر بارش‌های طبیعی و اسیدی بوده است؛ این دستگاه می‌تواند تا حدود زیادی نقایص و محدودیت‌های روش‌های قبلی را رفع کند و در عین حال به تنهایی قادر به بررسی تغییر ویژگی‌های مهندسی مختلف سنگ‌های ساختمانی در برابر بارش‌های طبیعی و اسیدی است که این موضوع یکی از نکات نوآورانه مربوط به این طرح می‌باشد.

اساس کار دستگاه آزمایش تعیین دوام‌ سنگ‌های ساختمانی مبتنی بر ایجاد شرایط طبیعی محیط استفاده سنگ و بررسی تأثیر بارش‌های طبیعی و اسیدی و اعمال چرخه‌های تر و خشک شدن روی دوام‌داری و زوال‌پذیری و تغییر در ویژگی‌های فنی و مهندسی سنگ‌های ساختمانی است.

این دستگاه از مصالح ساده و ساخت داخل ساخته شده و قادر است چرخه‌هایی از باران‌های معمولی و اسیدی را روی نمونه‌های سنگ ساختمانی طبیعی یا برش‌خورده شبیه‌سازی کند. پس از انجام این آزمایش، شاخصی تحت عنوان شاخص دوام‌داری سنگ (Rock Durability Index, RDI) تعیین می‌شود که معرف میزان کیفیت سنگ برای استفاده در یک منطقه با شرایط آب و هوایی مختص خود و معیار مناسبی برای انتخاب سنگ‌های ساختمانی از نظر مهندسی برای آن منطقه است.

 اختراع این دستگاه آزمایش در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده و گواهی اعتبار آن از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران اخذ شده است. همچنین نتایج حاصل از آزمایش برخی سنگ‌های ساختمانی مورد استفاده در ایران توسط این دستگاه در اواخر سال ۲۰۱۹ در مجلۀ “Bulletin of Engineering Geology and the Environment” به چاپ رسیده است.
این پژوهش به سرپرستی داود فریدونی، پژوهشگر و عضو هیأت علمی دانشکدۀ علوم زمین دانشگاه دامغان انجام شد.
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز